Pakaunės gyventoja nuteista už 90 receptų suklastojimą: pirko ir gėrė „Xanax“

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas anksčiau neteistą 26-erių metų Kauno rajono gyventoją pražino kalta dėl sistemingo receptų klastojimo, jai skirtas laisvės apribojimas ir bauda.

Moteris neteisėtai iš vaistinių įgijo labai didelį psichotropinių medžiagų kiekį turinčių vaistinių preparatų, pirmadienį paskelbė Generalinė prokuratūra.

Bylos duomenimis, nuo 2020 metų liepos iki 2021 metų liepos mėnesio nuteistoji 85 kartus pasinaudojo savo tėvo – gydytojo – antspaudu ir klastodama popierinius receptus savo reikmėms išsirašė psichotropinių vaistinių preparatų.

Dar keturis kartus neteisėtai išrašytus receptus nuteistoji perdavė ikiteisminio tyrimo metu nenustatytiems asmenims. Visi receptai buvo užpildyti ant turėtų tuščių blankų su Kauno klinikinės ligoninės rekvizitais.

Už neteisėtai svetimų žmonių vardais išrašytus receptus nuteistoji nusipirkdavo ir didelėmis dozėmis vartojo vaistinį preparatą „Xanax“, tuo sukeldama pavojų savo sveikatai ir gyvybei.

Teismo sprendimu Kauno rajono gyventoja pripažinta kalta padariusi 89 nusikalstamas veikas.

Kauno apygardos teismas moteriai skyrė dvejų metų laisvės apribojimo bausmę, taip pat 2,5 tūkst. eurų, baudą, kurią nuteistoji turi sumokėti į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jeigu

jeigu portretas
rasot,tai rasykit,kaip raset anksciau gyd.pavarde,dukreles pav.visi puikiai atsimena ju pav.o tiesa apie prof.beda tai istysai raset net nuotr.dejot

Kai buvo sunkus periodas gyvenime

Kai buvo sunkus periodas gyvenime portretas
Vaikai maži, pati rašiau magistro darbą ir dar užsieny įvadinius egzaminus dėl mokymosi doktorantūroje laikiau, dirbau 1,2etato, dukra labai sirgo, naktimis ją dusindavo alerginiai kosuliai. Kas trečią naktį išgerdavau po pusę 1,5mg xanaxo, kad išsimiegočiau, nes kitaip būtų nervų sistema nepailsėjusi ir galėjo stogelis pavažiuoti.. ir, žinoma, esu dėkinga tai vaistininkei, kuri manimi pasitikėjo ir pardavė vieną dėžutę. 2 metus jos užteko, buvo jau net ir pasibaigęs galiojimo laikas paskui. Na o jei gyd būtų išrašiusi, tai taip taupiai nebūčiau vartojusi. Taigi, ta nuteistoji, kažin, gal padarė daugiau gero nei kažkam blogo..

Tiesa

Tiesa portretas
Medikų vaikučiai. Gal ši byla bus gera pradžia ir kitų medikų, profesorių, prokurorų, teisėjų, ministrų ir eksvuceministrų bei profesorių emeritų vaikų sodinimas dvejiems ar aštuoniems metams už grotų. Jie išties nieko nedirba ar imituoja, kad yra "menininkai", pvz, dūmų pūtimo virtuozai arba narkotikų gamybos namų sąlygomis specialistai chemikai, yra jų tarpe ir beveik ūkininkų, augina kanapes tiesiog bute ar namo rūsyje, kai kurie išmoko grybauti. Tas yra grybų haliucinogenų atsisiuntimas paštu ir jų pavartoję savo ratelyje jie įsivaizduoja esą kad ir Olimpo dievai ir eina lytiškai santykiauti su patvorės šuniukais ir po to aptinka, kad pagrindinio jų sponsoriaus kokio nors šou meno ar Muzikosur teatro akademijos profesoriaus duktė ar anūkė dar ur netyčia nėščia, bet deja atsimena ji pati vien tik lytinį kontaktą su kaimyno buldogu šuniu. Todėl dabar visi laukia šeimos pagausėjimo, laimingasis senelis profesorius turės dar palikuonį, mutantą, sumeistrautą gavus Briuselio finansavimą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių