A. Kupčinskui Kaunas pralenkė Vilnių, V. Matijošaičiui – neprilygsta Druskininkams

Andrius Kupčinskas nemano, kad Kaunui verta lygiuotis į Druskininkus, ir teigia, kad miestas pasiekė labai daug: „Jei tokiu tempu tęsime, tikrai pralenksime ne tik Druskininkus. Vilnių jau seniai pralenkėme. Kai kas norėjo pralenkti skolomis...“

Jei Kaune viskas vyks taip, kaip vyko 25 metus, jo vizija labai liūdna, todėl būtų gerai, jei miestas atrodytų taip, kaip šiandien atrodo Druskininkai, sako kandidatas į Kauno merus Visvaldas Matijošaitis. „Jei miestas būtų tvarkęsis taip, kaip Druskininkai, tikrai tapšnočiau merui per petį ir sakyčiau „šaunuolis, viskas gerai, smagu čia gyventi“, – tvirtina jis.

Tačiau kitas kandidatas į merus Andrius Kupčinskas nemano, kad Kaunui verta lygiuotis į Druskininkus, ir teigia, kad miestas pasiekė labai daug: „Jei tokiu tempu tęsime, tikrai pralenksime ne tik Druskininkus. Vilnių jau seniai pralenkėme. Kai kas norėjo pralenkti skolomis...“

– Pone Matijošaiti, kodėl balsuotumėte už Andrių Kupčinską?

V. Matijošaitis: Už A. Kupčinską tikrai nebalsuočiau. Ir niekada nesu balsavęs.

– Pone Kupčinskai, Jūs balsuotumėte už Visvaldą Matijošaitį? Kodėl?

A. Kupčinskas: Jei laimėsiu rinkimus, balsuočiau, pasiūlyčiau vicemero kandidatūrą miesto ūkio, ekonomikos reikalams. Manau, kad tikrai ne tik atiduočiau balsą, bet ir paraginčiau kolegas.

– Pone Matijošaiti, Jūs pasiūlytumėte A. Kupčinsko kandidatūrą?

V. Matijošaitis: Siūlydamas į vicemerų postus aš remsiuosi ne ta praktika, kaip buvo iki šiol Kauno miesto savivaldybėje – kad meras išsaugotų kėdę, jis mero postus dalindavo bet kam. Tai žinome puikiai. Visų pirma siūlysiu ir siūlau neatsižvelgdamas į partiškumus, o į patį žmogų ir jo dalykines savybes. Jis turi dirbti ne vienai partijai, bet miestiečiams.

A. Kupčinskas: Noriu papildyti, kad tai visiškas populizmas, nes bet kam ir negalima pasiūlyti vicemero posto. Galima pasiūlyti tas pareigybes tam, kuris yra išrinktas ir gavęs miesto gyventojų pasitikėjimą. Būtent tam, kuris išrinktas į miesto tarybą.

– Kaunas po 25 metų. Kokia miesto vizija?

V. Matijošaitis: Žiūriu į tai, kaip per šiuos 25 metus pasikeitė Kaunas. Jei viskas vyks taip pat, vizija labai liūdna. Norėčiau, kad Kaunas būtų šviesus, sveikas, sėkmingas, turintis daug darbo vietų, kuriame gyvenimo sąlygos yra nebrangios, pigios. Bent tegul atrodo taip, kaip šiandien atrodo Druskininkai. Jei miestas būtų tvarkęsis taip, kaip tie patys Druskininkai, tikrai tik tapšnočiau merui per petį ir sakyčiau „šaunuolis, viskas gerai, smagu čia gyventi“.

– Tai po 25 metų Kauną įsivaizduojate kaip Druskininkus?

V. Matijošaitis: Daug geresnį.

– Pone Kupčinskai, kokia Jūsų vizija?

A. Kupčinskas: Mano vizija šiek tiek kitokia. Nenorėčiau, kad Kaunas nusiristų iki tokio miesto, kaip Druskininkai, iki tokio dydžio. Tai yra vos viena seniūnija. Aš džiaugiuosi tuo, ką Kaunas ir visa Lietuva pasiekė per 25 nepriklausomybės metus. Gimė nauja karta. Per kitus 25 metus gims dar viena karta ir tie 50 nepriklausomybės metų atsvers sovietmetį. O Kaunas tikrai augs, plėsis. Per 25 metus ne tik mero pastangomis, bet ir visų miesto tarybų, visų 14 merų pastangomis Kaunas pasiekė labai daug. Pasistatė ir „Žalgirio“ areną, tvarko kelių infrastruktūrą, vaduojasi iš šilumos ūkio monopolijos. Jei tokiu tempu tęsime, tikrai pralenksime ne tik Druskininkus. Vilnių jau seniai pralenkėme. Kai kas norėjo pralenkti skolomis...

– Kuo pralenkėte Vilnių?

V. Matijošaitis: Šiauriniu apvažiavimu.

A. Kupčinskas: Čia visiškai ne į temą. Noriu pasakyti, kad Kauno skolos yra penkis kartus mažesnės negu Vilniaus.

V. Matijošaitis: Jei taip vystysimės, kaip paskutinius 25 metus... Iš 400 tūkst. gyventojų dabar turime 300 tūkst. Tai per likusius liks 200 tūkst.

A. Kupčinskas: Labai gaila, kad į mero poziciją pretenduoja žmogus, kuris tik apokaliptines nuotaikas skelbia. Tikiu, kad Kaunas augs. Į Kauną grįžta daug talentingų, jaunų žmonių, kurie čia kuria darbo vietas, savo verslą. Pažįstu ne vieną, kuris, grįžęs iš užsienio, kuria čia verslą.

– Pone Matijošaiti, pasak kai kurių miestiečių, miestas tiesiog buvo užgrūstas Jūsų reklama. Kiek kainavo rinkimų kampanija?

V. Matijošaitis: Dažnai girdėdavau pasakymus „oligarchas“, „milijonai“. Iš tiesų „Vieningas Kaunas“ išleido 417 tūkst. litų, konservatoriai išleido 453 tūkst. litų. Ir iš tų pinigų 320 tūkst. yra visų mūsų pinigai. Tai yra normali praktika, kai skiriama iš biudžeto.

– Kaip suskaičiavote tuos 320 tūkst. litų?

V. Matijošaitis: Tai vieši skaičiai, kuriuos galite rasti VRK ataskaitose. Gerbiamas Andrius Kupčinskas galėjo anksčiau pasižiūrėti internete – nereikėtų kalbėti apie oligarchų milijonus.

A. Kupčinskas: Jūs pats, gerbiamasis Visvaldai, kalbate apie oligarchų milijonus. Aš tik noriu paklausti, kiek išleido kitos „Vičiūnų“ įmonės rinkimų kampanijai.

V. Matijošaitis: Kitos „Vičiūnų“ įmonės rinkimų kampanijai negali išleisti ir, matyt, gerbiamas meras bijo, kad, jei tapsiu metu, pasižiūrėsiu (iš tiesų pažiūrėsiu), kiek „Kauno švara“, „Kauno vandenys“, „Kauno energija“ bus išleidusi. Jis bijo, kad pažiūrėsiu kitus skaičius.

A. Kupčinskas: Jūs dar tik pasižiūrėsite, o aš jau žinau, kad UAB „Kauno saulėtekis“ išsinuomojo stendus iki rinkimų likus daugiau nei pusmečiui ir užsakė tuos stendus. Mes esame paskaičiavę. Dabar kelios partijos ir judėjimai yra kreipęsi į VRK, yra užsakytas monitoringas, ir tiksliai pasakysime tuos skaičius.

– O Jūsų išleisti pinigai?

A. Kupčinskas: Mūsų išleisti pinigai yra deklaruoti visi. Jie matomi internete. 330 tūkst. buvo išleista pirmame ture, dabar – dar apie 100 tūkst.

V. Matijošaitis: Čia teisingi skaičiai? Taip? Nesu didelis „pasakorius“, man geriau dirbti, gal geriau griovį kasti. O paaiškinsiu. „Kauno saulėtekis“, kaip ir kitos reklamas duodančios kompanijos, yra užsiregistravęs rinkimų reklamos davėju. Ir „Kauno saulėtekis“ gaus pinigus iš šitų mūsų išleistų pinigų kaip rinkimų reklamos davėjas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
susidaro įspūdis, kad už matijošaitį čia komentuoja trirubliniai, net nemokantys lietuvių kalbos,-kestuciai, irenos, liuses...

IRENA

IRENA portretas
druskininkus valdo verslinikas.gal ir kaunui reike tokio zmogaus.kupcinskas jau per ta laika sumaste kaip galima zmones aPGAUDINET.JIS JAUNAS PROTINGAS.GAL JAU KAS NORS KITAS UZSIEMA TUO.NA TIKIUOSI KAD GERAI PAMASTES UZLEIS POZICIJAS.JAU TURI KA TURI. TEGU GALVOLA KAIP ISLAIKYT.

kestutis

kestutis portretas
renkam y merus rimta zmogu Visvalda Matijosaity
VISI KOMENTARAI 117

Galerijos

Daugiau straipsnių