Dėmesio: prasidėjo teatrališkų papuošalų era

Šį pavasarį ir vasarą madingi stambūs ir vešlūs, šiek tiek teatrališka prabanga dvelkiantys papuošalai. Galite rinktis ir smulkesnius papuošalus, tačiau jų vienoje vietoje turėtų būti daug.

Šiemet išlieka populiarūs savo pačių rankomis suverti vėriniai iš daniškų karoliukų, kurie primena ypatingas gyvenimo akimirkas.

 „Kaklo papuošalai turi būti prabangūs, daugiaeiliai. Sujunkite auksą, sidabrą, perlus ar egzotinės rūšies medieną, - pataria juvelyras Viktoras Sitalo. - Šiemet atgimimą išgyvena ir grandinės. Kuo daugiau - tuo geriau, neskaičiuokite jų eilių. Derinkite matinius paviršius su blizgiais, sujunkite auksą su sidabru, neužmirškite brangakmenių ir perlų.“

Papuošalų dizaineris sako, jog kuklumui šiemet ne laikas ir ne vieta. „Jei įprastai žiedas dengia tik piršto dalį, tai šiuo metu žiedas gali dengti du pirštus arba kartais  netgi  siekti plaštakos plotį. Prabangius kokteilinius žiedus galima pavadinti šio sezono „vinimi“ “, - juvelyras pataria rinktis ir kabančius, masyvius bei kuo ilgesnius auskarus. Populiarus kandeliabrinis stilius arba paprasti ilgi lašo formos auskarai.

Rinkitės afrikietiško tipo masyvias arba ažūrines apyrankes. Gražu ir apyrankės, sudarytos iš daug grandinėlių dar vadinamos „charivari“ stiliaus, bei puoštos įvairiais pakabučiais.

Juvelyras teigia, jog šiemet auksas atsikovoja prarastas lyderio pozicijas, o papuošalų tekstūrą apibūdintų vienas žodis - kombinacija. Maišykite auksą su sidabru, skirtingų atspalvių auksą, auksą ir egzotinių rūšių medieną, auksą ir ragą.

„Siekiama kuo didesnio paviršių  kontrasto viename papuošale. Neverta jaudintis dėl kokių nors kombinavimo taisyklių - leidžiama absoliučiai viskas“, - moterų fantaziją skatina V.Sitalo. Aukso kombinavimas su kitomis nebrangiomis alternatyviomis medžiagomis leis susikurti nebrangų, tačiau išliekamąją vertę turintį papuošalą.

Mėgstančios romantikos elementus turėtų rinktis gėlių žiedų ar gamtos motyvus. „Madingi gėlių imitacijos ar formos papuošalai. Argentinoje užaugintos gėlės sudžiovinamos ir įliejamos į stiklą“, - sako juvelyrinių dirbinių parduotuvės „Auksinė širdelė“ direktorė Jovita Keršanskienė. 

Anot direktorės, madingi ovalios, skarų ar piramidžių formos pakabukai ir žiedai. Puoškite savo kaklą muzikos instrumentais - triūbomis, gitaromis, natomis ar smuiko raktais.

Ypač paklausūs šiais metais bus bronzos, konjako bei šokolado atspalviai. Šampano bei konjako spalvos deimantai  bei pigesnės alternatyvos  -  dūminiai  bei konjako spalvos kvarcai šiuo metu užima lyderio pozicijas  papuošalų dizaine. Populiarūs balto bei raudono aukso atspalvių deriniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių