A.Petrovičius: su Samhanu laukia pokalbis

Antrąją pergalę VTB Vieningosios lygos turnyre iškovojęs Kauno "Žalgirio" komandos vyr. treneris Aco Petrovičius netryško džiaugsmu.

Trenerį neramino tiek komandą užpuolusios traumos, tiek kai kurių krepšininkų disciplinos stoka.

"Buvo labai nedaug laiko pasirengti šiam mačui po sunkių rungtynių su "Maccabi". Praktiškai turėjome vos vieną dieną. VTB lygoje taip pat yra stiprių komandų. Turime problemų, nes nežaidė Pocius ir Brownas. Negana to, dar traumą patyrė ir Paulius Jankūnas.

Planavome šias rungtynes pasinaudoti pasiruošimui su "Asseco Prokom". Nors kontroliavome rungtynes, turėjome dvidešimties taškų persvarą, tačiau pabaigoje pagalvojome, kad viskas baigta ir atsipalaidavome. Taip pat žaidėjams pritrūko disciplinos, nes gautos dvi techninės pražangos", - po rungtynių teigė A.Petrovičius.

- Kokia Jankūno ir Pociaus situacija?

- Sunku pasakyti, abiem krepšininkams pirmadienį bus atlikti medicininiai tyrimai. Martynui atsinaujino sena peties trauma, kurią jis patyrė dar pasaulio čempionate atstovaudamas Lietuvos rinktinei.

- Kaip komandai atsiliepė pralaimėjimas Tel Avive?

- Nei vienas klubas nebaigia sezono be pralaimėjimų. Eurolygoje visi susitikimai labai sunkūs, kiekviena komanda kovoja už save. Pralaimėjimą patyrė ir "Olympiacos", ir "Real", o CSKA išvis dar neiškovojo nei vienos pergalės.

- Kaip vertinate Samhano poelgį? (Krepšininkas vos pasirodęs aikštelėje įsivėlė į konfliktą su varžovu ir buvo nubaustas technine pražanga. Negana to, amerikietis alkūne trenkė jį sulaikyti bandžiusiam Aleksandrui Čapinui, - red. past.).

- Nelaukiau tokios reakcijos. Jis vos pasirodęs aikštelėje gavo techninę pražangą. Reiks apie tai su juo pasikalbėti, nes jaunam žaidėjui tai nėra gerai.

- O jūs vis dar matote šio krepšininko perspektyvas?

- Jį kvietėme iš Amerikos, kaip žaidėją, kuris čia mokysis ir pratinsis prie Europietiško krepšinio. Šiuo metu jis dar nėra Eurolygos žaidėjas, tačiau pasikviestas ne vienam sezonui.

- Kiek dar starto penkete laikysite Collinsą, kuris antras rungtynes iš eilės žaidžia tragiškai?

Labai dažnai keičiu žaidėjus, todėl nėra svarbu, kuris žaidėjas pradeda starto penkete. Nei vienas žaidėjas nežaidžia 30 minučių. Bus rungtynių, kai starto penkete bus ir Kalnietis.


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių