Dėl statybvietėje žaidžiančių vaikų – šaršalas: sugadins naują įrangą?

Į Neringos skvere tebetvarkomą, statybinėmis tvoromis apjuostą žaidimų aikštelę veržiasi vaikai. Kai nėra darbininkų, jie atsitraukia tvorą ir važinėja paspirtuku, kuriuo šokinėja ant ten esančio nedidelio batuto. Nauja įranga dar nesugadinta, tačiau baiminamasi, kad vaikams neatsakingai elgiantis tai vis dėlto įvyks.

Viešosios erdvės šalia pastato Šilutės pl. 40A, klaipėdiečių vadinamos tiesiog Neringos skveru, atnaujinimo darbai beveik baigti. Taip pat pabaigtos pėsčiųjų ir dviračių tako tarp Šilutės plento ir Taikos prospekto statybos. Liko sutvarkyti ir naudojimui atverti vaikų žaidimų ir treniruoklių aikšteles.

Nors jas juosia statybinė tvora, mažiesiems ji netrukdo. Nepaisydami suaugusiųjų įspėjimų į žaidimų aikštelę neiti, jie vis tiek randa būdų ten patekti.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės teigimu, greitai tvoros bus patrauktos, tad žaisti vaikai galės nedraudžiami.

„Dažnai, kai įrengiama nauja vaikų žaidimų aikštelė, ji pritraukia mažuosius smalsuolius, nors dar nėra atverta naudojimui. Pasitaiko, kad kažkas ir sugadinama, tačiau kol projektas nėra užbaigtas, už viską yra atsakingas rangovas. Šiuo atveju projektą atiduoti vertinti planuojama per artimiausią mėnesį, tuomet tvorų neliks“, – pasakojo I. Kubilienė.

Klaipėdiečiai pasakojo matę prie vaikų žaidimų aikštelės stovinčius ir su moterimi bei vaiku kalbančius savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnus. Tačiau, pasak I. Kubilienės, jie veikiausiai ten lankėsi kitu klausimu.

„Informacijos apie iškvietimus į minėtą aikštelę dėl aikštelės naudojimo ar apgadinimų nei Miesto tvarkymo, nei Viešosios tvarkos skyrius neturi. Galbūt pareigūnai čia ar šalia esančiose teritorijose lankėsi kitu tikslu“, – sakė I. Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Palauksim kol kos benkartas galva nusisuks. Vot tada tai pulsim saugoti ir aisku kalti bus statybininkai. Dabar viskas po.ch.ui, tegul zaidzia vaikuciai o kas pabandys sudrausti bus pedofilas, vatnikas ir homofobas ir t.t. ....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių