Neringoje - gyvenamojo būsto statybų pradžia

Ketvirtadienį Nidos gyvenvietėje įkasta kapsulė, simbolizuojanti gyvenamojo būsto statybų pradžią Neringoje.

Atsižvelgiant į griežtą Kuršių nerijos teritorijos reglamentavimą teritorijų planavimo atžvilgiu, suprojektuoti ir pradedami statyti penki tradicinių tūrių ir architektūros daugiabučiai gyvenamieji (4-6 butų) namai, formuojantys šiam kraštui būdingą siluetą.

Juose įrengti 24 butai bus nuomojami gyventojams savivaldybės tarybos nustatyta tvarka pagal Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti ir daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) įstatymą.

Nuo  2002 metų savivaldybė negalėjo įgyvendinti nė vieno socialinio būsto fondo plėtros projekto Neringoje, per 10 metų laikotarpį nesuteikė nei vieno būsto sąrašuose įrašytiems asmenims.

Siekdama spręsti socialines problemas dar 2005 metais Neringos savivaldybė iniciavo detaliojo plano rengimą, kuriuo Nidos  gyvenvietės Purvynės gatvėje būtų suformuotas žemės sklypas gyvenamojo būsto statybai. Minėto detaliojo plano rengimas dėl įvairių derinimų užtruko penkis metus. Siekiant pradėti statyti gyvenamąjį būstą Nidoje reikėjo net dviejų Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimų.

„Neringoje faktiškai neegzistuoja ilgalaikės komercinės būsto nuomos rinka ir jaunos šeimos ne visada pajėgdamos įsigysti būstą Neringoje yra priverstos palikti šį kraštą. Susiduriame su jaunų specialistų stokos problema, tenka spręsti ir vis aktualesnę mokyklų tuštėjimo problemą. Todėl viliamės, kad pradedamos gyvenamojo būsto statybos padės išspręsti dalį esamų problemų “, - kalbėjo Neringos savivaldybės meras Antanas Vinkus.

Šventinėje simbolinės kapsulės įkasimo ceremonijoje dalyvavo Neringos savivaldybės tarybos nariai, savivaldybės administracijos bei Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos atstovai bei būrys Neringos gyventojų.

2012 metų gruodžio mėnesio duomenimis, Neringos savivaldybės sudarytuose sąrašuose būstui išnuomoti yra 108 šeimos. Kai kurios iš jų gyvenamojo būsto laukia  jau 10 – 12 metų. Gyvenamųjų namų statybos darbus planuojama baigti  kitų metų gruodžio mėnesį. Darbus atlieka UAB „Klaipėdos apdaila“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
ce tai geras aisku kad tie butai saviem atiteks o ne socialiai remtiniems.

pirmam

pirmam portretas
nezinai - neaiskink, eik geriau musiu skaiciuot

neringa yra parnografija

neringa yra parnografija portretas
pasvajokit apie bustus jokem mieste nera tokios pornografijos su jais kaip nidoja,ten gauna juos artimi draugai ir giminaiciai. kaip ir jasaitis savivaldybes narys,jau buvo gaves socelini busta,greit su zmona issiskyre ir kita pasijeme,ir visiem pofik,nors tapacia zmona polei sendien dulkina. arba gustainis turi juotkranteja buta,pabandyk ji is socelinio busto iskrapstyti besansu,nors turejo ir su zmona issiskyres gavo,o su tapacia zmona iki siolei begyvena,arba silnauskaite anglijoja gyvena keli metai su vaikais,o toki buta socelini turi,grista vasara i ji poilsiautojus ileisti pinigu uzsidirbti,ir tokiu pavidziu neringoja apstu,ir visiem pofik klanai draugu draugai dirba ratelis sukas,bespridelas nerealus niekur tokiu jo nerastum kaip neringoja! kaip yra zmones ten gime uzauge seimas sukure turi 2_3 vaikus o butelio iki siolei nemato,nes pasijama juos tokie kaip jasaiciai savivaldybes narei ir ju artimi draugelei ir pan.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių