„Gintarinė pora“ – neblėstanti tradicija

Gegužės pirmasis savaitgalis Lietuvoje neatsiejamas nuo tradicinių tarptautinių sportinių šokių varžybų „Gintarinė pora“ ir koncerto, skiriamo Motinos dienai.

Šiemet 58-osios „Gintarinės poros“ organizatoriai pakvies į Kauno „Žalgirio“ areną pasivaržyti vaikų, jaunučių, jaunių, jaunimo, suaugusiųjų ir senjorų amžiaus grupių šokėjus.

Suaugusiųjų standartinių ir Lotynų Amerikos šokių poros varžysis ne vien dėl medalių ir „Gintarinės poros“ prizų, bet ir dėl pasaulio reitingo taškų. Jų bus galima laimėti daugiau, nes dėl teisėjų kolegijos sudėties ir „International“ kategorijos reitingo taškams bus taikomas didesnis koeficientas.

„Tokios varžybos padeda pritraukti daugiau aukšto lygio šokėjų – jiems įdomiau varžytis, o žiūrovams – stebėti“, – kalbėjo „Gintarinės poros“ iniciatoriai ir organizatoriai, legendiniai šokėjai Jūratė ir Česlovas Norvaišos.

Jie yra ir parodomosios programos idėjų autoriai. J. ir Č. Norvaišos pabrėžė, kad vieniems surengti tokio masto renginį nebūtų įmanoma, todėl dėkoja kartu dirbantiems jauniems treneriams Linai ir Donatui Vėželiams, sportinių šokių klubo „Sūkurys“ kolektyvui, Kauno kultūros centro darbuotojams, Kauno miesto savivaldybei, informaciniams rėmėjams, partneriams, mecenatams.

Pasaulyje nedaug sportinių šokių varžybų, kurios sulaukia tokio solidaus gimtadienio.

„Pasaulyje nedaug sportinių šokių varžybų, kurios sulaukia tokio solidaus gimtadienio. Vieni renginiai atsiranda, po kurio laiko išnyksta iš tvarkaraščių, kuriami nauji, o mes džiaugiamės stabilumu“, – sakė rengėjai.

„Gintarinė pora“ padarė ir bene didžiausią įtaką sportinių šokių vystymuisi Lietuvoje. Pirmas varžybas 1965-aisiais surengę Tomas Petreikis ir Č. Norvaiša tuomet joms nesuteikė dabartinio pavadinimo – turnyras buvo kultūros renginio „Kauno pavasaris“ dalis, nugalėtojams buvo teikiamas miesto prizas.

Č. Norvaiša yra ne kartą prisiminęs, kaip sunku tais laikais buvo į Kauną pasikviesti porų iš užsienio, nes reikėjo specialaus valdžios palaiminimo. Visgi organizatorių atkaklumą vainikavo sėkmė ir kauniečiai galėjo išvysti Lenkijos, Vokietijos šokėjus.

„Konkursas vykdavo sausakimšoje Kauno sporto halėje. Labai smagu, kad sportinių šokių mėgėjai iki šiol domisi tradiciniu renginiu. Ačiū kauniečiams, šitiek metų mylintiems „Gintarinę porą“, – dėkojo organizatoriai.

58-osios „Gintarinės poros“ finalinės varžybos ir Motinos dienai skirtas koncertas vyks gegužės 5 d. 19 val. „Žalgirio“ arenoje. Tiesioginė transliacija – televizijos kanalu LRT Plius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

??

?? portretas
Kaip cia sovietai šoko supuvusiu vakaru šokius?

rumba

rumba portretas
buvau, be galo gražu... tiesiog reta proga išlysti iš mūsų pilko ir niūraus pasaulio. pabandykit kada, nereiks taip piktintis.

Žana

Žana portretas
Kodėl sovietinė? Nuostabus renginys, fantastiški Jūratė ir Česlovas, garsinantys Kauną
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių