Dėl vietos Klaipėdoje – ledų pardavėjų mūšiai

Klaipėdiečiai ir turistai šią vasarą ledų gali nusipirkti net iš 30 lauko vežimėlių. Tiek leidimų šiemet patvirtino uostamiesčio savivaldybė. Prekybininkams skirta daugiau vietų, tačiau ne visos sulaukė dėmesio.

Prekeiviai konkuruoja

„Ledų pardavimas iš vežimėlių tikrai labai populiarus. Turime tokių vietų, dėl kurių vyksta peštynės. Pati populiariausia – Šiaurės ragas. Dėl jo vyksta tikri mūšiai“, – juokėsi Klaipėdos savivaldybės licencijų ir leidimų skyriaus vedėja Jolanta Uptienė.

Leidimą gauna tie verslininkai, kurie pirmi pateikia prašymą.

„Anksčiau taip ir būdavo, kad budėdavo per naktį – ateidavo pirmą antrą valandą nakties, kad pateiktų prašymą. Dabar padaryta sistema, kuri veikia kaip elektroninių bilietų pardavimas. Yra mūsų programa, prekybos vietų žemėlapis. Kadangi skaičiuojama 30 dienų iki veiklos pradžios, tai, tarkime, kovo antrą dieną atsidaro programa lygiai aštuntą valandą. Kas pirmas spėja pateikti, tas ir turi vietą. Kitaip sureguliuoti neįmanoma“, – paaiškino savivaldybės atstovė.

Kas pirmas spėja pateikti, tas ir turi vietą. Kitaip sureguliuoti neįmanoma.

Tokia leidimų sistema sukurta siekiant išvengti korupcijos.

„Savivaldybei, aišku, būtų naudingiau, jei rinkliavą darytume pagal tai, kas daugiau sumoka. Bet tada iš karto matytųsi korupciniai dalykai. Todėl su teisininkais leidimų tvarką sudėliojome pagal pirmumo principą“, – teigė J.Uptienė.

Jolanta Uptienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Daugiau leidimų

Kad vietos užtektų visiems, savivaldybė patvirtino naujų vietų, skirtų ledų pardavimui.

„Matydami didžiulę paklausą, ieškojome visame senamiestyje ir centre, kur dar galėtume įkurdinti. Įtraukėme vietas Karlskronos aikštėje, Tiltų gatvėje. Bet dėl jų tokia kova nevyksta“, – pripažino licencijų ir leidimų skyriaus vadovė.

Klaipėdoje ledų pardavimo vežimėliams šią vasarą išduoti 28 leidimai. Dar pora ledų pardavėjų įsikūrė privačiuose žemės sklypuose.

Iš viso ledams pardavinėti savivaldybė yra patvirtinusi 40 vietų.

Vietos dar liko

„Tai yra daug, nemažai leidimų. Bet dar liko ir laisvų. Verslininkai visą laiką verkia, kad jiems mažai vietų. Mes jiems siūlome, o kai pasiūlome – nebenori. Klausimas senas, kaip pasaulis. Jiems visada visko mažai“, – apgailestavo Licencijų ir leidimų skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas.

Jis tikino, kad vietos prekybai tvirtinamos atsižvelgiant į pačių ledų pardavėjų pageidavimus.

„Visas planavimo procesas prasidėjo nuo prašymų. Pamenu, prieš daug metų susirinkome visus, tada apžiūrėjome vietas: kad prekybininkai neužstotų takų ir nekiltų konfliktų. Tada vietos buvo patvirtintos. Ir dabar taip – jei parašomas naujas prašymas, speciali komisija svarsto ir, jei tik yra galimybė, siūlo administracijos direktoriui patvirtinti“, – paaiškino R.Armonas.

Tačiau leidimai išduodami ne visada – kartais verslininkai kreipiasi į savivaldybę norėdami prekiauti privačioje teritorijoje, dažniausiai prie prekybos centrų.

Tokiu atveju būtinas sklypo savininko leidimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Nesamonė su tais ledais,pinigų švaistymas ir tiek.Vanduo-atgaiva.

mociute

mociute portretas
Noreciau suzinot,kodel darzoviu kioskas prie Maksimos taikos pr 84 neveikia jau 3 metus,kaip paaiskino licenziju skyrius,leidimas yra isduotas kitoj gatves puseje veikianciam kiosko prekeiviai,o kitam negali duot leidimo nors gyventojai nuo to jaucia nepatogumus,tai norisi paklaust,kioskai uz savivaldybes lesas pastatyti verslininkams ar gyventoju patogumui,isvada viena,duokit kysi ir viskas gerai

Bumblauskas

Bumblauskas portretas
Klaipeda buvo ikurta vokieciu ledu pardaveju. Sokoladiniu ledu Ordinas pastate ledu kioska Danes upes ziotyse ir buvo puldinejams Kursiu plombyru pardaveju . Kovine dvasia neisnyko ir musu laikais - kovos persikele ant Birzos tilto
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių