Uostamiesčio „Kultūrpolyje“ – rašytojas iš Leipcigo

Visą rugpjūtį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre reziduoja vokiečių rašytojas Jörgas Christophas Jacobas iš Leipcigo.

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras „Kultūrpolis“ jau nebe pirmus metus bendradarbiauja su  menininkų namais „Lukas“ Arenshope, Vokietijoje. Vokiečių menininkai atvyksta kurti į Klaipėdą, o į Arenshopą keliauja „Kultūrpolio“ rekomenduoti lietuvių kūrėjai. Taip tęsiama kultūrinių mainų programa.

Šiemet rugpjūtį į svečius klaipėdiečiai pakvietė vokiečių novelistą J.C.Jacobą. Jis studijavo Vokietijos literatūros institute. Savo rašytojo karjerą pradėjo po studijų.

J.C.Jacobo kūriniai publikuoti antologijoje „Laukiniai rytai“ („Der wilde Osten“, 2002 Fisher Verlag, Frankfurtas prie Maino) ir naujosios literatūros žurnale „Edit“. Jo parašytos knygos – „Vinetos rifas“ („Das Vineta-Riff”, Halle, 2006) ir „potvyniai” („fluten“, Halle, 2009).

Menininkas yra gavęs keletą literatūrinių premijų. Paskutinioji – Gellerto premija – rašytojui įteikta 2006-aisiais už „Vinetos rifą”.

J.C.Jacobas dalyvavo Lenkijos rašytojų rezidentūroje Krokuvoje („Villa Decius”, 2006), yra rezidavęs Ventspilyje („Ventspils House”, 2008) ir Samorine („At-Home-Gallery”, 2009). Dabar jis minčių kūrybai ir naujai knygai semiasi Lietuvos uostamiestyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių