Kauno sankryžose daugėja geltonųjų korių

Vairuotojai turi akyliau stebėti Kauno sankryžas, nes dalyje jų iš naujo subraižytos geltonos linijos, draudžiančios sankryžoje stovėti. Tikimasi, kad vadinamieji koriai leis užtikrinti sklandų eismą.

Naujai paženklintos vietos

Taip sankryžos Kauno gatvėse ženklinimos ne vienus metus. Viena pirmųjų vietų buvo Karaliaus Mindaugo ir Birštono gatvių sankryža. Dabar korių tinklas plečiamas. Vairuotojai jau pastebėjo, kad geltonos juostos subraižytos Vytauto prospekto ir Laisvės alėjos sankryžoje ir ant Parodos kalno.

„Šiose vietose tikrai reikėjo korio, nes nuolat visi sustoja sankryžose ir neįmanoma pasukti. Ant Parodos kalno piko metu negalima pasukti ar išvažiuoti iš Perkūno alėjos, nes automobilių srautas – nenutrūkstamas.

Reikalinga: ant Parodos kalno bus lengviau pasukti į Perkūno alėją. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Nusileidus nuo kalno, Vytauto prospekte, – vėl kitos bėdos. Čia dažnas vairuotojas įvažiuoja į sankryžą, nors toliau važiuoti negali, nes pilna mašinų, tad, nuo Soboro norint važiuoti tiesiai, nuolat kyla bėdų. Ne kartą mačiau, kai jiems užstojamas kelias, automobiliai laviruoja tarp tų, kurie sustojo sankryžoje“, – pastebėjimais dalijosi vairuotojas Algis.

Šiemet rangovams pateikta daugiau nei 20 vietų, kur artimiausiu metu atsiras geltoni koriai.

Gerina eismo kokybę

Geltonomis linijomis pažymėtas plotas važiuojamųjų dalių sankirtoje žymi vietą, į kurią įvažiuoti draudžiama, jeigu joje ar už jos yra kliūtis, kuri priverstų vairuotoją sustoti važiuojamųjų dalių sankirtoje ir trukdyti kitų transporto priemonių eismui.

„Minėtas ženklinimas miestuose naudojamas intensyviose sankryžose ir gatvių ruožuose, kuriuos dėl didelio eismo intensyvumo sudėtinga kirsti. Sudėtingos eismo situacijos piko metu buvo pastebimos ir minėtose sankryžose Vytauto prospekte ir Laisvės alėjoje, taip pat ant Parodos kalno.

Problema: kol nebuvo korių, Vytauto prospekte nusidriekdavo eilė automobilių, dabar tikimasi, kad nuo Soboro bus lengviau kirsti sankryžą. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Siekiant pagerinti eismo kokybę, priimtas sprendimas šiose vietose įrengti geltonus korius“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Efektyvi priemonė

Jis nurodė, kad savivaldybės administracija dažnai sulaukia gyventojų, seniūnijų ir kitų įvairių įstaigų prašymų įrengti sankryžose korius.

„Pastebime, kad minėtos priemonės efektyvumas gali būti pasiekiamas ne visose situacijose, todėl kiekvienas prašymas nagrinėjamas individualiai. Vis dėlto, mūsų vertinimu, minėta ženklinimo priemonė yra veiksminga“, – pažymėjo eismo specialistas.

Miesto atstovų teigimu, šiemet rangovams pateikta daugiau nei 20 vietų, kur artimiausiu metu atsiras geltoni koriai, tad vairuotojai turi akylai stebėti pokyčius ir nepažeisti Kelių eismo taisyklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimvis

Rimvis portretas
As tai dar jiems siūlau prie sviesoforu pastatyt zenklus sustoti ir stoveti draudžiama nereiks koriu bražyt

Artas

Artas portretas
Keliu eismo taisykles AISKIAI apibrezia ivaziavimo i sankryza taisykles. Braizantys sias utopijas patys turetu jas moketi... Antra.. kodel is salutines gatves jau gali ivaziuoti, tuo sukeldami dar didesne suirute kelyje... Pvz prie max kaune savanoriu pr. Pries sviesafora, degant draudzianciam eisma signalui, is salutines gatves, i zona sulenda nenorintys laukti eileje ... Nors ir yra ir kitas marsrutas. Bet taip greiciau jam ... Tuo ir pasizymi lietuva, kuo didesnis ...

H

H portretas
Nematau nieko efektyvaus
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių