- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Nepaprasto skonio desertas, tinkantis ir vėsiai, ir karštai dienai.
6 –7 porcijoms reikės:
250 ml grietinėlės,
500 ml pasukų,
4 šaukštelių stambios želatinos,
4 šaukštų cukraus,
pusės apelsino tarkuotos žievelės,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto arba cukraus su natūralia vanile.
Mėlynių želė:
200 ml trintų mėlynių su cukrumi,
pusės apelsino sulčių,
1 šaukštelio želatinos.
Paruošimo būdas:
Želatiną užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikti išbrinkti.
Nedideliame puode užkaisti grietinėlę, į ją suberti cukrų, smulkiai sutarkuotą apelsino žievelę, supilti vanilės ekstraktą. Kaitinti, kol kyštelėjus pirštą į grietinėlę bus per karšta, užvirti nereikia.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kol ištirps ir supilti į grietinėlę.
Į šiek tiek praaušusią grietinėlę supilti pasukas ir gerai išmaišyti. Viską supilstyti į gražias stiklines ar taures ir dėti į šaldytuvą sustingti.
Mėlynių želė skirtą želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti.
Trintas mėlynes sumaišyti su apelsinų sultimis. Išbrinkusią želatiną pakaitinti ir sumaišyti su mėlynėmis.
Mėlynių želė užpilti ant sustingusių pasukų ir vėl palikti sustingti.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...
-
Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)
Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...
-
Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu (receptai)
Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus...
-
Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą (receptai)1
Lydytas sviestas (angl. ghee) plačiai naudojamas Indijos virtuvėje, bet pastaruoju metu tampa vis populiaresnis ir kitose šalyse. Jis gaminamas kaitinant sviestą, kad išgaruotų vanduo ir atsiskirtų pieno medžiagos, palikdamos sodrius, nuska...
-
Šilauogių dovanos žmogui (receptai)
Nors visos uogos naudingos organizmui, savo išskirtinėmis savybėmis iš jų išsiskiria šilauogės. Norintys maitintis sveikiau turėtų į savo racioną įtraukti daugiau šilauogių. ...
-
Varškė – puikus pusryčių pasirinkimas
Vienas populiariausių pieno produktų – varškė, kurią galima valgyti tiek vieną, tiek naudojant kaip pagrindinį ar papildantį kitų patiekalų ingredientą. Varškė puikiai tinka pusryčiams, todėl verta išmėginti gardų var&...