Amžiaus statyba – jau baigta

Po vis atidėliotų Tauralaukio progimnazijos įkurtuvių naujojoje mokykloje Senvagės gatvėje skelbiama galutinė šventės data. Mokslo metų iškilmės vyks rugsėjo 2-ąją. Mokykloje mokysis per 700 moksleivių. Gerokai užsitęsusios mokyklos statybos miestui kainavo dukart brangiau nei planuota.

Į naujas patalpas modernioje mokykloje Tauralaukio progimnazijos mokiniai ir mokytojai turėjo įsikelti dar šių metų pradžioje po kalėdinių atostogų.

Paskui terminas nukeltas iki vasario vidurio, dar vienų vaikų atostogų, bet ir vėl įkurtuvių nebuvo, paskui – po velykinių atostogų balandį.

Galiausiai panašu, kad šventė pagaliau įvyks kiek daugiau nei po dviejų savaičių, rugsėjo 2-ąją, pradedant naujus mokslo metus.

„Mokykla jau paruošta naujiems mokslo metams. Ruošiamės Rugsėjo 1-osios šventei. Kadangi ši diena sekmadienis, tai renginys pas mus vyks rugsėjo 2-ąją, 11 val. Naujoje mokykloje jausmas yra labai geras, labai viskas gražu. Jei pamenate, iš kokių patalpų čia ateiname, tai turbūt suprantate mūsų džiaugsmą. Čia patogios sąlygos ir darbuotojams, ir vaikams. Laukiame, kad tik greičiau prasidėtų nauji mokslo metai, nes ir klasės paruoštos, ir apskritai viskas sutvarkyta. Džiugu, kad ir mokytojų netrūksta“, – kalbėjo Tauralaukio progimnazijos direktorė Rima Narkienė.

Direktorė patvirtino, kad mokykloje mokysis 726 vaikai, iš jų 60 darželinukų, nes darželis priklauso šiai mokyklai.

Moksleivių mokysis tiek, kiek ir priklauso pagal statinio projektinį pajėgumą.

Amžiaus statyba įvardintos mokyklos statybų kaina Senvagės gatvėje nuo pradinės 10,9 mln. eurų išaugo beveik du kartus – iki 19 mln. eurų.

Statybos buvo pradėtos 2019 m., pagal planus, jos turėjo užtrukti 16 mėnesių, tačiau viskas užsitęsė iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
Ką jie čia giriasi ???. Tegul pasižiūrį į fasadą. Vienas korpusas dar nedažytas. Vieno korpuso intarpai plytų fasade nudažyti balta spalva, kitame dar tinkas stovi. Juokdariai.

Ofa

Ofa portretas
Uz tuos pinigus butu pastatytos trys normalios mokyklos...o kai state meno kurini ta i ir turime 19mln
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių