R. Ačo advokatas ginčija įrodymus: žinučių nematė niekas – nei tyrėjai, nei prokuratūra

  • Teksto dydis:

Remigijaus Ačo advokatas Jurius Petreikis BNS teigė, kad jo ginamasis nepripažįsta nei vykdęs nusikaltimą, nei siuntęs žinutes nepilnamečiui.

„Nepripažino nei nusikaltimo, nei siuntimo“, – teigė gynėjas.

Anot jo, siųstų žinučių nematė niekas – nei tyrėjai, nei prokuratūra, nei teismas. Byloje figūruoja tik nuotraukos, kuriose tos žinutės užfiksuotos.

„Kriminalistai, bandydami rasti kokios nors tyrimui reikšmingos informacijos, jos nerado. Bandėm paklausti, gal pas žinučių siuntėją galima įsitikinti, kad jos buvo gautos. Paaiškėjo, kad gavėjas išmetęs kortelę, sunaikinęs ją, – sakė J. Petreikis. – Byloje yra tik žinučių nuotraukos, pačių žinučių nei prokuratūra, nei teismas nematė – matė nuotraukas“.

Advokatas teigė teismui pateikę Ryšių reguliavimo tarnybos raštą, kuriame nurodoma, kad yra techninės galimybės sumanipuliuoti žinutėmis, tai yra, asmuo gali gauti žinutę iš siuntėjo, kuris jos nesiuntė.

Per kitur galima siuntinėti. Pateikėm įrodymą, kad pas mane telefone yra žinutė iš žmogaus, kuris man nesiuntė.

„Per kitur galima siuntinėti. Pateikėm įrodymą, kad pas mane telefone yra žinutė iš žmogaus, kuris man nesiuntė“, – teigė advokatas.

J. Petreikis kelia prielaidą, jog minėtas nepilnametis asmuo siekė pasipelnyti iš R. Ačo. Keletas vaikinų, anot gynėjo, 2019 metais buvo nusamdyti atlikti lauko darbus.

„Galimai jaunuoliai pamatė, kad jis turtingas žmogus, yra direktorius įmonės, važinėja geromis mašinomis, galbūt turėjo interesų“, – sakė advokatas.

R. Ačas apie jam skirtą nuosprendį: byla dar nebaigta

Žiniasklaidai paviešinus, kad už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu nuteistas buvęs parlamentaras R. Ačas, jis pats teigia šio fakto nepripažįstantis, pabrėžė, jog byla dar nebaigta, o šia istorija bandoma užglaistyti buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus skandalą.

Prisimindamas ankstesnes bylas, į kurias buvo įtrauktas, R. Ačas penktadienį feisbuke paskelbė, kad buvo „suorganizuota ale tokia žinutė“, kurios pagrindu buvo sekamas apie pusantrų metų.

„Prieš dvejus metus buvo atlikta krata ofise ir namuose, paimti darbinis ir nuosavas telefonas. Jokių žinučių nei telefonuose, nei telefono kietajame diske nebuvo rasta“, – feisbuke penktadienį paskelbė R. Ačas.

Pasak buvusio Seimo nario, byla dar nėra baigta, kovo 27 dieną jos imsis Aukščiausias teismas.

Neprisipažinau, čia žurnalisto rašinėjimai.

„Tai manau ir spaudimas Aukščiausiam Teismui“, – rašė R. Ačas.

Savo paskyroje jis taip pat sakė teisme nepripažinęs kaltinimų.

„Neprisipažinau, čia žurnalisto rašinėjimai“, – teigė buvęs parlamentaras.

Jo teigimu, telefono išklotinėse „nieko nebuvo rasta“, o vaikinas, kurio pagrindu buvo pradėtas tyrimas, savo telefono kortelę prieš kreipdamasis į policiją sunaikino.

„Advokato pagalba buvo pateikti atsakymai iš Ryšių reguliavimo tarnybos. Į visus tuos faktus teismas nekreipė dėmesio. Todėl medžiaga atsidūrė Aukščiausiame teisme. Šią naktį paleistas straipsnis yra specialiai, nes kovo 10 dieną prasideda Seimo sesija, reikia slopinti K. Bartusevičiaus skandalą“, – rašė R. Ačas, klausdamas, ar kas nors imsis tyrimo dėl bylos medžiagos nutekinimo.

Portalas delfi.lt penktadienį paskelbė, kad R. Ačas nuteistas už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu, teismas jam skyrė 5 tūkst. eurų baudą.

Pasak portalo, dviejų instancijų teismai konstatavo, kad šis nusikaltimas yra įrodytas neginčijamais duomenimis.

Nuosprendis jau yra įsiteisėjęs, tačiau apskųstas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VTTTT

VTTTT portretas
SUPUVUSIOJE LIETUVOJE NUKENTEJAS LIKS KALCIAUSIAS.O KAI DAR TURI REIKALU SU TOKIU TVARYNA TAI MANAU BUS ILGAS KELIAS PER KOPAS

Prasti

Prasti portretas
Popieriai jei be advokato niekaip

Netikim

Netikim portretas
Niekada nepatikesim.,tik šiuo atveju buvo planas sumastytas gudresnis už turtuolių, gal dar norėta pakenkti žinomam krepšininkui.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių