Prieš teismą stos „TikTok“ žvaigždės nuomotą butą padegęs vyras: tikina norėjęs tik pasijuokti

  • Teksto dydis:

Panevėžio teisme bus nagrinėjama gaisrą žinomos tiktokerės bute numesta degančia petarda sukėlusio vyro byla, antradienį pranešė prokuratūra.

Panevėžio rajono gyventojas kaltinamas svetimo turto sugadinimu visuotinai pavojingu būdu.

Į butą įmetė petardą

Incidentas Panevėžyje įvyko 2023 metų gruodžio vakarą.

Į buto, kurį nuomojosi socialiniuose tinkluose aktyviai besireiškianti moteris, duris paskambino kaltinamasis. Jis palaukė, kol ji jas atidarys ir metė į vidų uždegtą petardą. Buto koridoriuje kilo gaisras, kurio metu apdegė medinės grindys ir durys, o padegėjas pabėgo.

Vyro tapatybė nustatyta pagal nukentėjusiosios parodymus. Ji teigė, kad šis vyras anksčiau jai ne kartą siūlė susitikti. Incidentą ji tiesiogiai transliavo socialiniame tinkle „TikTok“.

Norėjo pasijuokti

Dėl gaisro moteris teigė turtinės žalos nepatyrusi, nes jos daiktai nenukentėjo.

Minimas butas buvo nuomojamas, jo šeimininkas patirtus nuostolius įvertino 1415 eurų, tačiau civilinio ieškinio šioje byloje nereiškia, nes kreipėsi į teismą civilinio proceso tvarka dėl patirtų nuostolių prisiteisimo iš buvusios nuomininkės.

Prokuroro teigimu, kaltinamasis savo kaltę pripažįsta, tačiau teigia nemanęs, kad kils gaisras, jis esą tiesiog norėjo pasijuokti iš šio buto gyventojos, nes ji per savo tiesiogines transliacijas viename socialiniame tinkle buvo jį pažeminusi.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių