Lietuviškas „TikTok“ – nuo erotiškų provokacijų iki žalojimosi tiesioginiame eteryje

  • Teksto dydis:

Socialinis tinklas „TikTok“ – labai gilus triušio urvas. Populiarioje platformoje galima rasti visko – nuo šokių, dainų ir juokelių iki muštynių, smurto ir sąmoningai sukeltų skandalų. „KK2“ komanda pakalbino populiarius Lietuvos tiktokerius. Pasirodo, dramų toli ieškoti nereikia – jų „TikTok“ gausu ir Lietuvoje.

Pastaruoju metu viena populiariausių lietuviško interneto žvaigždžių yra Kristina Kaminskaitė, taip pat žinoma kaip Feniksas. Socialiniame tinkle „TikTok“ Kristina atvirai pasakoja apie savo gyvenimą, jai dažnai kviečiama policija ir greitoji pagalba, o nuotykius stebintys žiūrovai aukoja pinigus, taip skatindami toliau kurti turinį.

Populiarumas turi savo kainą – Kristina nekart buvo užpulta savo gimtuosiuose Šiauliuose. Gatvėje žmonės ją dažnai apmėto kiaušiniais, į butą veržiasi nepažįstami žmonės. Kristina-Feniksas viską filmuoja ir rodo sekėjams.

Kristina-Feniksas nevengia pykčių su kitais lietuviais „TikTok“. Viena iš jų – Liepa Maknavičiūtė-Ofelija. Anksčiau dainininkės karjeros siekusi Liepa žinoma ir „TikTok“ ir erotiškesnio turinio „OnlyFans“ socialiniuose tinkluose.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Ji labai kritikavo mano krūtinę, silikoną. Daug žeminimo buvo iš jos pusės. Aš galvoju, kad jei žmogus taip daro, tai yra kaip apsauga – jis pats savimi labai nepasitiki, turi labai daug problemų“, – sakė L. Maknavičiūtė-Ofelija.

Moteris sako savo akimis mačiusi, kaip JAV socialinių tinklų žvaigždės per penkias minutes vaizdo transliacijos užsidirba 5 tūkstančius dolerių.

„Tu gali uždirbti tokį atlyginimą, kokį dirbtum kiekvieną dieną mėnesį Lietuvoje“, – apie žmonių suaukojamus pinigus už juokingą ar provokuojantį turinį kalbėjo Liepa.

Kitas „TikTok“ ypač populiarus lietuvis – Edvinas Krupinskas. Jis išgarsėjo vaidindamas mamą su rankšluosčiu ant galvos. Vaikinas sako, kad dėl populiarumo dažnas yra pasiruošęs bet kam, nes populiarumas – tai pinigai.

„Dabar yra labiau išpopuliarėjęs turinys, kai vyksta nelabai smagūs dalykai tiesioginės transliacijos metu. Pavyzdžiui, Kristina-Feniksas surenka po 4-5 tūkst. peržiūrų, kur turėtų mažų mažiausiai būti ženkliukas N-18. Liūdna pripažinti, kad kai kurie kūrėjai uždirba daugiau nei vidutiniška lietuviška alga“, – sakė E. Krupinskas.

Tu gali uždirbti tokį atlyginimą, kokį dirbtum kiekvieną dieną mėnesį Lietuvoje.

Vaikinas išgarsėjo prieš ketverius metus. Mintys trumpiems juokingiems įrašams jam kyla iš kasdienių gyvenimiškų situacijų. Jis kuria linksmą turinį, o ne žeminasi dėl sekėjų piniginių aukų.

„Scenarijus gaunu iš šeimoje nugirstų pokalbių“, – kalbėjo „TikTok“ turinio kūrėjas.

Edvinas pridūrė, kad yra atsisakęs bendradarbiauti su kitais kūrėjais, kurie siūlė jam dalyvauti žeminančio pobūdžio vaizdo įrašuose.

L. Maknavičiūtė-Ofelija prisiminė, kad žeminantis elgesys – dar ne blogiausia, kas gali nutikti „TikTok“ tiesioginėse transliacijose.

„Kviečiau 112 žmogui, vaikinui, kuris pjaustėsi ranką. Mes buvome išsigandusios, kvietėme policiją. Buvo ir žmogžudystė tiesioginėje transliacijoje, kur vaikiną suspardė ir sumušė“, – pasakojo L. Maknavičiūtė.

E. Krupinsko nuomone, tai, kad tokie vaizdeliai internete labai populiarūs, atskleidžia žiūrovų psichologinę būseną.

„Žmonės nori pasijausti geriau už tuos, kuriuos mato mobiliojo telefono ekrane“, – sakė „TikTok“ turinio kūrėjas.

Liepa-Ofelija pridūrė, kad lietuviai socialiniuose tinkluose parodo savo tikrąjį charakterį.

„Jei bus saulytės, gėlytės – niekam nebus įdomu. Įdomiau skandalai, pijokai ir gėrimai. Mes gyvenime subtilūs, mažai ką pasakantys, bet viduje esame labai kieti. Kasdienybėje to neparodome, bet per internetinį turinį išsiliejame“, – sakė moteris.

Virtualaus ir tikrojo pasaulio margumynai – laidoje „KK2“ tik per LNK.lt ir LNK eteryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA

NA portretas
KUR DURNIAMS SAVE REALIZUOTI,O DAR KAI SUAUGE LENDA,VISAI NERA KUR TOLIAU....

Purmaliai

Purmaliai portretas
Visi gali apsimesti durneleis,man jau 62 metai,man jau grabas ant nosies,det visvien ginsiu savo tėvynę nuo bolševikų !

Pagieža

Pagieža portretas
Vakcinacijos pasekmės! Žmonės palaipsniui virsta psichiniais ligoniais, po to zombiais, greit pavirs į reptiloidus, o su laiku išnyks nuo žemės paviršiaus.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių