Iš parodos nugvelbė stendą

Fotografijų paroda prie paminklo „Arka“ tapo ilgapirščių taikiniu. Šiomis dienomis iš ekspozicijos, skirtos Baltijos kelio 25-mečiui prisiminti, dingo vienas stendų. Parodos rengėjai dar viliasi, jog jis grįš į savo vietą.

Neseniai visoje Lietuvoje buvo minima jubiliejinė Baltijos kelio sukaktis. Šia proga uostamiestyje netrūko renginių.

Rugpjūčio 23 dieną Danės skvere prie paminklo „Arka“ buvo atidaryta šiai įsimintinai datai skirta paroda. Planuota, jog ji klaipėdiečius ir miesto svečius džiugins visą mėnesį.
Šventinėje parodoje eksponuojamos Antano Stanevičiaus ir Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus archyvų nuotraukos.

Vis dėlto šios savaitės pabaigoje buvo pasigesta vieno parodos stendų. Neatmetama galimybė, jog tai – ilgapirščių darbas.

„Galbūt kažkas pavogė, mes to stendo nenuėmėme“, – užtikrino viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Pašnekovas pridūrė, jog vis dar viliamasi, kad artimiausiomis dienomis eksponatas grįš į savo vietą.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis pripažino, jog toks nutikimas paskatino susimąstyti apie parodos iškeldinimą.

„Pamanėme, kad jeigu jau dingo vienas stendas, gali dingti ir daugiau. Tačiau nusprendėme dar palaikyti parodą. Kol geri orai, tegul ji džiugina klaipėdiečius“, – aiškino N.Lendraitis.

Skaičiuojama, kad dingusio stendo vertė siekia 100–200 litų. Vis dėlto parodos organizatoriai tikina į policiją nesikreipsiantys, nes kaskart planuojant renginį yra tikimasi ir nuostolių.

„Pareigūnai ir taip turi darbo, kam jiems dar ieškoti? Esame skaičiavę, kas būtų, jei kuriam nors stendui kažkas nutiktų. Kartais įrenginiai lūžta ir juos statant, tačiau vis tiek eksponuojame. Mums atsiperka“, – paaiškino R.Žiubrys.

Pašnekovas pridūrė, kad šis incidentas nereiškia, jog bet kuris stendu susidomėjęs klaipėdietis gali jį tiesiog pasiimti.

Tai ne pirmas kartas, kai uostamiestyje nukenčia įvairios meninės instaliacijos. Klaipėdoje periodiškai dingsta senamiestyje esančios didžiulės šachmatų figūros, ne kartą nuo vandalų išpuolių kentėjo ir M.Mažvydo alėjos suoliukų skulptūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP.RU

KLP.RU portretas
Senai zinau,kad Klaipeda vagiu ir daunu miestas. Protingi,jau senai emigravo,liko tik narkomanai,alkoholikai,daunai. Ko cia stebetis.

Floras

Floras portretas
Niekam tikusi paroda, visos fotografijos vienu rakursu ir svarbiausia pats autorius save ir savo šeimą demonstruoja, iš 10 nuotraukų net trijose Stanevičius, jo žmona ir dar dukra... Juokinga.

klp

klp portretas
100 % rasit danges dugne... samdykit narus...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių