Dešros, o ne kepsniai padidina širdies ligų pavojų

Harvardo universiteto (JAV) mokslininkai ištyrė daugiau kaip milijoną žmonių ir nustatė, kad kasdien suvalgius 50 gramų apdirbtos mėsos, padidėja tikimybė susirgti diabetu. Tokio pavojaus nebuvo, kai žmonės net dvigubai daugiau suvalgė raudonos mėsos – jautienos, ėrienos ar kiaulienos, praneša BBC.

Vertėtų prisiminti, kad tiek apdirbtoje, tiek raudonoje mėsoje yra panašus riebalų kiekis. Tyrėjai tyrimo rezultatus aiškina tuo, kad šiose mėsos rūšyse yra panašus kiekis cholesterolio bei sočiųjų riebalų, tačiau apdirbtoje mėsoje gausu ir druskos bei konservantų. Apdorota mėsa yra išrūkyta, sūdyta ar konservuota mėsa, taipogi rūkyta kiaulienos šoninė, dešros, saliamis.

 Tyrėjai teigia, kad druska gali padidinti kraujospūdį ir sukelti širdies ligas. Atlikus bandymą su gyvūnais, mokslininkai pastebėjo, kad konservantai gali sukelti aterosklerozę bei sumažinti toleranciją gliukozei, o tai turi įtakos širdies ligų atsiradimui bei diabetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių