Dauguma dirbančių lietuvių per pusryčius valgo sumuštinius

82 proc. dirbančių Lietuvos gyventojų per pusryčius valgo sumuštinius. Tokius duomenis parodė „Fazer kepyklos“ atlikta apklausa, kurioje dalyvavo 3113 respondentų nuo 20 iki 60 metų iš visos Lietuvos.

Šios vasaros pabaigoje „Fazer kepyklos“, kepanti „Gardėsio“ prekiniu ženklu pažymėtus duonos gaminius, vykdė kampaniją, kurios metu siekė priminti pusryčių svarbą nuolat užimtiems dirbantiems Lietuvos gyventojams.

Apklausa parodė, kad 64 proc. dirbančių lietuvių visada skiria laiko pusryčiams. 22 proc. pusryčius valgo tuomet, kai spėja, o 14 proc. pusryčių nevalgo arba tai daro retai.

Vertinant pusryčių racioną, didžioji dauguma (82 proc.) teigė dažniausiai valgantys sumuštinius. Daugiau negu pusė (53 proc.) respondetų prisipažino valgantys paprastus sumuštinius su sviestu, mėsa ir sūriu, 33 proc. renkasi skrudintą duoną su įvairiais pagardais, o 9 proc. sumuštinius kepa specialioje sumuštinių keptuvėje.

Lietuviai per pusryčius taip pat mėgsta valgyti jogurtą, varškę bei kitus pieno produktus (10 proc.).

Ketvirtdalis dirbančių lietuvių pusryčius valgo ne namie, bet atėję į biurą. 12 proc. pusryčius pavalgo pakeliui į biurą, o likusi dalis (63 proc.) tai spėja padaryti dar namie.

Biure pusryčius valgantys asmenys beveik taip pat dažnai renkasi skrudintą duoną su įvairiais pagardais (41 proc.) kaip ir paprastus sumuštinius (51 proc.), tuo tarpu didesnė dauguma namie valgančiųjų (61 proc.) renkasi įprastus sumuštinius.

Be to, pusryčiaujantieji biure dažniau negu valgantys namie renkasi jogurtą, varškę ar kitus pieno produktus (18 proc.).

 


Šiame straipsnyje: pusryčiaisumuštiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių