Pavasaris: kaip geriausia valyti organizmą

Neretai kartu su pavasariu tikėdamiesi pajusti stebuklingą jėgų, naujų vilčių ir meilės antplūdį patiriame nusivylimą.

Regis, ir saulė jau aukščiau, ir žolytė želia, ir ant stalo pirmieji žalumynai atsirado, o ilgai laukto gyvenimiškų jėgų pakilimo kaip nėra, taip nėra. Jokių konkrečių susirgimų medikai neranda, o jaučiatės prastai ir nors tu ką. Viso to priežastimi gali būti organizmo užsiteršimas, skelbia newsme.com.ua.

Tiesa, organizmo užsiteršimas nėra medicininis terminas, tačiau jis ganėtinai tikslus. Beje, mokslinė medicina organizmo valymą taipogi pakankamai gerbia. Pavyzdžiui, vienas dažniausių gydymo paprastose ligoninėse metodų – lašelinė. Atrodytų, koks skirtumas, kaip suleisti vienus ar kitus vaistus? Jeigu netinka tabletės ar adatos dūris į raumenis, galima suleisti vaistus į veną.

Pasirodo, ne viskas taip paprasta. Netgi pats paprasčiausias fiziologinis tirpalas valo kraujotaką, o jame esantis skysčių perteklius verčia inkstus greičiau išvaryti šlapimą. Gaunasi „forsuota diurezė“ (sustiprėjęs šlapimo išsiskyrimas), taikoma norint iš organizmo pašalinti bet kokias kenksmingas medžiagas – pavyzdžiui, alkoholį ir jo skilimo produktus.

Žinoma, jeigu šis metodas taikomas atskirai – į veną suleidžiamo skysčio kiekis matuojamas litrais ir žmogui papildomai skiriami šlapimą varantys preparatai. Vis dėlto netgi 200-400 mililitrų įprastos lašelinės žmogaus organizmui turi teigiamą poveikį. Ne veltui senovės žmonės manė, kad būtent kraujyje yra žmogaus ar gyvūno siela. Atitinkamai, valant kraują sudaromos sąlygos ir sielos apsivalymui. Žinoma, tai skamba gal kiek ir metafiziškai, tačiau tam tikrai neprieštaraus tie, kurie po lašelinės yra pasijutę tarsi naujai gimę.

Ar galima „forsuotą diurezę“ atlikti namuose be jokio venų badymo? Tai tiesiog elementaru, net jeigu ir ne taip efektyvu. Pakanka paprasčiausiai gerti daug skysčių – iki trijų litrų per parą ar net daugiau. Būtent šią rekomendaciją kaip „Tėve mūsų“ kartoja visi be išimties gydytojai, kai susergame ūmiomis kvėpavimo takų ligomis – „vandens režimas“.

Tokiais atvejais gripu sergančio paciento nereikia guldyti į ligoninę, kur jam tektų atlikti tikrą dezintoksikaciją.

Šia prasme idealus variantas – valgyti kuo daugiau arbūzų, nes juose ir skysčio (beje, labai skanaus) labai daug, ir tiesioginis šlapimo skatinimo poveikis yra. Tik arbūzų sezonas dar toli, todėl kol kas galima apsieiti su žolelių arbatomis, morsais ir panašiai. Svarbiausia – nepiktnaudžiauti cukrumi, priešingu atveju galima ir diabetą „įsitaisyti“. Tuomet jau geriau vartoti natūralius saldiklius – pavyzdžiui, saldžiąją steviją. Kai kuriose sultyse (tokiose kaip vynuogių) taip pat cukrus sudaro iki 20 procentų svorio, tad tokius gėrimus vartokite atsargiai.

Mityba be cholesterino – kraujagyslių valymo garantas

Be kraujo periodiškai patariama susirūpinti ir kraujagyslių švara. Deja, tačiau sulaukus brandaus amžiaus jos pradeda ant sienelių kaupti aterosklerozines plokšteles.

Jos ne tik kad susiaurina kraujagysles ir susiklosčius tam tikroms aplinkybėms jas gali užkimšti (infarktas arba insultas), bet ir palankesniais atvejais kraujagyslių sieneles daro standesnėmis, kietesnėmis, ne tokiomis elastingomis kaip anksčiau. O tokiu atveju jau kyla hipertonijos išsivystymo grėsmė ir visi su šia liga susiję nemalonumai.

Nekalbėsime apie specialius vaistus, mažinančius „blogojo“ cholesterino kiekį kraujyje. Pats paprasčiausias metodas – kaip įmanoma labiau sumažinti jo patekimą į organizmą. Būtent todėl polinesočiųjų riebalų rūgščių visuma augaliniuose aliejuose neretai literatūroje vadinama „vitaminu F“, pasižyminčiu stipriu antiaterogeniniu poveikiu.

Išvada labai paprasta – jeigu nori išvalyti kraujagysles, bent kuriam laikui pamiršk gyvulinės kilmės produktus: mėsą, lašinius ir netgi sviestą.

Valome žarnyną – patys ir kitų padedami

Nemažiau svarbus ir žarnyno valymas. Radikaliausias žarnyno valymo metodas vadinamas „hidrokolonoterapija“ – žmogui į tiesiąją žarną paleidžiamas vandens srautas ir išplaunami visi nešvarumai, susikaupę storojoje žarną per daugelį metų. Kartais po šios procedūros svoris sumažėja net dešimt kilogramų!

Vis dėlto reikia nepamiršti, kad toks išplovimas pašalina iš organizmo ne tik kenksmingas medžiagas, bet ir normalią žarnyno mikroflorą, kurią iškart būtina atstatyti. Tam pasitarnaus jogurtai, kefyras bei gerosios bakterijos kapsulėse.

Jeigu neturite galimybės (ar paprasčiausiai pinigų) aukščiau aprašytai specialistų atliekamai žarnyno valymo procedūrai, galima imtis įprastų klizmų, dažniausiai atliekamų su tokiomis vaistažolėmis, kaip ramunėlės ar jonažolės. Svarbiausia prisiminti, kad kaip ir hidrokolonoterapijos atveju, vieną kursą turi sudaryti ne daugiau kaip 10-12 procedūrų, priešingu atveju rizikuojate pažeisti mikrobų balansą.

Plaučių valymas – atsisakykite cigarečių

Nemažiau svarbi ir plaučių bei bronchų švara. Dar kartą pakartosime banalią taisyklę, kad būtina kvėpavimo takų švarumo sąlyga – nerūkymas. Ir tai, atsisakius cigarečių plaučių audiniai pirminę būklę atgaus tik po penkerių metų.

Nereikia pamiršti, kad ir be rūkymo kvėpavimo sistemai tenka patirti didelį krūvį. Juk ore esančios dervos ir suodžiai (ypač daug šių teršalų dideliuose miestuose) bemaž neišvengiamas šių laikų žmogaus palydovas.

Padėti jums galėtų kvėpavimo gimnastika – reikia retai (kad nepradėtų svaigti galva) bet intensyviai įkvėpti ir iškvėpti.

Dar nepamirškite atsikosėjimą skatinančių vaistažolių. Jeigu stinga noro terliotis su rinktomis žolelėmis, verdant jas po pusvalandį kasdien, galima nusipirkti specialių atsikosėjimą skatinančių žolinių tablečių. Jos skystina bronchų gleives, taip pagerindamos bronchų epitelio funkciją.


Šiame straipsnyje: organizamo valymassveikata

NAUJAUSI KOMENTARAI

bac

bac portretas
Įdomu kaip 10 kg nesvarumu issilaiko tiesiojoje zarnoje

Taigi

Taigi portretas
išplauna ne tik tiesiąją, bet ir visą storąją žarną:)

rosita

rosita portretas
Labai patiko sis straipsnelis ,,,,dabar daugiau zinosim,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių