Šiauliuose neįvyko kraupiai nužudytos 15-metės bylos posėdis

Baudžiamojoje byloje dėl 15-metės šiaulietės nužudymo Šiaulių apygardos teismas negalėjo tęsti bylos nagrinėjimo, nes vienas iš kaltinamųjų posėdžio išvakarėse buvo išvežtas į gydymo įstaigą.

Byloje paskelbta pertrauka iki artimiausio teisiamojo posėdžio – liepos 21 dienos, pranešė teismas.

1999-aisiais metais gimęs kaltinamasis E. B. teisiamojo posėdžio išvakarėse buvo išvežtas į gydymo įstaigą.

Posėdis vyko mišriu būdu, naudojant Zoom vaizdo konferencijų ir pokalbių programą.

Nuotoliniu būdu procese dalyvavęs kaltinamasis E. B. teismo prašė posėdį atidėti dėl jo prastos sveikatos būklės. Tokiam prašymui pritarė kiti kaltinamieji ir jų gynėjai, valstybinė kaltintoja teismo prašė bylos nagrinėjimą tęsti.

Per paskelbtą trumpą pertrauką teismui nepavyko gauti medikų išvadų dėl galimybės E. B. dalyvauti posėdyje, todėl buvo nuspręsta bylos nagrinėjimą tęsti po pertraukos.  

Šioje byloje 2007-aisiais metais gimusi I. Z., minėti E. B. ir 2004-aisiais metais gimęs O. Ž. kaltinami itin žiauriu paauglės nužudymu, o 2001-aisiais metais gimęs O. Ž. brolis E. Ž. – nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimu.

Kaltinamieji E. B. ir O. Ž. šioje byloje yra suimti, kaltinamiesiems  I. Z. ir E. Ž. taikomos švelnesnės kardomosios priemonės.

Visuomenėje didelio atgarsio sulaukęs nusikaltimas padarytas pernai liepos 4 dieną Šiauliuose, Gegužių gatvėje esančio daugiabučio namo bute.

Kaip skelbia teismas, mergina ir du jaunuoliai kaltinami, kad jie tą dieną, veikdami bendrininkų grupe, būdami apsvaigę nuo narkotinių medžiagų, susitarę ir veikdami vieninga tyčia kartu įvykdė nusikaltimą. Jie pakvietė 2006-aisiais gimusią merginą į butą, neleido jai išeiti, atėmė telefoną ir bendrais veiksmais naudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją.

Per kelias valandas aukai suduoti daugybiniai smūgiai kumščiais, kojomis, pailgos formos kietu buku ar briauną turinčiu daiktu, pagaliais į galvą ir kitas kūno vietas. Spaudžiant pagalvę ant merginos veido, įkišus skudurą į burną bei apvyniojus lipnia juosta jos rankas ir galvą, taip intensyviu mušimu ir daugybiniais sužalojimais nukentėjusiajai sukeltas didelis fizinis skausmas bei kančios.

Anot teismo, nuo patirtų sužalojimų mergina mirė įvykio vietoje.

Šiaulietės nužudymo byloje apklaustas teismo medicinos ekspertas patvirtino, kad auka mirė nuo smūgių visumos ir pridūrė, jog į įvairias aukos kūno vietas suduota mažiausiai 16 smūgių, septyni iš jų – į galvą.

Nužudytosios kūną suvynioję į kilimą ir kitus audinius, kurie buvo įvykio vietoje, kaltinamieji kartu su dar vienu jaunuoliu, kuris kaltinamas nusikaltimo slėpimu, nužudytosios kūną išnešė prie daugiabučio namo kieme stovėjusių konteinerių. Tą pačią dieną merginos kūnas rastas atvykusių policijos pareigūnų.

Anksčiau įvykusiuose teisiamuosiuose posėdžiuose išklausyti liudytojų parodymai, apklausti kaltinamieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Reikia sugrąžinti mirties bausmę ,už žmogžudystę turi būti tuo pačiu nubausta.Nes niekas nebijo kalėjimo o išėjusios ir išėjas i laisvę ,po bausmės atlikimo ,nebus geresni žmonės .

Antanas

Antanas portretas
Ciniška, kai žiauriam žmogžudžiui dėl išgavotos ligos atidedamas bylos nagrinėjimas? Reikėtų vertintinti, kodėk žudikas neatidėjo nepilnametės nužudymą, nestabdė, egzekuciją vykdė tol, ko nužudė. Tokiems neturėtų būti jokių privilegijų, tegul nudvesia, mažiau trudys teismus!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių