Klaipėdoje gimė nauja legenda: meno kūrinys ir personažas – greta

Klaipėdoje gimė nauja legenda – prie pastato sieną puošiančios freskos dažną dieną stovi jos herojus ir drauge su savo augintiniais atkartoja meno kūrinio siužetą. Taip klaipėdiečiai susipažįsta su režisieriumi Virginijumi Vyšniausku, kuris įgyvendino savo svajonę rylos garsais džiuginti žmones.

Praėjusią savaitę naujojoje Klaipėdos turgavietėje ant daržovių paviljono sienos, stebint daugybei praeivių, buvo kuriama freska. Jos autoriai – Priekulėje gyvenantys diplomuoti dailininkai Jolanta ir Artūras Rudaičiai.

V. Vyšniauskas pasakojo, kad freskos idėjos autorius – jis pats. Jis rado ir menininkus, gebančius atlikti tokį darbą.

„Penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais groju prie tos sienos. Būdavo liūdna stovėti prie jos nuogos, pats pastebėjau, kad turgus yra paskutinis „gyvasis laikraštis“. Matau, kaip čia seniai nesimatę žmonės susitinka, sveikinasi, dalijasi naujienomis. Be to, turgus nuo senų laikų asocijavosi su švente, visokiausiais mainais. Pagalvojau, kad visai galėjo būti, jog kažkada senais laikais Klaipėdoje galėjo koks nors žmogus groti ryla“, – pasakojo rylininkas.

Meno kūrinio personažu tapęs V. Vyšniauskas pasakojo, kad freskoje pavaizduotas senasis mūsų miesto Ferdinando arba Gyvulių turgus, į kurį vedė septynios gatvelės.

V. Vyšniauskas patarė atidžiau įsižiūrėti į freską ir rasti joje Lietuvos trispalvę bei Mažosios Lietuvos vėliavą. Be to, akylesnis žiūrovas suras ir freskos autorių inicialus, o ant rylos – paties V. Vyšniausko telefono numeris.

„Kol Jolanta ir Artūras septynias dienas dirbo, išdalijo visas savo vizitines korteles. Žmonės kalbino, kvietė papuošti savo namus ir biurus. Žodžiu, šis kūrinys tapo puikia reklama ir jiems patiems. Dabar klaipėdiečiai labai dažnai fotografuoja šią vietą, o ypač, kai šalia esu aš pats bei mano borderkolių veislės kalytės Bella ir Žužu. Iš žmonių reakcijos supratau, kad klaipėdiečiams reikia tokių paprastų, milijonų nekainuojančių, bet džiuginančių ir gražinančių mūsų gyvenimą darbų“, – kalbėjo V. Vyšniauskas.

V. Vyšniauskas yra profesionalus režisierius, baigęs teatrinio meno studijas garsiajame GITIS-e (valstybiniame Maskvos teatrinio meno institute) ir dėstęs Klaipėdos universitete. Jo ryla yra retas Lietuvoje instrumentas, galintis išgauti apie 300 melodijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba  portretas
Nuostabus pano, puošmena naujojo turgaus. Nuostabi muzika ir paklusnūs keturkojai. Didžiulė pagarba režisieriui Virginijui, o ypač dailininkams Jolantai ir Artūrui. Geros kloties ir sėkmės gerbiamieji!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių