Moksleiviai mokėsi priimti politinius sprendimus

  • Teksto dydis:

Spalio 7 d. rytą Kauno rajono moksleiviai sėdo į savivaldybės tarybos narių kėdes ir pradėjo posėdį: diskutavo, siūlė sprendimus, balsavo ir išrinko merą, kuriuo antrus metus iš eilės tapo Raudondvario gimnazijos Kulautuvos skyriaus auklėtinis Matas Šmatauskas.

Vicemerė Raminta Popovienė kartu su administracijos direktoriaus pavaduotoju Tomu Didžiuliu jaunuoliams surengė turą po savivaldybės pastatą, papasakojo apie čia įsikūrusių skyrių veiklą. Aprodyti savo kabinetus, papasakoti apie kasdienius darbus, leisti „pasimatuoti“ kėdes sutiko Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius.

Moksleiviai posėdžio metu kėlė įvairias problemas, esančias jų gyvenamojoje vietovėje ir kartu su renginį vedusiu žurnalistu Robertu Petrausku, ieškojo sprendimų. Aptartos autobusų stotelių apšvietimo, žaliųjų zonų sutvarkymo, didesnio sporto būrelių prieinamumo, finansinio raštingumo, laisvalaikio erdvių trūkumo, ekskursijų ir būrelių veiklos skatinimo, šaligatvių pritaikymo rekreacijai ir turizmui Pušyno g., Kulautuvoje ir automoto trasos įveiklinimo Čekiškėje, klausimai.

Pasibaigus diskusijoms, moksleiviai savivaldybės vadovams įteikė deklaraciją su įpareigojimais kurti šiuolaikišką Kauno rajoną, o vadovai projekto finalo dalyviams padovanojo „Pegaso“ dovanų čekius ir savivaldybės atributikos.

Projektas „Jaunieji politikos talentai“ organizuojamas trečius metus iš eilės. Jo tikslas – supažindinti jaunuolius su savivaldybės darbu ir skatinti juos aktyviau dalyvauti politiniame gyvenime.

Šiais metais projekte dalyvavo 140 9-12 klasių moksleivių iš įvairių gimnazijų ir pagrindinių mokyklų. Atrinktas buvo tik 31 jaunuolis iš Garliavos Juozo Lukšos, Raudondvario, Babtų ir Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijų, Raudondvario gimnazijos Kulautuvos skyriaus ir Kulautuvos pagrindinės mokyklos.

Atrankoje kiekvienas turėjo atlikti testą, kuriame buvo pateikta 30 klausimų apie Kauno rajono gamtą, kultūrą, istoriją ir žymius žmones. Daugiausiai taškų surinkę pateko į kitą etapą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių