Klaipėdos jaunimo vasara – sporto ritmu

Bent trečdalis Klaipėdos moksleivių atostogas leidžia vasaros stovyklose, kurių dauguma yra sportinio pobūdžio. Jas organizuoja kone visų sporto šakų atstovai. O bene tituluočiausias uostamiesčio kiokušin karatė klubas „Okinava“ Palangoje ne tik stovyklavo, bet ir surengė savo sporto šakos egzaminų sesiją.

Stovykloje – egzaminų sesija

Praeitą savaitę Lietuvos kiokušin karatė federacija jau 21-ąjį kartą Palangos „Raganės“ stovyklavietėje organizavo paauglių ir suaugusiųjų vasaros stovyklą bei egzaminų sesiją.

Joje savaitę vyko intensyvūs karatė užsiėmimai, teisėjavimo ir antidopingo seminarai, įvairios motyvacinės paskaitos.

Sporto klubo „Okinava“ nariai turėjo ne tik aktyvią savaitę, tačiau ir nepriekaištingai išlaikė egzaminus aukštesniems diržams gauti.

Norėdami „pakelti“ diržo kvalifikaciją, sportininkai turėjo išmokti japoniškus terminus, atlikti karatė puolimo ir gynybos veiksmus, išlaikyti fizinio pasirengimo bei kovų testus.

Itin perspektyvus sportininkas Nikas Kvasys šį pusmetį ne tik Europos jaunių čempionate iškovojo tris aukso medalius, bet ir, įveikęs visus stovyklos iššūkius, apsigynė juodą diržą (1 DAN).

Kartu su juo juodus diržus apsigynė ir „Okinava“ klubo instruktoriai Eglė Lukšė ir Gedas Lukšas.

Vienu laipteliu arčiau juodo diržo priartėjo ir rudus diržus su juoda juostele (1 KYU) apsigynė šių metų Europos jaunių komandinės kata nugalėtojai: Arsenij Djakov, Paulius Zibalis ir Kajus Malinen.

Rudą diržą (2 KYU) apgynė Diana Šileikienė, žalią diržą su ruda juostele (3 KYU) – Arnoldas Šileika, geltoną diržą su žalia juostele (5 KYU) – Laimonas Mončius, oranžinį diržą su mėlyna juostele (9 KYU) apgynė Tomas Černauskas.

Stovykloje juodų diržų grupei bei specializuotas KATA treniruotes vedė sporto klubo „Okinava“ vadovė ir mokytoja Diana Mačiūtė.

Ji nuolat skatina ne tik vaikus ar paauglius, tačiau ir suaugusiuosius išbandyti karatė kelią, dalijasi savo žiniomis apie karatė naudą tiek kūnui, tiek protui.

Tai, ką matėme, nuteikė labai teigiamai.

Dominuoja sportinis pobūdis

Kiokušin karatė klubo „Okinava“ stovyklą Palangoje organizavo šios sporto šakos federacija, o daugumos kitų sporto šakų stovyklas Klaipėdoje ir Šventojoje nuo vasaros pradžios iki pabaigos vaikams ir jaunuoliams rengia įvairios viešosios įstaigos, klubai ir savarankiškai dirbantys mokytojai.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyr. specialistė Reda Saukantienė, kuruojanti vaikų ir jaunimo vasaros poilsį, patvirtino, kad šiais metais dominuoja būtent sportinio pobūdžio vasaros stovyklos.

Tai – jėgos aitvarų stovykla vaikams bei jaunimui „Vėjo vaikai“, dziudo vasaros stovykla „Šventoji – 2024“, „MINIMELTS tarzanai 2024“, plaukimo, regbio, krepšinio, futbolo, imtynių, ledo ritulio, keletas šokių stovyklų, dviračių, banglenčių, pliažo tinklinio, karatė, džiudžitsu, bėgikų bei buriavimo stovyklos.

Stovyklų organizatoriams savivaldybė šiemet skyrė beveik trečdalį milijono eurų paramą.

Mieste ir kitose pajūrio poilsiavietėse yra rengiama iki 120 įvairaus pobūdžio stovyklų, kuriose šią vasarą turės galimybę pailsėti per 6 tūkst. vaikų.

„Dar vasaros poilsio stovyklos tebevyksta, kai kurios vyks iki pat rugpjūčio pabaigos. Iki rugsėjo vidurio, kai organizatoriai mums pradės teikti ataskaitas, tiksliai žinosime, kiek vaikų ir jaunuolių dalyvavo šios vasaros stovyklose“, – patikslino R. Saukantienė.

Paliko gerą įspūdį

Pasak savivaldybės atstovų, kuruojančių vaikų ir jaunimo vasaros poilsį, nusiskundimų iš tėvų dėl organizuojamų stovyklų nesulaukta.

„Tėvai tik domėdavosi, ar nėra laisvų vietų vienoje ar kitoje stovykloje. Nes kai kuriose tos vietos būdavo labai greitai išgraibstomos. Be to, mes vykdome stovyklų stebėseną, lankėmės ne vienoje pasirinktinai. Įspūdis geras, mums svarbu buvo pamatyti, kokioje aplinkoje vaikai leidžia laisvalaikį. Tai, ką matėme, nuteikė labai teigiamai“, – dienraščiui tvirtino R. Saukantienė.

Dauguma yra dienos stovyklos, tačiau yra stovyklų ir su nakvyne.

Vienoje jų, Šventojoje, ir lankėsi Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai.

„Pamatėme, kur vaikai miega, kur jie valgo ir visa kita, likome sužavėti. Matėme ir sporto salę, kur jie sportuoja. Dienotvarkė gerai organizuota, sąlygos vaikams sportuoti ir ilsėtis tikrai yra puikios, bent jau toje stovykloje, kurią aplankėme“, – tikino R. Saukantienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių