Gera žinia: Klaipėdoje sumažėjo vagysčių

Šiemet Klaipėdoje – mažiau vagysčių. Manoma, kad tam įtakos galėjo turėti aktyvi pareigūnų prevencinė veikla. Neatmetama ir tai, kad žmonės tapo sąmoningesni, labiau rūpinasi savo saugumu, namuose įsirengia vaizdo stebėjimo kameras ar kitas saugos naujoves.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos informacijos analizės skyriaus pareigūnų duomenimis, šiemet nuo sausio 1 d. iki birželio 30 d. Klaipėdoje iš viso buvo pradėti 397 ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių pagal Baudžiamojo kodekso 178 straipsnį.

Tai – 37 vagystėmis mažiau negu praėjusiais metais – pernai tokiu pat laikotarpiu buvo pradėti 434 ikiteisminiai tyrimai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė nurodė, kad pareigūnai vagysčių klausimais aktyviai bendrauja su klaipėdiečiais ir primena, kaip apsisaugoti nuo ilgapirščių.

Policijos pareigūnai viliasi, kad rezultatų duoda aktyvi prevencinė veikla.

„Policijos pareigūnai viliasi, kad rezultatų duoda aktyvi prevencinė veikla. Klaipėdos apskrities VPK bendruomenės pareigūnai aktyviai bendrauja su gyventojais įvairiomis temomis, taip pat ir dėl vagysčių prevencijos – per susitikimus primena, kaip galima apsisaugoti nuo įsilaužimų ir vagysčių – kad negalima automobiliuose palikti vertingų daiktų, automobilius statyti reikia gerai apšviestose, dar geriau – vaizdo kameromis stebimose vietose, kad išvažiuojant iš namų būtina sandariai uždaryti langus, terasų, balkonų, garažų duris, vakarais patariama užtraukti užuolaidas, neviešinti internete informacijos apie brangius pirkinius ar išvykimą atostogauti“, – vardijo A. Kažukauskienė.

Taip pat patariama įsirengti signalizaciją, vaizdo kameras, pasidomėti namų ir automobilių apsaugos naujovėmis.

„Pasak pareigūnų, buto ar namo saugumą užtikrina ne tik techninės priemonės, bet ir bendros žmonių pastangos prižiūrint savo gyvenamąją aplinką. Patariama susitarti su patikimais kaimynais, kad kol jūsų nėra, pasaugotų namus, iš pašto dėžutės išimtų spaudą. Taip pat pareigūnai skatina gyventojus burtis į saugios kaimynystės grupes – šiuo metu uostamiestyje aktyviai veikia 108 saugios kaimynystės grupės“, – sakė A. Kažukauskienė.


Skaičiai ir faktai

Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos informacijos analizės skyriaus pareigūnų duomenimis, pagal kategorijas šiemet (nuo sausio 1 d. iki birželio 30 d.) išskirtos šios vagystės:

Prekių – 198.

Įsibraunant į patalpas ir (ar) valdos teritoriją – 49.

Iš (nuo) transporto priemonių – 27.

Transporto priemonių – 10.

Atvirų vagysčių ir kišenvagysčių – 2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GGG

GGG portretas
Eilinė propoganda...

Jonas

Jonas portretas
Niekas nebesikreipia,nes netiria,todel ir sumazejo.Trumpiau sakant durnumui ribu nera.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių