Prekybos centrų vežimėliai vilioja piktavalius: tempia į metalo laužą?

Paliktus ne vietoje vežimėlius tenka pastebėti ne tik parduotuvėse ar prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelėse. Jie paliekami ir įvairiose miesto vietose. Vežimėlius neretai pasisavina benamiai, o kai kurie asmenys parduotuvės nuosavybę nugvelbia siekdami gauti pinigų.

Vieną jų klaipėdietis neseniai pastebėjo šalia gyvenamojo namo Statybininkų prospekte, tačiau jau netrukus tas pats vežimėlis buvo nustumtas prie atliekų konteinerių.

„Vežimas nėra sugadintas, visi ratai vietoje, jį galima būtų dar naudoti ilgą laiką, tačiau dabar jis pavirto šiukšle ir jį tikriausiai išveš į sąvartyną“, – piktinosi klaipėdietis.

Prekybos tinklo „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis patikino, jog tokia problema iš tikrųjų yra. Kai vežimėlius pasisavina piktavaliai, parduotuvės kas kartą turi užsakyti naujus, kadangi kiekviename prekybos centre turi būti tam tikras jų kiekis.

Esu girdėjęs, kad juos tempia į metalo laužą, ten esą už juos gaunama pinigų.

Tokių prekių vežimėlių kainos svyruoja nuo 120 iki 240 eurų.

„Būna, kad vežimėlius palieka kur nors šalia parduotuvės, tada juos atgal grąžina mūsų darbuotojai, bet būna ir atvejų, kai vežimus tiesiog pasisavina. Esu girdėjęs, kad juos tempia į metalo laužą, ten esą už juos gaunama pinigų. Taip pat ir vaikai mėgsta paišdykauti, jie sėda į vežimus ir taip važinėja, linksminasi, vėliau numeta į šoną ir ieško kitų veiklų“, – pasakojo D. Ryliškis.

Pasak atstovo spaudai, kreiptis į policiją dėl kiekvieno atvejo nėra prasmės, kadangi vežimai nėra sužymėti, o ir sekti kiekvieno pirkėjo žingsnių nevalia.

„Pirkėjai dažnai išstumia vežimus iš parduotuvių, norėdami prekes perdėti į savo automobilius, todėl negalime sakyti, kad kažkas iš pirkėjų juos pasisavino, galbūt jie nenuvežė vežimo į vietą ir jį paėmė kažkas kitas. Tikrai ne visais atvejais galime sužinoti, kas būtent pasisavino vežimą“, – aiškino D. Ryliškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai buvo Genadijus iš Majemio

 tai buvo Genadijus iš Majemio portretas
čia smulkmena-prieš dešimt metų toks "metalo mėgėjas', paleistas iš daboklės, pasisąvino metalines kopėčias, stovėjusias nuovados koridoriuje

.

. portretas
kas gali buti paprasciau? taigi jei nuomojami riedziai turi buvimo vietos nustatyma- irenkit vezimeliu vietos nustatyma- vistiek pirkejai po centa apmokes. skustis kad neigalus? nejuokinkit...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių