Po liūties – įgriuva

Miesto lietaus kanalizacijos tinklų būklė vis prastėja – kilus didesnei liūčiai, avarijos vyksta viena po kitos, o lėšų rekonstrukcijai nėra.

Nuostolių neišvengta ir po vakarykščio lietaus. Herkaus Manto gatvės 92 namo kieme įgriuvo lietaus kanalizacija.

Įmonės "Klaipėdos vanduo" Nuotekų tinklų tarnybos meistrė Galina Kerpienė tvirtino, jog daugiau žalos lietus nepadarė. Negauta nusiskundimų ir dėl patvinusių gatvių.

Tačiau G.Kerpienė neslėpė, kad lietaus kanalizacijos tinklų būklė mieste prasta.

"Sunku pasakyti, kokią dalį tinklų reikėtų rekonstruoti. Ne visus esame apžiūrėję. Tačiau vietų, kur kyla problemų ir reikia remontuoti, yra daug", – pasakojo meistrė.

Mieste esančių lietaus kanalizacijos tinklų ilgis siekia 284 km. Problemiškiausios vietos, kur liūčių metu patvinsta gatvės, yra Šilutės plente prie įmonės "Klaipėdos energija", Mokyklos gatvėje ir Smiltelės gatvėje prie specialiosios mokyklos.

Lietaus kanalizacijos tinklai priklauso miesto savivaldybei. Įmonė "Klaipėdos vanduo" juos tik prižiūri – valo, šalina nedideles avarijas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas tvirtino, jog lėšų yra numatyta tik lietaus tinklų avarijoms likviduoti, o rekonstrukcijai – ne.

Klaipėdos miesto plėtros strateginiame plane 2007–2013 metams buvo numatyta įvesti vietinę rinkliavą už paviršinių nuotekų tvarkymo paslaugas uostamiestyje.

Pernai sausį tuometinis Miesto ūkio departamento direktorius Alfonsas Šimkus tvirtino, jog rinkliava ateityje tikrai bus įvesta. Buvo teigiama, jog už surinktas lėšas būtų prižiūrimi nuotekų tinklai. Pasak V.Karmanovo, dabar apie šios rinkliavos įvedimą gyventojams nėra diskutuojama.

Už lietaus tinklų eksploataciją, kaip ir anksčiau, moka tik įmonės. Per mėnesį už hektarą teritorijos ploto jos sumoka apie 100 litų be pridėtinės vertės mokesčio.


Šiame straipsnyje: liūtiskanalizacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių