Lietuvos krepšininkės patyrė pirmąjį pralaimėjimą

Eglė Staknevičienė sužaidė geriausias karjeros rungtynes, bet Lietuvos moterų rinktinė patyrė nesėkmę Europos čempionate. Antrosiose pirmenybių rungtynėse lietuvės 66:69 nusileido Turkijos komandai ir patyrė pirmą nesėkmę C grupėje, rašo basketnews.lt.

Staknevičienė pelnė 30 taškų, bet jos tritaškis metimas likus žaisti 2 sekundes buvo blokuotas ir turkės šventė pergalę.

Likus žaisti 1 minutę 52 sekundes Milda Sauliūtė pataikė dvitaškį su pražanga ir lietuvaitės išsiveržė į priekį 64:62. Kitoje atakoje turkės įmetė tritaškį ir vėl rezultatą persvarą savo naudai.

Likus žaisti kiek daugiau nei minutę Aušra Bimbaitė dukart prametė tritaškius, turkės realizavo baudas ir rezultatas tapo 67:64 turkių naudai.

Sauliūtė likus žaisti 52 sekundes vėl pataikė dvitaškį, bet tuo pačiu atsakė ir Nevin Nevlin.

Komandos apsikeitė nesėkmingomis atakomis ir lietuvės paskutinei atakai turėjo 15 sekundžių. Turkės, likus žaisti 4 sekundes, išmušė kamuolį į užribį ir po minutės pertraukėlės lietuvės kamuolį patikėjo Staknevičienei. Bet šios metimą blokavo Nevlin ir Turkija iškovojo pirmą pergalę.

Lietuvos moterų rinktinė: Eglė Staknevičienė 30 (5/10 trit., 10 atk. kam.), Agnė Čiūdarienė 16 (8 atk. kam.), Sandra Valužytė 12.

Turkijos moterų rinktinė: Nevin Nevlin 18 (10 atk. kam.).


Aktyviai po visą aikštę spaudusios varžoves, turkės mačo pradžioje solidžiai šovė į priekį - 18:4. Lietuvių puolimą atgaivino nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilusi Eglė Staknevičienė. Ji per pirmą kėlinį pelnė 7 taškus ir lietuvaičių puolimas įsibėgėjo.

Antrame kėlinyje Staknevičienei į pagalbą atėjo Agnė Čiūdarienė ir šis duetas išvedė Lietuvą į priekį. Staknevičienė pataikė du tritaškius, Čiūdarienė pridėjo 4 baudas ir lietuvaitės spurtavo 10:0, taip pirmą kartą įgydamos pranašumą - 29:28.

Per antrą ketvirtį Eglės ir Agnės duetas iš viso surinko 21 iš komandos 27 taškų ir Lietuvos krepšininkės įpusėjus mačui pirmavo 40:36. Likusias rungtynes kova vyko taškas į tašką.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Labai apmaudus pralaimėjimas. Kad tik mūsiškės nepalūžtų psichologiškai. Tikėkimės, kad taip neįvyks.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių