Sugėrovą nudūrusiai šiaulietei – ilgi metai nelaisvės

  • Teksto dydis:

Šiaulių prokuratūra teismui perdavė bylą, kurioje moteris kaltinama išgertuvių metu kilus konfliktui nudūrusi kartu su ja gėrusį vyrą.

Kaip pranešė prokuratūra, praėjusių metų lapkričio 13-osios rytą į Šiauliuose, Aušrinės sodų 7-ojoje gatvėje, esantį namą atvykę pareigūnai išvydo keturias neblaivias moteris sumuštais veidais, taip pat ant grindų gulintį negyvą vyrą. Moterys buvo tokios girtos, kad susikalbėti su jomis pareigūnams nesisekė, todėl visos buvo atvežtos į Šiaulių apskrities policijos laikinojo sulaikymo patalpas.

60-ties ir 53-ejų metų sulaikytosioms nustatytas lengvas girtumas (1,4 ir 1,12 prom.), 22-ejų metų merginai – sunkus (2,95 prom.), 33-ejų metų kaltinamajai, sodo namelio šeimininkei – vidutinis (2,22 prom.) girtumas.

Tyrimo metu nustatyta, kad įvykio išvakarėse sodo namelį nuomojanti moteris pažįstamų paprašė duoti malkų krosniai pakurti. Pažįstamieji, su kuriais ir buvo išgėrinėjama tą vakarą, sutiko ir jas per du kartus atvežė automobiliu, vėliau moteris pasikvietė svečius pavakaroti. Prie jų prisijungė kaltinamosios motina su teta.

Buvo ir mažametė

Vakarojant prie stalo buvo konfliktuojama, sugėrovai tarpusavio santykius aiškinosi žodžiais ir kumščiais. Vartojant alkoholį netrūko smurto protrūkių, kurie baigėsi mirtinu dūriu.

Moterys atsipeikėjo tik tada, kai ant grindų pamatė gulintį ir kraujuojantį 42-ejų metų sugėrovą. Iškviesti medikai jam padėti niekuo negalėjo, nes smūgis peiliu į kaklą buvo mirtinas. Sodo namelio šeimininkė prisipažino peilio griebusis, gindamasi nuo vyro smurto. Vėliau jai nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Atliekant tyrimą nustatyta, kad dalį vakaro kartu su svečiais praleidusi šešiametė kraupaus nusikaltimo nematė. Ji kartu su kaltinamosios teta miegojo namo antrame aukšte.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą kaltinamajai gresia laisvės atėmimas nuo 7 iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių