Siaubas Šiaulių mokykloje: keturiolikmetis smaugė jaunesnį mokinį

  • Teksto dydis:

Ilgoji pertrauka vienoje Šiaulių mokykloje baigėsi skandalu – keturiolikmetis, eidamas pro šalį, užkabino dvejais metais jaunesnį berniuką ir pradėjo jį smaugti, praneša LNK.

„Jau vaikams einant į pamoką, nors dar skambučio nebuvo, koridoriuje vienas vaikas sugalvojo, kad reikia smaugti“, – pasakojo socialinė pedagogė Asta Kleivaitė.

Dvylikametis išsigando, po smaugimo jam pasidarė silpna, skundėsi skausmais. „Jis blogai jautėsi – vaikui pasidarė silpna: skaudėjo kaklą, galvą – visą kūną. Buvo nuspęsta iškviesti greitosios medicinos pagalbą ir policiją“, – detalizavo socialinė pedagogė.

Šiaulių ligoninėje medikai berniuką stebėjo ir atliko būtinus tyrimus. Nustačius, kad pakitimų nėra, dvylikametis išleistas į namus. Tačiau į mokyklą jis nesugrįžo. „Su mama bendravome. Vaikas patyrė šoką, būklė dar kol kas nėra gera... Turbūt bijo grįžti į mokyklą“, – spėjo A. Kleivaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Smurtavęs keturiolikmetis progimnaziją lanko tik nuo šio rugsėjo, tačiau jau spėjo pasižymėti blogu elgesiu. Bendramoksliai pasakojo, kad paauglys kabinėjasi prie mokinių, lenda ir prie vyresnių darbuotojų. „Jis visada agresyvus, nieko negaliu padaryti. Irgi per pertraukas su penktokais jis kabinėjasi prie mažų vaikų, bando gąsdinti. Jis kabinėjasi ir prie senų darbuotojų – išvadina „senomis tarkomis“ – labai mandras“, – sakė liudininkai.

„Buvo incidentų. Kreipėmės ir į policiją, ir į vaikų teises. Buvo grasinimai klasės mergaitėms“, – atviravo socialinė pedagogė.

Panašu, kad smaugimas šiam paaugliui – lyg žaidimas. „Mano vieno draugo tiesiog paklausė, ar galiu tave pasmaugt. Sako: „Na, gerai, bet jei jau pradėsiu rėkti, kad nebesmaugtum...“, bet nieko jis nepadarė – vis dar smaugė“, – prisiminė liudininkas.

Incidentą tiria policija. Pareigūnai į mokyklą atskubėjo iškart po įvykio, nors nukentėjusio vaiko mamos pareiškimą gavo tik kitą dieną. „Pareigūnai susisiekė su nukentėjusiojo mama. Iš pradžių mama sakė, kad pretenzijų neturi niekam, tačiau vėliau policijos komisariate buvo gautas jos pareiškimas“, – sakė Šiaulių apskrities policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė. 

Buvo incidentų. Kreipėmės ir į policiją, ir į vaikų teises. Buvo grasinimai klasės mergaitėms.

Darbo iškart ėmėsi ir Vaiko teisių apsaugos tarnyba. Į smurto atvejį reaguoti jie privalo per šešias valandas. Jaunojo smurtautojo šeima vaiko teisėms yra žinoma iš anksčiau. Su ja iki rugsėjo specialistai jau dirbo kitoje Lietuvos apskrityje.

„Šeimai ir toliau teikiamos paslaugos. Skubiai atliekami visi reagavimo veiksmai. Atliekant vaiko situacijos vertinimą, bus sprendžiama, kokia pagalba reikalinga tiek nukentėjusiam vaikui, tiek smurtautojui“, – teigė Šiaulių vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Donatas Žakaris.

Vaiko teisės peržiūrės šeimai dabar teikiamą pagalbą ir jei reikės, skirs griežtesnes auklėjamojo poveikio priemones. „Įpareigojimas mokytis, lankyti vaikų dienos centrą, lankytis pas tam tikrus specialistus, konsultacijas pas psichologą, smurtinį elgesį keičiančiose programose“, – vardijo vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas.

Galima ir griežčiausia priemonė. „Su teismo leidimu tam tikram laikotarpiui vaikas apgyvendinamas vaikų socializacijos centre“, – teigė D. Žakaris.

Mokykla sako sieksianti kuo greičiau vaikui taikyti nuotolinį mokymą. Dabar jaunuolis mokyklą lanko įprastai – kasdien ateina į pamokas. „Bandysime, žiūrėsime, ką sakys jo mama, ir ką nuspręs komisijos nariai. Mama stengiasi bendradarbiauti su mokykla“, – atviravo socialinė pedagogė.

Prieš savaitę toje pačioje mokykloje fiksuotas dar vienas smurto atvejis – įtariama, kad 31-erių mama pakėlė ranką prieš savo septynerių metų dukrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kisimasis

Kisimasis portretas
i vaiku razborkes - tiesioginis kelias pasiskundusiojo uzcmorinimui! Vaikai greitai pastebi "amzina auka" ir tuo naudojasi visada ir visi!

Vaiku zalojimas,

Vaiku zalojimas, portretas
Vaiku teises zverius augina,tevai nebegali ne zodzio sakyti,tuoj vaiku teises drasko seimas,vaikai auga be atsakomybes,jie gali vogti,zudyti ir jiems jokiu priekaistu del elgesio,mat barti negalima,darbo duoti negali,vienu zodiu auginam laukinius ,laukiniai ir tie turejo taisykles,vaikai paverciami augti bandytais be jokios atsakomybes,siandien matos kokia karta auga,siltnameje,be jokiu rupesciu,atsakomybes,vaikai jau mokytojus keike,stumdo,net ir zaloja,iki ko mes daeisim su tokia betvarke,

VALIOOOOOOO!

VALIOOOOOOO! portretas
Lietuvos švietimo ir mokslo sistemai....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių