Specialistė: Kauno paplūdimiuose galima drąsiai maudytis

  • Teksto dydis:

Šios savaitės pradžioje atlikti vandens kokybės tyrimai parodė, jog pagrindinių Kauno miesto maudyklų vanduo yra švarus.

Kaune iš viso yra tiriamos šešios maudyklos: Lampėdžio ežero paplūdimys, Panemunės senasis paplūdimys ir Panemunės senasis paplūdimys ties pėsčiųjų tiltu, Vaišydavos karjeras bei Kauno marių 1-asis ir 2-asis paplūdimiai.

Atlikti vandens mikrobiologinių ir cheminių tyrimų rezultatai rodo, kad vandens telkinių, kur maudosi žmonės, vandens kokybė atitinka higienos normos reikalavimus ir nekelia grėsmės žmonių sveikatai, pranešė savivaldybė.

„Vandens mikrobiologiniai parametrai atitinka visas normas, vanduo švarus, tad gyventojai gali drąsiai maudytis ir mėgautis paskutinėmis vasaros dienomis", – teigė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Jurga Pakrosnienė.

Vandens mikrobiologiniai ir cheminiai tyrimai atliekami reguliariai kas dvi savaites, prieš prasidedant maudymosi sezonui iki jo pabaigos. Maudyklų vandens kokybė vertinama pagal du mikrobiologinius parametrus: žarninius enterokokus ir žarnines lazdeles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
Butu gal ir maloni naujiena,tik kad vasara baigiasi!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių