Mistika: Šventojoje – mistinis žuvų kritimas

Šventojoje kelias paras teko pumpuoti vandenį iš persipildžiusio kanalo į Šventosios upę. Baigiant darbus, pastebėta, kad vandenyje plūduriuoja gausybė kritusių žuvų. Tačiau iki šiol nėra aišku, kas tai lėmė.

Šventosios seniūno pavaduotojas Alvidas Bacius pasakojo, kad į jį dar praėjusios savaitės pabaigoje kreipėsi gyventojai, kurių sklypai atsidūrė po vandeniu.

„Vanduo jau buvo priartėjęs prie vieno gyventojo elektros skydinės. Šalia esantis kanalas skirtas nusausinimui, bet jis dar nuo žiemos yra pilnas vandens. Energetikai išjungė elektros tiekimą apsemtame sklype. Baimintasi, kad gali nutikti nelaimė“, – pasakojo A. Bacius.

Seniūnija įjungė siurblius, kurie pumpavo vandenį į upę, bet vanduo labai nenoriai slūgo.

„Kanalas jau buvo išsiliejęs iš krantų. Buvo 2 metrai gylio ir apie 20 metrų pločio. Gruntas šioje vietoje – durpės. Jos prisigeria vandens kaip kempinė. Tiek ruduo, tiek žiema buvo lietinga, gruntas iki šiol pilnas vandens“, – tikino seniūno pavaduotojas.

Vis dėlto savaitgalį A. Bacius pastebėjo, kad vandens lygis kanale smarkiai sumažėjo.

„Per septynerius metus nesu matęs, kad taip gretai pavyktų nuleisti vandenį. Nors kanalas nusausina apie 5 kvadratinius kilometrus“, – pastebėjo A. Bacius.

Antradienį kanale pasirodė ir kritusios žuvys.

„Mistika. Vandens kanale dar buvo iki soties. Šalia esančiame kanale, kuriame buvo pusmetris vandens, žuvys puikiausiai plaukiojo. O šiame kanale, kuris buvo išsiliejęs per kraštus, jos ėmė dvėsti. Nors vandens lygis ir krito, bet tai žuvims nieko nereiškia, juk ne iš devinto aukšto krito“, – stebėjosi A. Bacius.

Tarp žuvų gaišenų buvo aptikta net kritusių dusių.

„Aš abejoju, kad dusios galėtų kristi dėl deguonies stygiaus vandenyje. Čia bus kažkokios kitos priežastys“, – abejojo A. Bacius.

Komunalininkai surinko apie dešimtis kilogramų žuvų. Kol kas nėra nustatyta jų kritimo priežastis.

„Pats kanalas susisieja net su Latvijos teritorija. Nuvažiavau pasižiūrėti, kas dedasi prie išleidimo kanalo prie Būtingės. Man įtarimų sukėlė rudas vanduo. Aplinkosaugininkai turėtų pasiaiškinti, kas čia negerai“, – patikino A. Bacius.

Latvijos pusėje, kanale, anksčiau nebuvo aptikta kokių nors žuvų kritimų.

„Pats kanalas ir jo vanduo atrodė švarus. Jokio dvoko. Labai neaiški situacija“, – svarstė A. Bacius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaikas

Vaikas portretas
Koks meluojantis straipsnis ! Nuotrauka kokio vasario menesio. Vanduo buvo issiurbtas tiek, kad siurblys pasiurbinejo ora.

>taigi

>taigi portretas
o kas nusitatinės tą taršumą ar priežastį? Taigi laboratorijų jau nėr, atitinkamos tarnybos ir institutai irgi sunaikinti o iš privačių agentūrų tai tiek naudos kiek daug mokėsi. Ir tai visai nepatikima - toki specialistai neruošiami ir iš šios labai rimtos srities Lietuvoje likes tik apstraktus pavadinimas ,,žuvininkystė''

taigi

taigi portretas
Visas pajūris ir Kuršių marių pakrantės jau antras mėnuo nusėtas nugaišusiomis žuvimis, bet gamtos mylėtojai ir gerai apmokami sergėtojai kažkodėl tyli... gal keliuose tikrina automobilių taršumą ir išrašinėja baudas?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių