Tyliausias D. Montvydo interviu: balsas iš tikrųjų yra instrumentas

  • Teksto dydis:

Keliamės į unikalią vietą, Liepkalnio vandens saugyklą, kur kiekvienas garsas sukelia įspūdingą aidą. O kadangi netrukus kalbėsime apie garsus, kuriuos kuria atlikėjas Donatas Montvydas, jam teko iššūkis – visas interviu pašnibždomis.

LNK reportaže kalbintas D. Montvydas.

– Kodėl šokis jūsų gyvenime toks svarbus?

– Kartais žmogus gali kalbėti, bet tai yra neveiksminga. Mano nuomone, kūno kalba labai daug ką išduoda, parodo, ar žmogus savimi pasitiki, ar bijo, ar yra nuoširdus, ar meluoja. Kiek aš buvau scenoje, kiek koncertavau, mano kūnas niekada nestovėjo vietoje.

– Nuo kada šokis prasidėjo jūsų gyvenime?

– Nuo tada, kai aš pamačiau Maiklą Džeksoną. Jis buvo mano įkvėpimas, stengdavausi kopijuoti visus jo judesius. Prieš pradedant viešą karjerą, šokau apdovanojimuose. Lankiau įvairius šokius. Man tai buvo neatsiejamas dalykas. Saviraiška ateina ne tik per balsą, bet ir per kūno judesį. Profesionalų komanda vienareikšmiškai padėjo man pasiruošti. Mano gyvenimo būdas, mano sportinė forma irgi lėmė, kad man nereikėjo ruoštis pusantrų metų. Du intensyvūs mėnesiai šokant repeticijų salėje man leido pasiruošti per pakankamai trumpą laiką. Daug gerų aplinkybių susidėjo ir mes padarėme tai, ką padarėme per labai trumpą laiką. Tiesą pasakius, aš žiūriu į tą įrašą ir didžiuojuosi. Matau tai, ką noriu matyti, matau tai, kaip save įsivaizduoju galvoje judantį, šokantį ir save išreiškiantį.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar tai yra tyliausias interviu, kokį esate davęs?

– Vienareikšmiškai.

– Kaip galvojate, koks būtumėte dievas?

– Aš būčiau meilės dievas.

– Žmonės gali neatpažinti, kad tai D. Montvydas. Kodėl?

– Suprantu, kodėl taip gali atrodyti. Bet noriu nuraminti žmones. Visgi Lietuva didelė ir D. Montvydui neįvyko balso mutacija. Su mano balsu viskas yra gerai. Balsas iš tikrųjų yra instrumentas. Aš norėjau eiti prieš save, taip ir gavosi. Gyvuose pasirodymuose, manau, kad žmonės išgirs tą tikrąjį Donatą.

– Ką veikėte vasarą?

– Buvau su tauta, su žmonėmis. Aš juos linksminau, koncertavau. Dariau tai, kas man labiausiai patinka gyvenime.

– Ar pats mėgstate vakarėlius?

– Aš nemėgstu daug vakarėlių, bet kai darau ar būnu, tai tada tikrai būna vakarėlis.

– Klausotės savo muzikos?

Aš nemėgstu daug vakarėlių, bet kai darau ar būnu, tai tada tikrai būna vakarėlis.

– Geras klausimas. Aš su ja praleidžiu daug laiko kūrybiniame procese. Bet šitą kūrinį „Mergaitės nori mylėti“ klausau kiekvieną dieną.

– Šokate namie?

– Nuogas ir kas antrą dieną ant virtuvės stalo.

– Koks buvo geriausias vasaros prisiminimas?

– Geriausias prisiminimas yra tai, ko neprisimenu.

– Apie ką dabar svajojate?

– Po šios dainos mano didžiausias tikslas yra gruodžio 27 d. Tai yra mano didžiausias koncertas Kaune. Visus į jį ir kviečiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

,...

,... portretas
Pyder....., prieš savaitę tai įrodė ligonineje...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių