Po lietaus potvynių nebus

Skęsti vasaros liūčių klanuose klaipėdiečiai neturėtų. Lietaus kanalizacijos tinklus valantys darbininkai stengiasi problemai užbėgti už aukių.

Vakar įmonės „Klaipėdos vanduo“ darbuotojai valė lietaus kanalizacijų tinklus. Iš šulinių buvo kabinamos žemės, kurios, sukrautos į konteinerius, vėliau bus išvežtos į sąvartyną.

Pasak įmonės „Klaipėdos vanduo“ Nuotekų tinklų tarnybos vadovės Vandos Mačiulskienės, gatvių lietaus nuotekų tinklas iškuopiamas du kartus per metus, kvartalų – priklausomai nuo situacijos.

Problematiškiausios vietos yra Šilutės plente prie katilinės, Mokyklos ir Smiltelės gatvėje prie specialiosios mokyklos. Čia tinklai užsikemša dažniausiai ir gatvės patvinsta.

„Daugiau tokių problematiškų vietų neturime. Tinklų valymas vyksta visus metus. Net žiemą, kai paleidus sniegą nenubėga vanduo“, – pasakojo V.Mačiulskienė.

Dažniausiai lietaus kanalizacijos tinklus užkemša medžių šaknys, rudenį – lapai. Anot V.Mačiulskienės, problemų sukelia ir mechanizuotai gatves valanti įmonė. Mašinos sušluoja žemes į tinklus, šie užsikemša ir vanduo nenubėga. Į tinklus patenka ir polietileno maišeliai.

Lietaus nutekėjimo tinklai, kurių ilgis mieste siekia 284 kilometrus, valomi rankiniu ir mechanizuotu būdu. Speciali mašina kviečiama tada, kai darbininkai negali iškuopti žemių košės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių