Penktadienio vakarienei – makaronų pyragas su špinatais

  • Teksto dydis:

Ar Jums yra buvę tokių momentų, kai vaikščiojate parduotuvėje tarp lentynų lyg kokiame labirinte, vis dairotės, bet ingredientų vakarienei negalite išsirinkti? Tai saldumo, tai sūrumo norisi, kažko naujo, bet lengvai paruošiamo. Penktadienio vakarienei vos per pusvalandį pasigaminkite patiekalą, kuriuo galėsite pamaitinti šeimą bei pavaišinti pasišnekučiuoti užsukusius draugus.

Makaronų pyragui su špinatais jums reikės (6 porcijoms):

2-3 pakelių makaronų

3 valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus

Saujos špinatų

Pluoštelio petražolių

5 didelių kiaušinių

¼ puodelio parmezano (ar kokio kito mėgstamo) sūrio

Maltų pipirų ir druskos pagal skonį

Gaminimo būdas:

Makaronus išimkite iš pakelių, sudėkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu, šiek tiek pamaišykite ir palaikykite 7 min., kad jie atsiskirtų vieni nuo kitų, tačiau nesulūžtų. Vėliau makaronus nukoškite ir sudėkite į indą, išklotą popieriniu rankšluosčiu. Galite ant viršaus uždėti popierinį rankšluostį, kad jie visiškai išdžiūtų. Vėliau juos sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite žiupsnelį druskos, suberkite susmulkintas petražoles ir špinatus. Į mažesnį indą įkulkite kiaušinius, suberkite sutarkuotą parmezano sūrį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Tada išmaišytu plakiniu užliekite makaronus ir gautą masę atsargiai išmaišykite.

Įkaitinkite likusį aliejų keptuvėje iki vidutinės temperatūros. Į keptuvę sudėkite makaronų masę ir mentele ją tolygiai spustelėję paskirstykite po keptuvę. Kepkite maždaug 8 min., kol dugnas gražiai apskrus. Jokiu būdu makaronų nemaišykite, kilstelėdami su mentele vieną besiformuojančio pyrago kraštelį, pasižiūrėkite, ar jis pakankamai apskrudęs. Kai viena makaronų pyrago pusė bus iškepusi, uždėkite ant keptuvės tokio pačio skersmens lėkštę ir atsargiai pyragą išverskite į ją. Tada apverstą pyragą nuo lėkštės vėl atsargiai paguldykite į keptuvę ir kitą jo pusę pakepinkite dar 5-10 min. Iš abiejų pusių apkeptą pyragą išimkite iš keptuvės ir supjaustę gabalėliais patiekite lėkštėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
  • Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)

    Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima  įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...

  • Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu (receptai)

    Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus...

  • Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saulės geltonumo produktas praturtins mitybą (receptai)

    Lydytas sviestas (angl. ghee) plačiai naudojamas Indijos virtuvėje, bet pastaruoju metu tampa vis populiaresnis ir kitose šalyse. Jis gaminamas kaitinant sviestą, kad išgaruotų vanduo ir atsiskirtų pieno medžiagos, palikdamos sodrius, nuska...

    1
Daugiau straipsnių