Didžiausias miesto parkas ilgisi šeimininko

Didžiausias miesto parkas, ilgus dešimtmečius turėjęs vieną visiems gerai suprantamą pavadinimą, šiandien įvardijamas net keliais vardais. Lankytojai pastebi, kad parkui trūksta priežiūros, jis vis labiau šiūra ir neatsigina niokotojų.

Neaišku, kaip vadinasi

Poilsio parko gaivinimo pradininkė, daugiau nei prieš dešimtmetį jame surengusi ne vieną talką, Jolanta Norkienė-Kokkalis kiekvieną vasarą grįžta į Klaipėdą iš Vokietijos, kur pastaruoju metu gyvena. Jai vis dar rūpi parkas.

Nauju žvilgsniu žvelgdama į pajūrio mišką primenantį miestiečių poilsiui ir pramogoms pritaikytą parką, moteris pamato daugybę akis badančių dalykų.

Vienas skaudžiausių Jolantai – painiava dėl parko pavadinimo. Vaikštinėdama ji suskaičiavo bene keturis pavadinimus, kuriais vadinama ši vieta.

Prie įėjimo į parką nuo Herkaus Manto gatvės pusės yra stendas, kuriame rašoma, kad tai yra Klaipėdos poilsio parkas, visai čia pat iškaba skelbia, kad tai – laipynių parkas.

Paėjėjus tolėliau, prie riedučių aikštelės, stendas praneša, kad tai yra Jūros parkas. Šiame savivaldybės stende yra dar ir šiurkščių rašybos klaidų.

O paklausinėjusi praeivių J. Norkienė-Kokkalis išgirdo, kad daugelis jaunų klaipėdiečių šį parką vadina „Kar Kar“ vardu.

Vandalai: nevalomi įrenginiai traukia grafitininkus dar labiau. J. Norkienės-Kokkalis nuotr.

Užgožė pramogų vardas

Klaipėdos uosto ir miesto informaciniame portale, tarp daugybės kitų miesto parkų, minimas ir Poilsio parkas, kuris yra prie Klaipėdos universiteto, šiaurinėje miesto dalyje. Ten pat rašoma, kad šiam parkui priklauso Vasaros estrada.

Klaipėdos savivaldybės tinklalapyje yra tik trijų miesto parkų (Skulptūrų, Sąjūdžio ir Draugystės) fotogalerijos, tiesa, šio tinklalapio paieškoje įvedus „Poilsio parkas“, nurodomas tas pats, kurį žmonės dabar vadina skirtingais vardais.

Informaciniame tinklalapyje „Klaipėda, aš su tavimi“ ši vieta vadinama Klaipėdos poilsio parku.

Jeigu būtų paskirtas žmogus, prižiūrintis tvarką parke, manau, vaizdas būtų visai kitoks.

Painiavą įneša laipynių pramogas organizavusių verslo atstovų pavadinimai.

Ilgą laiką savo pramogas vadinę „Kar Kar parku“, jie žmonių sąmonėje prilipdė šį žodžių junginį prie viso parko vardo. Dabar tas pats gali atsitikti su naujuoju jų vardu „Minimelts parkas“.

Painiavos prideda ir tai, kad Klaipėdos poilsio parke yra dar vienas pavadinimas – laipynių.

Jūros vardą parkas buvo gavęs, kai klaipėdiečiai rinko parkui vardą. Tuomet iš kelių pavadinimų daugiausia balsų teko Jūros parko pavadinimui, bet jis taip ir neprigijo.

Pavadinimai: skaitydamas iškabas ir informacinius stendus miesto svečias nesuprastų, kaip vadinasi parkas. J. Norkienės-Kokkalis nuotr.

Reaguoja į skundus

Parko pavadinimo tema – aktuali, bet kur kas aktualesni – tvarkos šiame parke reikalai.

„Parkas atrodo taip, tarsi neturėtų šeimininko. Nėra tokio žmogaus, kuris apžiūrėtų įrenginius, pasirūpintų išgabenti krūvas medžių šakų. Stebina faktas, kad ant informacinių stendų kabinami privatūs skelbimai ir tai niekam neužkliūva. Baisu, kiek įrenginių aprašinėti ir išterlioti visokiausiais užrašais. Atrodo, kad tai jau ilgą laiką niekam nerūpi ir akių nebado. Buvo rodyklė, rodanti, kurioje pusėje lankytojai turėtų ieškoti tualeto, bet liko tik stovas, rodyklės seniai nebėra. Jeigu būtų paskirtas žmogus, prižiūrintis tvarką parke, manau, vaizdas būtų visai kitoks. Dabar kažkoks rangovas atlieka kažkokius darbus, bet atsakingo už visą tvarką šioje klaipėdiečių pamėgtoje vietoje nėra“, – konstatavo J. Norkienė-Kokkalis.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojai teigė, kad skirtingi rangovai prižiūri skirtingus dalykus tiek parke, tiek visame mieste. Apie neišgabentas šakas savivaldybė skundų nebuvo gavusi.

Nusiskundimų dėl grafičių ir suniokotų įrenginių nebuvo gavę ir Viešosios tvarkos skyriaus valdininkai, kurie nežinojo ir apie kabinamus privačius skelbimus.

Artimiausiu metu jie žadėjo apžiūrėti parką ir imtis priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietė

Pilietė portretas
Ta dabartinė Miesto tvarkymo skyriaus Kubilienė viršininkė-tai tik atsirašinėtoja, realių darbų nesimato? Dar nėra buvę tokio viršininko Klaipėdoje, čia neūkiškumo, aplaidumo pavyzdys. Gėda už tokį neveiksnumą

Rita

Rita portretas
Miestietis, jeigu netenkina jo tokia betvarkė, pats imasi ir daro kaip supranta, ką jis gali. Raštai savivaldybei absoliučiai neveikia be spaudimo, o tik atsirašinėja.

taigi

taigi portretas
`dėl miesto erdvių priežiūros vyrauja įvairios nuomonės. Bet kodėl miestietis turi ieškoti kam pranešti, jei yra tarnautojai gaunantys už tai atlyginimus. Mažiau reikia sėdėti kabinetuose, dažniau išeiti ( būtent išeiti) į miestą ir pažiūrėti į tai kas nesimato pro savivaldybės kabineto angą ar greitai pralekiant valdišku automobiliu.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių