Kalniečių parke – skulptūrų galerija

Itin mėgstama kauniečių lankymosi vieta – Kalniečių parkas – netrukus taps akmeninių skulptūrų galerija po atviru dangumi. Čia jau baigiami įrengti naujieji Kauno akcentai.

Vaikštinėjant po Kalniečių parką dažnas pastebėjo pokyčių – po visą parko teritoriją išmėtytos akmeninės skulptūros. Vienose jų galima įžiūrėti konkrečių elementų, tokių kaip paukščiai, į kitas reikės pažvelgti giliau, kaip tikroje meno galerijoje, ir atrasti patiems, ką primena skulptorių darbai.

„Kalniečių parke šią savaitę bus įrengta 17 skulptūrų, dar 3 atsiras Čečėnijos aikštėje. Tai vienas iš programos „Kauno akcentai“ projektų. Visos skulptūros bus su lentelėmis, pavadinimais, nes tai integrali skulptūrų ansamblio dalis“, – dienraščiui komentavo Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Dovana: šešias skulptūras miestui dovanoja skulptorius S. Žirgulis. / Regimanto Zakšensko nuotr.

Jis pažymėjo, kad iš 20 akmens skulptūrų šešias miestui padovanos pats skulptorius. Naujųjų Kauno akcentų kūrėjas – žinomas šalies skulptorius prof. Stasys Žirgulis, sukūręs ne vieną puošmeną mieste. Pasak miesto atstovų, prie skulptūrų galerijos parke įgyvendinimo daug prisidėjo ir Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkė Rebeka Bruder.

„Kaunas tampa vis didesne galerija po atviru dangumi, o kauniečiai gali jaustis tikrais meno kolekcionieriais. Nuolat kviečiame skulptorius, gatvės dailininkus ir kitus kūrėjus puošti mūsų miestą savo darbais – dalyvauti „Kauno akcentų“ programoje.

S. Žirgulio vardas – tai solidus kokybės ženklas. Džiaugiuosi, kad šio korifėjaus kolekcija rado kelią į Kauno erdves. Tikiuosi, kauniečiai tai įvertins ir ilgai grožėsis šiais darbais“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Visos skulptūros bus su lentelėmis, pavadinimais, nes tai integrali skulptūrų ansamblio dalis.

„Miestui tai sukurs didelę pridėtinę vertę. S. Žirgulis – vienas ryškiausių Lietuvos skulptorių. Jo darbai išsiskiria estetine, patrauklia išraiška. Paroda jau dabar sulaukia visuomenės susidomėjimo. Skulptūros tarpusavyje siesis su parko erdvėmis“, – kalbėjo S. Rimas.

„Šios akmens metamorfozės pavadintos „Epochų aidu“. Norisi žmonėms priminti praeities kultūrų palikimą, jų likimą, Nojų ir Pasaulio tvaną. Kaunas – mano miestas, todėl džiaugiuosi, kad kūriniai pasiliks čia“, – sakė profesorius S. Žirgulis.

Kauno miesto savivaldybės administracija šiam projektui per „Kauno akcentų“ programą skiria 278 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

-

- portretas
Labai džiugu, kad atsirado skulptūrų Kalniečių parke. Jos labai pagyvina vaizdą. Jau geriau tokios, kad ir abstrakčios skulptūros, nei kad plikas parkas. Seniau būdavo baisu jame vaikščioti, net žibintų lempų nebuvo, suoliukai išlaužyti, šiukšliadėžės sumestos į prūdą. Nieko ten nebuvo, o tik šiukšlynas, dešimtmečius. Tokį parką teko matyti per visą savo vaikystę, deja. Dabar viskas sutvarkyta ir toliau rūpinamasi. Yra žibintai, žaidimų aikštelės, suoliukai su šiukšliadėžėmis, vandens stotelė, fontanas, tualetai, pavėsinės ir net lauko restoranėlis. Aš matau kaip žmonės noriai vaikštinėja šeimomis po Kalniečių parką net ir vakarais. Dabar ir skulptūrų atsirado. Akivaizdu, jog norima parką paversti kultūringų žmonių traukos centru. Tai nuostabu. Tik bukagalviams chroniams tas nepatinka, nes jų išgertuvių taškai traukiasi į paraštes ir dėl to jaučia grėsmę. Tokius pamatau viešumoj geriant-iškart policiją kviečiu.

!

! portretas
Griuvenos iš sąvartyno, nepanašu į galeriją.

Anonimas

Anonimas portretas
geriau jau putlerio akmenine galva vaizduoti ,o virs jos žuvedra ,šikancia ant tos su***tos galvos...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių