E. Jurgaitytė: smagu dovanoti žmonėms šventę

LNK televizijos muzikinį projektą „Lietuvos balsas. Kartos“ sunku būtų įsivaizduoti be žaviosios reporterės Eglės Jurgaitytės. Pavadinta barbe devyndarbe mergina šypsosi ir teigia, kad šiuo metu daugiausia jėgų, laiko ir savęs skiria muzikai. „Mano didžiausia svajonė – dainavimas. Todėl esu dėkinga gyvenimui, kuris man nuolat pametėja visokių smagių projektų, susijusių su muzika“, – kalbėjo ji.

Teko pasirinkti

Savo kaip reporterės karjeros pradžia ji vadina radiją „Zip FM“, į kurį, kaip pati sako, atėjo nemokėdama nei šnekėti, nei minčių dėlioti. „Buvau išsigandusi, nežinojau, kaip ir ką daryti. Bet jei mane priėmė, vadinasi, įžvelgė kažkokį potencialą“, – svarsto atlikėja ir priduria, kad radijas jai atvėrė kelius į visas kitas veiklas.

Šiandien Eglė – ne tik muzikinio konkurso „Lietuvos balsas. Kartos“ reporterė, bet ir „Laisvės TV“ žinių vedėja ir žinomiausių „Žalgirio“ krepšininkų kalbintoja.

Radijuje pabuvusi nepilnus dvejus metus Eglė suprato, kad visur nebespėja. Kadangi į kiekvieną projektą nerdavo stačia galva, su visišku atsidavimu, turėjo susidėlioti prioritetus. „Esu maksimalistė, tad jei ko imuosi, tai visu šimtu procentų“, – aiškina ji, po išėjimo iš „Zip FM“ gavusi pasiūlymų ir iš kitų radijo stočių, kurių nusprendė atsisakyti. Šiuo metu mergina tiksliai žino, kur nori eiti ir ką daryti.

LNK, T. Juškevičiaus, E. Jurgaitytės asmeninio archyvo nuotr.

Reportere dirba antrą sezoną

Eglė džiaugiasi, kad LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ reportere buvo pakviesta dirbti jau antrą sezoną iš eilės. „Esu vienintelė reporterė, kurią paėmė dvejus metus iš eilės. Anksčiau kasmet būdavo vis naujas žmogus. Ir pati spėlioju, kaip čia taip, – juokiasi E. Jurgaitytė. – Bent jau aš jaučiu abipusę naudą: kažką duodu televizijai, kažką – ji man. Žodžiu, vyksta gražūs mainai.“

Vien dirbti šalia tokio pramoginių renginių vedėjo kaip Rolandas Mackevičius, anot jos, yra be galo vertinga patirtis. Filmavimų daug, laiko klysti nėra, tad kartais tenka eiti į sceną va bank – improvizuoti, nepasimesti.

Eglė pasakoja apie projekto „Lietuvos balsas. Kartos“ filmavimų užkulisius. Kartais, sako, filmavimai trunka net po 15–17 valandų iš eilės, nes tenka per kelias dienas nufilmuoti kelių mėnesių laidų turinį. Todėl labai sunku į darbo pabaigą išlaikyti šypseną, būti žvaliai ir geros nuotaikos. „Su kuo dažniausiai susiduriu? Su… skruostų raumenų nuovargiu: šypsantis jie pradeda drebėti. Tuomet suprantu, kad jau viskas, reikia poilsio. Filmavimų metu gaunu tiek adrenalino, čia viskas vyksta tarsi veiksmo filme, tad valandos prabėga bemat, – sako mergina, pridurdama, kad nuovargį pajaučia tik grįžusi namo. – Tik atsigulusi į lovą galutinai suvokiu: diena buvo ilga.“

Palyginus TV reporterės darbą su filmavimo aikštele, natūraliai kyla klausimas – gal jau teko išbandyti ir aktorės duoną? „Deja, deja… – apgailestauja ji. – Tikiuosi, kad greitai gyvenimas suteiks tokį šansą, bent aš to labai norėčiau. Esu nusifilmavusi tik viename jutubo seriale, kurį sugalvojo „Laisvės TV“. Ta komedija buvo pirmoji mano vaidybinė patirtis – tikiuosi, kad ne paskutinė. Gal kai paleisiu šį norą į visatą, kažkas išgirs?“ – gudriai mirkteli.

Paklausta, kokio vaidmens tikėtųsi, Eglė atvira. Svarbiausia, sako, ne linksmo ar liūdno, ne teigiamo ar neigiamo, bet kad pavyktų su juo susigyventi ir dar – kad, vaidindama tą personažą, išliktų natūrali.

LNK, T. Juškevičiaus, E. Jurgaitytės asmeninio archyvo nuotr.

Ieško savo muzikinių spalvų

Eglė nebijo, kad tapus žinoma dainininke visos šventės, savaitgaliai bus atiduoti darbui. Prieš kurį laiką ji apgailestavo, kad muzikoje nėra iki galo atradusi savęs ir kad vis dar ieško savo stiliaus, skambesio, žanro, spalvų. „Pernai, manau, įvyko esminis lūžis, kai pagaliau išdrįsau ir pradėjau savo kūrybinį kelią. Nebežiūriu į kitus atlikėjus, negalvoju, kad norėčiau dainuoti taip, kaip jie, bet ieškau savojo aukso viduriuko“, - prisipažįsta ji.

Šiuo metu mergina kuria angliškai, nes angliški tekstai plaukia tiesiog iš vidaus. Žada nepamiršti ir gimtosios kalbos, kai mūza pakuždės kokį gerą tekstą lietuviškai.

Kaip gimsta Eglės kūryba? Ar atlikėja laukia įkvėpimo, o gal turi griežtai nusistačiusi darbo valandas, kai sėda prie fortepijono ir bando? „Aš irgi visada taip galvojau, kad kūryba neatsiejama nuo įkvėpimo, kai nušvinta saulė, pasirodo vaivorykštė ir it drugeliai ima plazdenti mūzos, tačiau per praeitus metus supratau viena: turiu dirbti kryptingai – atsisėsti prie instrumento ir dirbti kaip žmogus, kasdien einantis į biurą.“ Pasak atlikėjos, kūryba susideda ne vien iš dainų rašymo, bet ir iš buvimo su savimi, apmąstymų, įvairios muzikos klausymo. „Galiausiai iš visų šitų dalykų sintezės gimsta kažkas gražaus“, – džiaugiasi ji.

Esu vienintelė reporterė, kurią priėmė dvejus metus iš eilės. Anksčiau kasmet būdavo vis naujas žmogus. Ir pati spėlioju, kaip čia taip.

Svarbu būti empatiškai

Daininga lietuvių tauta sako, kad mergina, nepabuvusi audėjėle, nebus gera šokėjėlė… O jei dainos žodžius perfrazuotume kiek kitaip – kad, nepabuvusi „Lietuvos balso“ dalyve, Eglė negalėtų būti puikia šios laidos reportere?

Padėkojusi už komplimentą ji sutinka, kad jame yra tiesos. Sykį pati išgyvenusi visas laukimo, komisijos vertinimo nuotaikas, ji gerai žino, ką ir kokiu momentu pasakyti vienam ar kitam laidos dalyviui.

Save ji vadina tiek atlikėjų guodėja, tiek ir žmogumi, kuris džiaugiasi jų sėkme. „Aišku, kad patirtis, kurią gavau dalyvaudama „Lietuvos balse“ 2018-ais metais, man be galo padeda. Kita vertus, šiame darbe dar labai svarbu būti empatiškai – suprasti kito žmogaus emocijas. Turi tai padaryti per kokias 5 sekundes – nuskaityti informaciją iš jo veido. Jei žmogus ką tik iškrito ir tu jį pradėsi linksmai kalbinti – aišku, kad jis užsidarys. Todėl mano užduotis – per kelias akimirkas suprasti žmogaus kūno kalbą ir pateikti atitinkamą klausimą“, – savo darbo subtilybėmis dalijosi ji.

Būdama dešimties Eglė dalyvavo tarptautinėje vaikų „Eurovizijoje“ Kipre ir su daina „Aš laiminga“ užėmė 3 vietą. „Lietuvos balso“ finale ji buvo antra. Vadinasi, svarstome abi, liko neišnaudota tik pirmoji vieta! Kokiame muzikiniame konkurse Eglė norėtų ją laimėti?

„Eurovizijoje“, – juokiasi. – Kol kas dar nebandžiau joje dalyvauti, bet kada nors ateis ir mano eilė. Prieš paduodama paraišką noriu turėti gerą, savo pačios parašytą dainą. Noriu turėti gerą kūrybinę komandą, o svarbiausia – noriu būti jau išsigryninusi kaip atlikėja. Šiuo metu kaip tik link to einu. Gal kitąmet?“ – žada E. Jurgaitytė, šiandien akylai stebinti visas nacionalinės „Eurovizijos“ atrankas dar ir dėl to, kad jose dalyvauja nemažai jos pažįstamų. „Visko šiais metais yra: ir labai silpnų, ir labai gerų. Bet, supraskite, kitų tikslas ir yra ne tarptautinė „Eurovizija“, bet matomumas… Nežinomiems atlikėjams šis konkursas – puikus startas!“ – įsitikinusi ji.

LNK, T. Juškevičiaus, E. Jurgaitytės asmeninio archyvo nuotr.

Teisėjo kėdė – kodėl gi ne?

Nuo mažumės aktyvią merginą vilioja vis naujos patirtys. Gal Eglė norėtų atsisėsti ir į „Lietuvos balsas“ teisėjos kėdę, kaip kad šį sezoną padarė atlikėja, dainų autorė Gabrielė Vilkickytė ir pasaulinio garso operos solistė Nomeda Kazlaus?

Reporterė šypsosi – kas nenorėtų? Vis dėlto sako kol kas dar nesijaučianti to verta – gal ateityje.

Būdama penkiolikos Eglė išbandė ir dar vieną sritį – mados industriją. „Tuo metu galiojo visai kiti mados standartai: ant podiumo reikėjo labai plonų mergaičių… Nemanau esanti stora, bet ten reikėjo dar liesesnių. Todėl šiek tiek persistengiau, buvau pakliuvusi ir į anoreksijos pinkles, netekau labai daug svorio. Tėvai neatkreipė į tai dėmesio, nes aš gerai jaučiausi, bet vėliau tai atsiliepė mano sveikatai…“ – pasakoja E. Jurgaitytė.

Galiausiai ji vis tiek neįtiko griežtiems mados dizaineriams. „Tada vieną dieną pasakiau sau: ką aš čia veikiu? Kam man tas podiumas, jei noriu dainuoti? Dainavimas yra mano pašaukimas. Žodžiu, atsikvošėjau ir viską mečiau“, – dabar iš savo norų tapti modeliu juokiasi ji.

Iš anoreksijos Eglė išsikapstė pati ir kol kas jai pačiai pavyksta tvarkytis su savo emocijomis. „Norėčiau rasti laiko ir bent kartą per mėnesį apsilankyti psichologo kabinete – ne dėl to, kad man kažkas blogai, bet kad palaikyčiau gerą emocinę sveikatą. Dirbant tokį darbą kaip mano, tai labai svarbu“, – kalbėjo ji.

Menininko darbo specifika yra ir labai įdomi, ir labai nepastovi (finansine prasme). Vieną savaitę jis gali verstis per galvą nuo darbų gausos, o kitą – sėdėti ir nuobodžiauti, laukdamas užsakymų. „Todėl džiaugiuosi, kad likimas man nepašykštėjo stabilios psichikos, tad su užklupusiomis problemomis kol kas tvarkausi pati. Bet planas – lankytis pas psichologą profilaktiškai – tikrai yra, nes apie garsių žmonių perdegimus, emocines krizes dažnai skaitau spaudoje, socialiniuose tinkluose“, – prisipažįsta ji.

LNK, T. Juškevičiaus, E. Jurgaitytės asmeninio archyvo nuotr.

Nuomonės formuotoja savęs nelaiko

Instagramo platformoje žavi mergina turi nemažai sekėjų, tačiau nuomonės formuotoja savęs nevadina. Kodėl? „Nes ta veikla – tik malonus laisvalaikis, nieko daugiau. Tikrai nesu iš tų, kurios jau iš vakaro planuoja, ką ryte įkels arba ką pasakys. Aš tiesiog dalijuosi savo veiklomis. Gyvename tokiais laikais, kai dauguma iš mūsų savaime esame didesni ar mažesni nuomonės formuotojai“, – kuklinasi pramogų ir muzikos pasaulyje gerai žinoma mergina.

Deja, žinomumas prieš daugiau nei dešimt metų, kai atstovavo Lietuvai vaikų „Eurovizijoje“, jai nebuvo labai malonus. Tik visai neseniai atlikėja išdrįso prisipažinti, kad šis laimėjimas jai atnešė ir skaudžių išgyvenimų. „Laikotarpis po „Eurovizijos“ turėjo dvi puses: labai gerą ir tą kitą, kai vaikai mokykloje vis rasdavo pretekstų, kaip mane užsipulti. Ir stumdydavo, ir daiktus atiminėdavo, o jei būdavo sniego, žinodavau, kad visos sniego gniūžtės po pamokų bus mėtomos į mane...“

Pamažu Eglė užsiaugino storą odą ir šiandien įžeidžiantys komentarai socialinėje erdvėje jos jau nebejaudina. Sako, visiems geras nebūsi. „Jei tave puola, vadinasi, esi matomas, ryškus. Aišku, jei visi komentarai būtų tik blogi, tuomet tektų sunerimti. Man gaila tų nelaimingų žmonių, kurie, geriau pasijaučia menkindami kitą“, – sako ji.

LNK, T. Juškevičiaus, E. Jurgaitytės asmeninio archyvo nuotr.

Mėgsta pabūti viena

Nors šiuo metu Eglė gyvena su draugu, prisipažįsta, kad kartais mėgsta pabūti ir viena. „Esu labiau ekstravertė, bet kadangi mano darbai – tai savęs, savo energijos, emocijų dalijimas kitiems, dažnai norisi ir ramybės. Tada važiuoju kur nors viena, vaikštinėju po gamtą, labai mėgstu Nidą…“ – pasakoja „Lietuvos balso“ reporterė.

Atlikėja džiaugiasi, kad draugas ją visokeriopai palaiko ir supranta tokį vienumos poreikį. Kita vertus, Eglei patinka ir linksmintis draugų būryje. Priklausomai nuo aplinkybių. „Tikrai mėgstu su draugais pašėlti vakarėlyje, pažiūrėti filmą ar pažaisti stalo žaidimus“, – sako ji ir priduria, kad nors draugas nėra iš pramogų pasaulio, bet puikiai ją supranta ir nekelia scenų dėl chaotiško atlikėjos gyvenimo ritmo.

Sykį pati išgyvenusi visas laukimo, komisijos vertinimo nuotaikas, ji gerai žino, ką ir kokiu momentu pasakyti vienam ar kitam laidos dalyviui.

Paklausta, kaip juodu atšventė įsimylėjėlių dieną, Eglė pastebi, kad Valentino diena neturėtų būti vien tik vasario 14-ąją. Poros, kurios savo meilę išreiškia širdelėmis ir saldainiais tik per Valentiną, turėtų sunerimti ir kažką savo gyvenime keisti. „Man ta diena yra eilinė, nes aš savo meilę mylimam žmogui rodau daug dažniau, nei vieną kartą vasario vidury…“ – šmaikštauja E. Jurgaitytė.

Ar pora mėgsta keliauti? Be abejo, jei tik leidžia koncertų grafikas. Eglė atvirauja, kad vasaros grafikas jau sudėliotas ir atostogoms jame vietos liko nedaug, tačiau nuvykti prie jūrosi vis dėlto spės, o gal net ir pakeliauti automobiliu po Europą. Štai pernai vasarą aplankė Austriją, Šveicariją, kopinėjo po kalnus. Panašių atostogų norėtų ir šiais metais. Slapta Eglės svajonė – sudalyvauti vandenlenčių sporto stovykloje. „Labai norėčiau išmokti valdyti vandenlentę. Sykį esu bandžiusi stotis ant jos, tačiau labai nesisekė: išgėriau pusę ežero. Vėliau patyriau kelio traumą ir pamokas teko atidėti. Šią vasarą ir toliau gersiu ežero vandenį“, – planais dalijasi mergina.

LNK, T. Juškevičiaus, E. Jurgaitytės asmeninio archyvo nuotr.

Mėgsta važinėtis automobiliu

EGLLE sceniniu slapyvardžiu pasivadinusi atlikėja džiaugiasi, kad pagaliau įgyvendino dar vieną savo svajonę – nufilmavo vaizdo klipą važiuojant automobiliu. „Dažnai vairuodama ir klausydama muzikos įsivaizduoju, kad esu muzikiniame vaizdo klipe, tad pagaliau savo lūkesčius perkėliau į naujausią dainą „Symphony“, – dalijasi ji.

Be automobilio savo gyvenimo mergina neįsivaizduoja: juk į koncertus tenka važinėti po visą Lietuvą. Negana to, ir „ŽalgirisBackstage“ reporterės amplua reikalauja mobilumo. Ypač dažnai tenka keliauti į Kauną, kur „Žalgirio“ arenoje vyksta krepšinio varžybos.

Eglė vairuoja nuo aštuoniolikos. Vairavimą vadina nuostabia meditacine būsena. Maršrutas Vilnius–Kaunas jai atrodo išvis juokingas: vos spėja paklausyti kokios tinklalaidės ar patinkančios muzikos – jau ir Kaune. „Važiuodama mėgstu tiesiog pabūti su savimi, savo mintimis, o jei vykstu į koncertą – apgalvoju jo eigą, susikaupiu“, – pasakoja pašnekovė.

Jai nesvarbu, už kokios mašinos vairo sėstis, tačiau savo svajonių automobiliu ji vadina kabrioletą. „Retai kada vasarą mašinoje jungiu oro kondicionierių: man patinka atsidaryti visus langus, dar stoglangį ir jausti, kaip vėjas iš visų pusių kedena mano plaukus…“

Ko šiandien palinkėtų sau pati? Eglė prisipažįsta, kad gruodis, sausis jai buvo labai įtempti mėnesiai, tad artėjant pavasariui ji tikisi ramesnio laiko, galimybės pasinerti į kūrybą, į naujų dainų leidimą. „Man smagu dovanoti žmonėms šventę, geras emocijas, atsipalaidavimą. Kas gali būti geriau, nei daryti tai, ką labiausiai mėgsti?!“ – to paties ji linki ir visiems „TV dienos“ skaitytojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sakoma:

Sakoma: portretas
"Jei gali nedaryk to ar ano".Nerašyk,"Eglute",nes su savo tekstais tapsi Nedzinskų gimine.Prisimink a.+a. p.Nedzinskienės "katšunį".Na,Nedzinskui tai buvo šedevras.

Spenius

Spenius portretas
Jokių problemų!!! Mielu noru ir aš apdovanociau ja sa desrigaliu!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių