Lietuvoje darbo neturi 223 tūkst. gyventojų

 

   

Rugsėjo 1 d. Lietuvos darbo biržos duomenų registre buvo 223 tūkst. bedarbių. Tai sudaro 10,78 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų.

Lietuvos darbo biržos duomenimis, rugpjūčio 26 – rugsėjo 1 dienomis bedarbio statusas suteiktas 2 tūkst. darbo ieškančių žmonių, iš jų jaunimo iki 25 m. amžiaus dalis sudarė 30,5 proc.

Tarp naujų bedarbių daugiausia yra turinčių darbo patirties, bet nedirbusių iki dvejų metų – 55,4 proc., ilgiau kaip dvejus metus nedirbo 22 proc., iš viso niekur nedirbę sudaro 15,5 proc., likusieji – verslo liudijimų ir įmonių savininkai, atitinkamai 5,4 proc. ir 1,7 proc.

Paskutinę vasaros savaitę į darbo rinką sugrįžo 2,2 tūkst. bedarbių.

Darbdaviai rugpjūčio 26 – rugsėjo 1 dienomis registravo 3,9 tūkst. laisvų darbo vietų.

Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 1139 asmenys. Daugiausia bedarbių – 67,4 proc. – pradėjo veiklą įsigiję verslo liudijimus, 15 proc. dirbs viešuosius darbus, 5,5 proc. mokysis profesijos, 3,6 proc. dalyvaus įgūdžių įgijimo rėmimo programoje, 8,1 proc. įdarbinta subsidijuojant ir 0,4 proc. – rotacijos būdu.

Nedarbo draudimo išmokos buvo mokamos 33,9 tūkst. (arba 14,8 proc.) registruotų bedarbių. Naujų paskirta 1221. Baigta mokėti 1,1 tūkst. bedarbių, 14,2 proc. iš jų – anksčiau laiko, jiems įsidarbinus.

 



Šiame straipsnyje: nedarbasdarbo birža

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
tai cia puse lietuvos, nes turbut joje dvigubai tiek ir beliko gyventoju

o kur

o kur  portretas
dirbti ,jei tik MAXIMOS ,NORFOS ir IKI pristatyta parduotuviu,o viska sie pedofilai sugebejo isgriauti,sunaikinti ,isvezti arba savo privacius fabrikelius isteigti is musu nupirktu stakliu ir kitos irangos,Laisves al.sunaikino,atidarydami ta nelemta AKROPOLI, visame mieste,anksciau zydejusiame ir gyvybe kvepenciame ,liko tik niuri praeitis,nostalgija,jokio kino teatro,kaviniu ir parduotuviu neliko,viska ssusikele i akropoli,tai ar nereikia tokiems "PONAMS" akiu islupti?--jus man atsakykit!

MELAS

MELAS portretas
Jei 223 tūkstančiai yra tik 10 procentų, tai darbingo amžiaus gyventojų turėtų būti daugiau nei 2 milijonai. Tačiau jei Lietuvoje gyvena vos 2,5 milijono žmonių kai pensininkai sudaro vos ne daugiau kaip milijoną gyventojų, o vaikai dar...Galai nesueina...ponai..Meluokit bet skaičiuokit. Su aritmetika pas jus prastai...Taigi 223 tūkstančių bedarbių galėtų būti apie 30 procentų darbingo amžiaus žmonių..Va teip. Nedyvas, kad darbo biržos direktoriai, tokie kaip Šlėkaitis gauna kompensacijas už BEZDĖJIMĄ darbe. daugia u kaip 100 tūkstančių litų už pusmetį.....Būtų juokinga jei ne tas faktas, kad tai mokesčių mokėtojų pinigai........
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių