Nori – gali atrasti: meksikietiškas Budos dubenėlis

  • Teksto dydis:

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Jums reikės (2 porcijoms):

2 didelių arba 4 nedidelių tortilijų (galima naudoti be gliuteno – vien tik iš kukurūzų miltų);

1 avokado;

2/3 puodelio ryžių;

200-300 konservuotų raudonųjų pupelių (galima iškart naudoti pomidorų padaže konservuotas pupeles);

kelių šaukštų pomidorų padažo pupelėms;

jalapeno pipirų pagal skonį;

kelių saujų špinatų lapelių;

kelių vidutinio dydžio pomidorų;

pusė raudonos paprikos;

1/3 violetinio svogūno;

žalios citrinos arba citrinos;

druskos, pipirų, meksikietiškų prieskonių;

konservuotų kukurūzų (pasirinktinai).

Gaminimas. Pirmiausia pagal nurodymus ant pakuotės verdame ryžius (rekomenduojame  pavirti 5-8 minutes, o paskui palikti uždengtus maždaug 15-20 min ir jie pabaigia virti patys, išlieka birūs).

Virtas arba konservuotas pupeles pašildome su pomidorų padažu ir meksikietiškais prieskoniais. Nuplauname špinatus. Pomidorą supjaustome kubeliais, kartu su paprika bei smulkiai pjaustytu violetiniu svogūnu, skaniname žaliųjų citrinų arba citrinos sultimis, druska, pipirais, išmaišome.

Avokadą perpjauname pusiau, išimame kauliuką, supjaustome kaip nuotraukoje arba nulupame, supjaustome kubeliais ar juostelėmis.

Viską komponuojame lėkštėje aukštais kraštais. Jei naudojate didesnes tortilijas, galite suplėšyti jas į mažesnius gabalėlius, pašildyti orkaitėje arba ant sausos keptuvės, tačiau taip pat galite susukti visus ingredientus į tortilijos vidų.

P.S. Taip pat šiame patiekale puikiai derėtų ir suteiktų papildomos spalvos švieži arba konservuoti kukurūzai.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių