Kaip atrodo šiuolaikinė močiutės skarelė?

Aksesuarų dizainerė Rasa Juškevičienė pristatė Lietuvoje neįprastą originalų bei stilingą aksesuarą – skarelę – gobtuvą.

Stilizuotas gobtuvas, anot autorės - tai močiutės skarelės ir populiaraus sportinio stiliaus sintezė. „Nei saulės smūgiai, nei šlovės spinduliai nebebus baisūs“, - juokėsi dizainerė. Moteris pasakojo, kad idėja sukurti originalų aksesuarą tarsi toptelėjo iš dangaus.

„Turiu tris variantus: arba Dievas atsiuntė man šią idėją, arba ji tiesiog kabojo ore, o aš tą idėją pirmoji nuskyniau. Tačiau prieš metus viena klientė manęs paklausė: „Rasa, gal tu žinai, kur galiu nusipirkti marškinėlius su gaubtu?“. Ir tada man toptelėjo, kad mes visi mėgstame drabužius su gobtuvais, tačiau tokie drabužiai dažniausia būna sportinio stiliaus. Kodėl mes negalime gobtuvo derinti prie prabangių drabužių?“, - apie aksesuaro atsiradimo pradžią pasakojo dizainerė.

Moteris iškart prisiminė savo močiutės spintoje gulinčias skarų krūvas ir sukūrė 17 šiuolaikinių gobtuvų. Moteris kol kas pristato tik idėją, vėliau laukia daugiau kūrybinių darbų.

Gobtuvai – dekoratyvūs, spalvingi. Pasiūti iš šilko, šilko – vilnos derinio, ar medvilnės. Tokiais aksesuarais, anot autorės, galima pagyvinti ir kokteilių vakarui skirtą suknelę ar ryšėti einant prie jūros.


Šiame straipsnyje: skarelėsgobtuvaimada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių