Kauno rajonas patrauklus ne tik turistams, bet ir turizmo, laisvalaikio pramogų kūrėjams

Pakaunėje pėsčiųjų žygiu dar balandį oficialiai pradėtas turizmo sezonas baigtas taip pat vienu didžiausių pėsčiųjų žygių „nepraEIK #KULTŪRA“, kuris vyko spalio 6 d. „Drįsčiau teigti, kad neoficialiai turizmo sezonas tęsiasi visus metus, veiklų ir pramogų Kauno rajone tikrai netrūksta nei vietos gyventojams, nei turistams“, – tvirtino Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro (KRTVIC) direktorė Emilė Kaminskaitė-Sutkuvienė.

KRTVIC komanda stengiasi mažinti turizmo sezoniškumą šiame krašte. „Kasmet pastebime besikeičiantį klimatą ir tai mums leidžia plėsti savo veiklas – pradėti sezoną anksčiau ir pabaigti vėliau. Ilgėjantis turizmo sezonas yra ir iššūkis ir galimybė, kuria sėkmingai naudojamės aktyviam laisvalaikiui Kauno rajone užtikrinti“, – patikino centro vadovė.

Vertina stipriu devynetu

Kiekvienas turizmo sezonas – savaip išskirtinis, o šis pakaunėje buvo skirtas būtent aktyviam poilsiui skatinti, kultūros reiškiniams kokybiškai pažinti, o pagrindinis akcentas – turizmas ir laisvalaikis su šeima.

„Sezoną vertinčiau stipriu devynetu, nes akivaizdžiai jaučiame augančią konkurenciją – įvairūs sėkmingi renginiai ir pramogos organizuojami aplinkinėse savivaldybėse ir mūsų rajone, tad savo rengiamu ir kuriamu turizmo ir laisvalaikio turiniu konkuruojame su kitais organizatoriais. Tai skatina atkreipti dar didesnį dėmesį į kokybę ir ieškoti naujų idėjų“, – paklausta, kokiu balu skalėje nuo 0 iki 10 vertina šiųmetį turizmo sezoną, teigė E. Kaminskaitė-Sutkuvienė.

Laive registruota santuoka

Šiais metais laivais „Nevėžis“ ir „Zapyškis“ plaukė per 12 tūkst. keleivių. Didžioji dalis kelto „Nevėžis“ keleivių buvo dviratininkai, kurie kelto paslaugomis naudojasi mindami populiariausiu Kauno rajone dviračių maršrutu – mažuoju Pakaunės turizmo žiedu.

„Galime pasidžiaugti, kad mūsų administruojamas laivas „Zapyškis“ jau turi lojalių klientų, kurie kasmet sugrįžta. Skaičiai rodo, kad žmonės mieliau renkasi ilgesnės trukmės (dviejų–trijų valandų) plaukimus. Šiais metais pirmą kartą laive buvo registruota civilinės santuokos ceremonija“, – džiaugėsi direktorė.

Kalbant apie žygeivius, šiais metais KRTVIC organizuojamuose žygiuose dalyvavo apie 2 tūkst. žygeivių iš visos Lietuvos. Įdomiausia,  kad jauniausia žygio dalyvė buvo vos devynių mėnesių, o vyriausiajai – 83-eji.

Vasaros žaidime „Vasarotojos Adelės užrašai“, skirtame Kauno rajono kurortinei teritorijai pažinti, dalyvavo daugiau kaip 100 šeimų.

Skaičius augino tai, kad visas rugsėjis tradiciškai buvo skelbiamas turizmo mėnesiu Kauno rajone. „Kvietėme lankytojus daugiau kaip į 30 įvairaus pobūdžio renginių, leistis į ekskursijas, dalyvauti edukacijose, apsilankyti vietose, į kurias patekti ne taip jau paprasta (kalbu apie Čekiškės sinagogą ar privatų klasikinių ir antikvarinių automobilių muziejų „Classic Car Loft“). Džiaugiamės, kad žmonės aktyviai dalijasi savo patirtimis, dėkoja ir, svarbiausia, sugrįžta“, – sakė E. Kaminskaitė-Sutkuvienė.

Koncertai: „Nemuno7“ scenoje šiais metais pasirodė Ten Walls, legendinė grupė „Skamp“, o sezono kulminacija tapo unikalus duetas Beissoul & Einius. / Organizatorių nuotr.

Pakaunės populiarumo dedamosios

E. Kaminskaitės-Sutkuvienės nuomone, pakaunės populiarumą tarp turistų lemia puoselėjama kurortinė teritorija, kokybiškų renginių gausa, turinčios ilgamečių tradicijų ir visiškai naujos, nematytos iniciatyvos, gera infrastruktūra ir, žinoma, geografija – Kauno rajonas įsikūręs turistams patrauklioje vietoje tiek dėl susisiekimo, tiek dėl gamtos grožio ir unikalumo.

Pastangų deda ir KRTIC kolektyvas. „Visus metus tikslingai dalyvaujame kitų miestų šventėse, įvairiuose renginiuose, kur susirenka daugybė žmonių iš visos Lietuvos ir užsienio, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie Kauno rajoną ir kaip turiningai galima praleisti jame laiką“, – pasakojo pašnekovė.

Pasak E. Kaminskaitės-Sutkuvienės, didžiulis pagyvėjimas pasijuto po Orijaus Gasanovo apsilankymo pakaunėje. Laidos žiūrovai iš naujo atrado Kauno rajoną ir masiškai rinkosi keliauti Zapyškio ir Kačerginės link – skaniai pavalgyti, paplaukioti laivu ir pabūti gamtoje.

„Labai džiaugiamės, kad jau antrus metus iš eilės Kauno rajone vyksta ėjimo varžybos „Walk15“, kuriose dalyvauja daugiau nei 10 tūkst. žmonių iš visos Lietuvos. Manau, kad Kauno rajonas pasirenkamas neatsitiktinai – jis patrauklus ne tik turistams, bet ir turizmo ir laisvalaikio pramogų kūrėjams, o tai tikrai labai džiugina ir kelia kokybės standartus“, – įsitikinusi KRTVIC direktorė.

Patrauklumą didino ir turizmo infrastruktūros tobulinimas. Šiemet po renovacijos duris atvėrė profesoriaus Tado Ivanausko Obelynės sodyba. „Nemuno slėnio lauko ekspozicija, Kačerginės kraštovaizdžio pažinimo takas, lauko nuotraukų galerijos papuošė Kulautuvą, Kačerginę, Zapyškį ir Vilkiją, – visa tai padeda kurti svetingą Kauno rajono įvaizdį. Turizmo infrastruktūra Kauno rajone – tikrai gera, tad svarbiausia – išlaikyti aukštą lygį“, – įsitikinusi pašnekovė.

Draugystė: KRTVIC jau ne vienus metus bendradarbiauja su „Camino Lituano“ kelio organizacija. D. Mackela, pasak E. Kaminskaitės-Sutkuvienės, su savo iniciatyva „Pamokos vietoj pamokų“ centrui talkina organizuojant žygius ir kuriant kokybiškus maršrutus. / Organizatorių nuotr.

Įspūdingiausių – daugiau nei trys

Paprašyta iš gausios šiųmetės pasiūlos išskirti tris įspūdingiausius ar labiausiai pavykusius, daugiausia žmonių pritraukusius renginius, E. Kaminskaitė-Suktuvienė ilgai nesvarstė. „Šiais metais organizavome nemažai pėsčiųjų žygių ir visi jie sulaukė didelio pasisekimo. Turime puikių partnerių – žygių vedlių, kurių indėlis į renginio kokybę – didžiulis. Net keli populiariausi mūsų žygiai buvo paženklinti lietaus, bet smagiausia, kad tai visiškai neatbaidė žygeivių. Priešingai – žmonės, permirkę iki paskutinio siūlelio, įveikdavo trasą iki galo su didžiuliu džiaugsmu ir šypsena veide“, – pasakodama šypsojosi ir pašnekovė.

Kitas turizmo sezonas bus skirtas vartotojiškumui mažinti, tvarumui, sąmoningumui gamtos atžvilgiu didinti.

Kadangi turizmas ir laisvalaikis su šeima buvo šio sezono akcentas, KRTVIC, kviesdamas keliauti ir pažinti Kauno rajono kurortinę teritoriją, šeimoms pasiūlė orientacinį žaidimą „Keliautojos Adelės užrašai“. Sulaukta ne tik didžiulio susidomėjimo, bet ir gausaus teigiamo grįžtamojo ryšio iš šeimų, kurios, įveikusios visas užduotis ir aplankiusios Zapyškį, Kačerginę ir Kulautuvą, atvykdavo į centrą pasitikrinti užduočių knygelės atsakymų ir sėkmės atveju atsiimti prizų.

„Norime pasidžiaugti ir augančiu kultūros laivo „Nemuno7“ populiarumu. Jis ne tik išlieka populiariu lankytinu objektu tarp keliaujančių. Sezono metu buvo suorganizuoti ir trys koncertai, kurių kokybė ir rezultatas pranoko lūkesčius. „Nemuno7“ scenoje šiais metais pasirodė tokie atlikėjai kaip Marijus Adomaitis, žinomas Ten Walls slapyvardžiu, legendinė grupė „Skamp“ ir sezono kulminacija tapęs unikalus duetas Beissoul & Einius. Pastarųjų pasirodymas užbaigė trečiąjį kultūros laivo sezoną su trenksmu – sulaukėme tiek daug žmonių, kad kyla minčių tai pakartoti“, – džiaugėsi E. Kaminskaitė-Sutkuvienė.

Nuotaika: žygių dalyviai trykšta entuziazmu ir optimizmu. / Organizatorių nuotr.

Didesnė pridėtinė vertė

KRTVIC stengiasi kurti gražų ryšį su savo draugais ir partneriais, jau ne vienus metus bendradarbiauja su „Camino Lituano“ kelio organizacija. Prisidedama prie moksleivių ir Kauno rajono bendruomenių sveikatinimo kartu su šaunia Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro komanda. Dalius Mackela su savo iniciatyva „Pamokos vietoj pamokų“ centrui talkina organizuojant žygius ir kuriant kokybiškus maršrutus.

„Negalima nepaminėti ir puikaus bendradarbiavimo su Kauno rajono kultūros centrais ir seniūnijomis. Kadangi stengiamės ieškoti turistinių galimybių visame Kauno rajone, vietos viešosios įstaigos tampa nepamainomomis pagalbininkėmis ir, surėmę pečius, padarome didelių darbų. Džiaugiamės, kad Kauno rajone veikiančios įmonės: „Naujasis Nevėžis“, „Sauda“ ir „Green Factory Baltic“ – tampa mūsų organizuojamų renginių rėmėjais. Kartu su jais centras sukuria daug didesnę pridėtinę vertę renginių dalyviams“, – sėkmingo bendradarbiavimo pavyzdžius vardijo pašnekovė.

Dedikacija: kadangi turizmas ir laisvalaikis su šeima buvo šio sezono akcentas, šeimoms pasiūlytas orientacinis žaidimas „Keliautojos Adelės užrašai“. / Organizatorių nuotr.

E. Kaminskaitė-Sutkuvienė pabrėžė: siekiant tęstinumo, labai gražiai bendraujama su kolegomis iš Kauno miesto, kartu prisistatoma įvairiuose renginiuose, sulaukiama ir kitų savivaldybių kolegų komplimentų, nes bendradarbiavimas – labai sinergiškas ir papildantis.

KRTVIC direktorė patikino: ir toliau bus siekiama palaikyti savo organizuojamų renginių kokybę, išlaikyti tradicines veiklas ir renginius.

„Aktyvinsime vandens turizmą ir ieškosime dar neatrastų kurortinės teritorijos akcentų. Šiuo metu mintys apie kitą sezoną sukasi tvarumo, žaliojo kurso temomis. Kasmet pasirenkame liniją, kurios laikomės visose veiklose, tad kitas turizmo sezonas bus skirtas būtent  vartotojiškumui mažinti, tvarumui, sąmoningumui gamtos atžvilgiu didinti“, – ateities planais pasidalijo E. Kaminskaitė-Sutkuvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilkijoje

Vilkijoje portretas
Štai tokie takai, kaip pirmoje nuotraukoje galėtų būti iš abiejų Vilkijos Vydūno alėjos pusių, kad alėja būtų galima nusileisti nuo kapinių į žemutinę Vilkijos dalį. Einant alėja atsivertų nuostabus Nemuno slėnio vaizdas.Netoli Vydūno alėjos ir Kalnų gatvių susikirtimo reikėtų įrengti pėsčiųjų tiltelius, kad žmonės neitų važiuojamaja Vydūno alėjos dalimi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių