Menininko kūryba – visoms klaipėdietėms

"Klaipėdos" skaitytojai turi išskirtinę galimybę pirmieji išvysti tradicines regalijas, kurios šiandien iškilmingoje titulavimo ceremonijoje bus įteiktos šiemetei Metų klaipėdietei.

Jautė ypatingą pakylėjimą

Dienraščio įsteigtų atminimo ženklų – prabangios sagės ir skulptūrėlės – autorius Vytautas Karčiauskas prisipažino, kad šįsyk jį lydėjo išskirtinis pakylėjimas, nemaža dalimi susijęs su asmenine menininko patirtimi.

"Tai buvo išties nuostabus procesas, dirbau su ypatingu pasimėgavimu ir įkvėpimu – tai, matyt, susiję su tuo, kad praėję metai man pačiam buvo nuostabūs pasiekimais. Laimėjau du didelius konkursus, jaučiuosi tarsi ant sparnų", – šypsojosi žinomas skulptorius ir juvelyras.

V.Karčiausko manymu, šįsyk Metų klaipėdietei teksianti skulptūrėlė iš bronzos ir marmuro itin išsiskirs elegancija, subtilumu. Menininko sumanymu metalo gelsvis stilingai sumirgėjo nauju akcentu – žalia patina.

Favoričių neturėjo

"Džiaugiuosi, kad jau antrus metus Metų klaipėdietės paukštė iškėlusi sparnus – prieš tai buvo kylanti, o dabar išdidžiai skrendanti", – pastebėjo skulptūrėlės autorius.

V.Karčiauskas tvirtino, kad kurdamas šį Metų klaipėdietės simbolį sąmoningai siekė atsiriboti nuo personalijų.

"Kas papuolė į finalinį rinkimų septynetuką, nesigilinu, nes man, kaip autoriui, būtų ganėtinai sudėtinga nusiteikti. Šį darbą nuoširdžiai dedikavau visoms klaipėdietėms, o ne vienai kuriai konkrečiai moteriai. Norėčiau, kad "Klaipėdos" skaitytojos skulptūrėlę priimtų kaip mano dovaną joms", – šypsojosi menininkas.

Tikisi, kad sagė bus matoma

V.Karčiauskas pripažino, jog skulptūrėlės motyvai kaip niekad ryškiai atsispindi ir sagėje – tai tarsi vienas kitą papildantys vieno ansamblio elementai.

Iš raudonojo aukso ir sidabro sukurtas trapus plunksnos motyvo papuošalas inkrustuotas prabangiu tauriuoju akmeniu – juoduoju briliantu.

Šįsyk menininkas atsisakė monumentalumo ir savo pamėgto gintaro, pirmenybę suteikdamas elegancijai ir lengvumui.

"Gintaras – sunkokas, jis įpareigoja, tai ne prie kiekvieno drabužio tinkantis akcentas. Pastebėjau, kad ankstesnės Metų klaipėdietės ganėtinai retai įsisega sages, nes jos yra masyvokos, reikalauja atitinkamos aprangos. O man norisi, kad sagės būtų matomos, kad moterys šį papuošalą nešiotų kiekvieną dieną, kada tik nori", – kalbėjo V.Karčiauskas.


Šiame straipsnyje: Metų klaipėdietė

NAUJAUSI KOMENTARAI

kk

kk portretas
Primityvu

ATSARGIAI

ATSARGIAI portretas
segint reiketu buti atidziai, nes labai kabinsis uz kitu rubu ir gyvu ir negyvu esybiu

skaitytoja

skaitytoja portretas
...jo, atlenktas peilis ir tiek, nieko grazaus, nenoreciau tokios dovanos.
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių