Šiemet poilsiautojų Palangoje laukia naujas mokestis?

Dar šiais metais poilsiautojus Palangoje gali pasitikti naujas mokestis: kiekvienas į kurortą įvažiavęs vairuotojas turės praverti plačiau piniginę, rašo portalas 15min.lt.

Palangos miesto savivaldybėje sudaryta darbo grupė jau baigia savo darbą ir dar šį mėnesį tikisi tarybos pritarimo naujajam mokesčiui. Šiai darbo grupei vadovaujantis mero pavaduotojas Saulius Simė teigė, kad trūksta tik Vyriausybės atstovės išaiškinimo, ar bus bausti tuos, kurie nesusimokės.

„Šis mokestis jau yra buvęs prieš kelerius metus. Dabar vėl prie jo sugrįžome. Siekiame, kad miestas nebūtų užgrūstas automobilių, kad Palanga būtų ekologiškesnis kurortas“, – teigė vicemeras.

Darbo grupė jau nustatė ir kokio dydžio įvažiavimo mokestis būtų taikomas. Lengvųjų automobilių vairuotojai turėtų mokėti po 10 Lt už parą; autobusiukų, kur yra įrengta 9–20 vietų, – 15 Lt; autobusų, kur vietų daugiau nei 20 vietų, – 25 Lt; sunkiasvorio transporto – 25–30 Lt.

Mokestis būtų renkamas tik sezono metu.

 


Šiame straipsnyje: Palangamokestispoilsiautojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
ir ko ten vaziuoti?

Netiesa

Netiesa portretas
Zurnalistai kaip visada girdi o gal ir specialiai nedagirdi. Mokestis butu ne uz para, o ivaziavima i miesta. Jeigu automobilis is Palangos neisvaziuotu tai tai jam ir moket nereiketu.

tomas

tomas portretas
Nesuprantu ko visi i ta Palanga vaziuoja, papludimiai baisus salygos pas "mociutes baisios", o viesbuciai brangus. Praeitais metais buvau Ventspilyje, tai negalejau atsistebeti, viskas nemokama, parkai nemokami, parkavimas prie papludimio nemokamas, tualetai nemokami, o apie ivaziavimo mokescius niekas net nekalba. Pilna ivairiausiu pramogu (ne tik kabakai), parkai nemokamai, o kas mokama tai juokingos kainos. Siais metais vel vaziuosim, tik imsim visa nama 12 zmoniu ir para kainuos 125 latai (taip graziai irengto, nuomojamo namo su normalia virtuve, dar lietuvoj ne buvau mates).
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių