V.Masalskis: įvyko tai, kas ir turėjo įvykti

Krepšinio specialisto Vitoldo Masalskio nuomone, be trenerių paliktam „Žalgiriui“ yra per sunku lygiaverčiai pasipriešinti „Lietuvos ryto“ taktiniams sumanymams.

Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimas penktosiose Lietuvos krepšinio lygos finalo serijos rungtynėse Vilniaus „Lietuvos rytui“ nenustebino buvusio žalgiriečio V.Masalskio, dabar vadovaujančio šalies jaunimo rinktinei. Pasak krepšinio eksperto, taktinės kovos arenoje susidūrė skirtingų svorio kategorijų varžovai.

- Panašu, kad „Žalgiriui“ pirmadienio rungtynėse ypač atsirūgo žaidimas be trenerių. Jūsų nuomone, kaip „Lietuvos rytui“ pavyko išnaudoti tai, kad varžovams vadovauti turi patys žaidėjai? - portalas paklausė V.Masalskio

- Įvyko tai, kas ir turėjo įvykti. Žaidėjų ir trenerių pareigų negalima suderinti. Pirmadienio mače tai tikrai jautėsi. Stebėjau visas „Žalgirio“ rungtynes su „Lietuvos rytu“ ir padariau išvadą, kad kauniečiai laimėdavo tada, kai gerai sužaisdavo jų priekinė linija. Kai aukštaūgiai kartu surenka 10-12 taškų, „Žalgirio“ laukia nesėkmė. Žinoma, R.Kurtinaitis pakoregavo savo komandos žaidimą po praėjusių rungtynių Kaune ir grįžo prie aktyvios gynybos taktikos. Taip pat krito į akis tai, kad „Lietuvos rytas“ padidino greitį puolime. Šie aspektai buvo šiokie tokie netikėtumai „Žalgiriui“, ir  kauniečiai nespėjo persiorientuoti.

- Atrodo, jog „Žalgiris“ rungtyniauja laikydamasis vieno ir to paties plano, kurį paveldėjo iš trenerio Dariaus Maskoliūno. Ar nekoreguojant savo veiksmų žaidimo metu įmanoma laimėti kelias rungtynes iš eilės?

- Tai ir yra trenerio funkcija - reaguoti į pakitimus, kuriuos sugalvoja priešininkai. Bet tai suvaldyti gali tik treneriai - žaidėjams yra užkrautas vykdytojų vaidmuo, ir jie negali vienu metu atsisėsti ant dviejų kėdžių. Patys D.Šalenga ir M.Brownas sako, kad jie nenori būti treneriais - jie nori žaisti. Aprėpti kelis darbus iš karto yra sunku.

- Ar jums nekelia nuostabos pasyvus „Žalgirio“ sporto direktoriaus Šarūno Sakalausko vaidmuo komandai patekus į tokią nepavydėtiną situaciją?

- Iš šono atidžiai žiūrint neatrodo, kad jis yra visiškai nusišalinęs. Kaip suprantu, treniruočių procese jis dalyvauja, kažkiek bendrauja su žaidėjais ir rungtynių metu. Padėti name esantiems žmonėms stovint kitoje lango pusėje yra daug sunkiau, nei pačiam būnant viduje. Neužmirškime, kad reglamentas draudžia po kovo 1 d. pakeisti trenerius. Įdomu, kaip sureaguotų Lietuvos krepšinio lygos vadovybė, jei Š.Sakalauskas imtųsi skirstyti užduotis žaidėjams per minutės pertraukėles, nes tai jau būtų trenerio darbas.


Šiame straipsnyje: LKL finalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių