Bastionų tiltui – pagaliai į ratus

Planuojamas naujasis Bastionų gatvės tiltas susidūrė su pirmaisiais sunkumais. Atviras tarptautinis naujojo tilto per Danę projektavimo konkursas buvo sustabdytas, nes jo sąlygos apskųstos teismui.

Planuojamas naujasis Bastionų gatvės tiltas susidūrė su pirmaisiais sunkumais. Atviras tarptautinis naujojo tilto per Danę projektavimo konkursas buvo sustabdytas, nes jo sąlygos apskųstos teismui.

Atsirado teisinių klausimų

Klaipėdiečių nekantriai laukiamam tilto per Danės upę projektui į ratus jau kaišomi pagaliai.

Įpusėjus spaliui Klaipėdos savivaldybė paskelbė atvirą tarptautinį Bastionų gatvės ir tilto per Danę projektavimo
konkursą.

Pasiūlymų teikimas turėjo baigtis vakar, o kitų metų sausio ar vasario mėnesiais buvo planuota pasirašyti sutartį su būsimais gatvės ir tilto projektuotojais.

"Dėl Bastionų gatvės tilto kilo tam tikrų teisinių klausimų", –  nemalonią žinią atskleidė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Neįtiko sąlygos

Pirkimo sąlygos buvo apskųstos teismui ir vokų plėšimo procedūra atidėta, kaip manoma, iki kitų metų kovo.

"Kita vertus, tiekėjai turės daugiau laiko pasiruošti. Kai kam gal atrodo, kad mes per griežtai vertiname. Taip būna", – optimizmo neprarado A.Velykienė.

Kaip projektas vystysis toliau, anot Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vedėjo pavaduotojos Jolantos Laužikaitės, kol kas pasakyti sunku.

Prašė projektavimo patirties

Konkurso sąlygomis nepatenkinti veikėjai teismui apskundė savivaldybės iškeltus kvalifikacinius reikalavimus. Juose buvo nurodoma, jog ieškoma projektuotojų, kurie per paskutinius septynerius metus įvykdė naujo tilto projektavimą.

"Šis reikalavimas grįstas tuo, jog projektuotojas privalo turėti gana nesenos patirties, atliekant tilto projektavimo darbus", – paaiškino J.Laužikaitė.

Teismui pateiktu skundu ir ieškiniu prašoma pakeisti kvalifikacinius reikalavimus, visai išbraukiant septynerių metų patirties kriterijų.

"Tai yra nesvarbu, ar jis prieš metus ar dvejus tai atliko, ar prieš dvidešimt", – besiskundžiančiųjų norą apibendrino Teisės skyriaus vedėjo pavaduotoja.

Darbai sustojo

Savivaldybė sakosi sąmoningai iškėlusi tokį reikalavimą, nes nuo projektuotojų kvalifikacijos tiesiogiai priklauso ir pasiūlyto projekto kokybė.

Šiuo metu konkursui yra pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės. Dėl jų savivaldybė jau pateikė skundą ir prašo, kad šios būtų panaikintos.

Vis dėlto atsakymas dėl šio skundo gali būti pateiktas vėliau, nei teismas išnagrinės konkurso sąlygų skundimą.

"Pirmosios instancijos teismo sprendimas priimamas anksčiau, nei būna išnagrinėtas skundas dėl laikinųjų apsaugos priemonių", – procesų praktiką paaiškino J.Laužikaitė.

Kol kas naujojo tilto projektuotojų paieškos sustojo. Nors skelbiant projektuotojų paieškai skirtą konkursą buvo planuota jį baigti dar šiemet, vokų atplėšimas nukeliamas į kitų metų kovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
sulygins su zeme parkeli palei dane,sunu vedziojimo aikstele vaiku zaidimo aikstele su buldozeriu sulygins nieko svento o tik del tiltu gatveje gyvenanciu ponu kuriu nekilnojamas turtas dar labiau pakils ir miegos musu teisininkai ir verslinikai ten gyvenantys saldziai ir ramiai kurie rastais netik savivaldybe bombarduoja bet ir iki seimo laiskus paraso kaip jiem sunku gyventi prestiziniame klapedos senamiestyje

Jeigu...

Jeigu... portretas
tualetą Lietuvininkų aikštėje nesugebėjo savivaldybė per 20 metų nugriauti, užpilti juodžemiu ir pasėti žolę, tai Bastiono tilto projektavimas ir statyba savivaldybei bus didžiausias galvos skausmas ir iššūkis. Gal nereikia projektuoti , o ieškoti kartotinio projekto. ES yra pastatyti tūkstančiai įvairių tiltų. Paskelbkite tenderį ir atsiras pasiūlymų,o saviškiai pjaunasi tarpusavyje dar pradinėje stadijoje. Bastiono tilto verkiant reikia, kas abejoja tegu pėstute apeina Jono kalnelį ir pamatys koks plotas yra gyventi miesto centre,o verslininkai verkia , kad miesto centre nėra žmonių...

asas 2g

asas 2g portretas
man ir klausimas iskilo, kodel butent 7 metai o ne kokie 5 ar 4?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių