Sunkiai susižalojusio 5-mečio mama bus teisiama dėl to, kad mažyliui reikėjo naktį jos ieškoti

Teismui perduota šokiruojančio įvykio, nutikusio Jonavoje, kai naktį iš miegų pabudęs ir mamos namuose neradęs penkiametis ėjo jos ieškoti, iškrisdamas iš ketvirto aukšto per langą, byla. Mažamečio mamai pareikštas kaltinimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo ir  piktnaudžiavo motinos teisėmis ar pareigomis fiziškai ar psichiškai gniuždant vaiką, paliekant jį ilgą laiką be priežiūros, už ką Baudžiamasis kodeksas numato net laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Kaip jau rašyta, penkiametis buvo rastas šiųmetę vasario 1-ąją, apie pirmą valandą nakties, vieno Jonavos Chemikų gatvės daugiabučio papėdėje.

Apie nelaimę Bendrajam pagalbos centrui pranešė šio penkiaaukščio, kuriame jis gyveno su mama, gyventojai. Išgirdę vaiko riksmą, lydimą kažkokio bumbtelėjimo, jie pastebėjo po savo langais gulintį ir dejuojantį penkiametį kaimyną. Šis buvo su batais, kepure ir kitais lauko drabužiais.

Greitosios pagalbos medikai tada portalui kauno.diena.lt teigė nuvežę mažąjį nelaimėlį į Kauno klinikas jau be sąmonės. Ir dėl įtariamų sunkių sužalojimų – tiesiai į reanimaciją.

Buvo tąnakt į nelaimės vietą kviesti ir ugniagesiai gelbėtojai. Šių policija tada prašė atidaryti vieno šio daugiabučio ketvirtojo aukšto buto duris. Jo įstiklinto balkono langas, per kurį galimai iškrito penkiametis, buvo praviras.

Tačiau ugniagesiams gelbėtojams atskubėjus į įvykio vietą, paaiškėjo, kad šio buto raktus rado viena kaimynė. Atrakinus jais buto duris, šis buvo tuščias.

Tada policijos pareigūnai puolė skambinti mažamečio mamai. Prisiskambinus, ji netrukus grįžo į namus. Konstatuota, kad blaivi. Ir tikino turėjusi skubių neatidėliotinų reikalų vienoje Jonavos degalinėje.

Po tokio penkiamečio mamos pasiaiškinimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo. Tačiau įtariamoji sulaikyta nebuvo.

Po šios šokiruojančios nelaimės vaiko teisių apsaugos atstovai atskleidė, kad jau yra teikę penkiamečio šeimai pagalbą. Tačiau pastaruoju metu pranešimų dėl galimo šio mažamečio teisių pažeidimo ar nepriežiūros nebuvo.

Galvos traumą bei rankos lūžį tada patyrusį penkiametį šiuo metu augina tėvas. Jis teigė, kad po skyrybų su mažamečio mama, sūnui likus pas ją, jokių problemų iki šio įvykio nebuvo.

Pati įtariamoji galiausiai prisipažino, kad paliko tąnakt sūnų miegantį namuose ne pirmą kartą. Tačiau anksčiau viskas laimingai baigdavosi. Be to, ji prisipažino, kad buvo tąnakt susitikusi su draugu, nors buvo užsukusi ir į degalinę.

Nustatyta, kad tąnakt penkiametis buvo paliktas vienas namuose mažiausiai pusantros valandos. Ir panašu, kad prabudęs iš miegų ir neradęs mamos, apsirengė ir, pagal savo supratimą, ėjo jos ieškoti. Per balkoną – nes buto durys buvo užrakintos.  

Kadangi 26-erių J. A. pripažįsta savo kaltę ir gailisi dėl to, kas įvyko, be to yra neteista, nors ir bausta už administracinius nusižengimus, teismo prašoma baigti jos bylą baudžiamuoju įsakymu, nes J. A. sutinka su prokurorės siūloma bausme – 90-ies parų areštu, kuris, padarius nusikaltimą, yra maksimalus, atidedant šios bausmės vykdymą pusei metų. O tai reiškia, kad jeigu per tuos pusę metų J. A. padarys naują nusikaltimą, tada jau ji bus teisiama ir už tai, ir už sunkų savo sūnaus sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo bei piktnaudžiavimo motinos teisėmis, paliekant mažametį ilgą laiką be priežiūros.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusios prokurorės pareiškimas užbaigti procesą baudžiamuoju įsakymu perduotas Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmams. Šio teisėjai turi tai padaryti per septynias dienas, po kurių J. A. turės keturiolika dienų sutikti arba nesutikti su teismo jai skirta bausme, kuri gali būti ir kitokia, negu siūlė prokurorė.  Ir prašyti, kad ši byla būtų nagrinėjama teismo posėdyje, nes gavęs minėtą prokurorės pareiškimą, teismas savo sprendimą priims J. A. nedalyvaujant.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuvokiama

Nesuvokiama portretas
Tokį mažą vaiką palikti naktį vieną - tai nusikaltimas, todėl keista teismų siūloma bausmė, vaikutis sunkiai susižalojo todėl teismo pozicija ko gero apgailėtina?

tuo tarpu

tuo tarpu portretas
grizusi su perkaitusia makale vaivraganiukste lenkia savo prognozem obamraganiu nes zino kad kgb statusa 75m istykimai saugo natukai o gyvent norisi tai ir lizinasi prie paleckio su skvernais kuriu 1 pardave broli 2 su visa ppp saika palaidojo / Deimante tai ? kokios raganos su ve;niais apsedo sia zeme Marijos zeme ???

  portretas
Suka
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių