Vietoje garsių muzikos žvaigždžių Vilniuje matysime cirką

Vasarą sostinėje nebuvo surengtas nė vienas pasaulinio garso žvaigždės koncertas. Jų nesulauksime ir šaltąjį sezoną. Vilniaus arenas šildys tik įvairūs cirkai ir roko grupės iš Rusijos, vyks sporto renginiai.

Gaivus "Air" gurkšnis

Koncertų organizatoriai bijo į Vilnių kviesti net jau priblėsusio spindesio atlikėjus. "Jie publikai nesuteiktų tokių emocijų, už kurias žmonės nešykštėtų pakloti nemažus pinigus. Užuot ėję į vidutinišką, bet vis tiek nepigų koncertą, lietuviai renkasi palyginti nebrangius sporto renginius", – pasakojo verslo ir viešųjų renginių organizavimu užsiimančios agentūros "Seven entertainment" generalinis direktorius Vidmantas Šiugždinis.

Pasaulinio lygio muzikos atlikėją bendrovė esą pakviestų tik su viena sąlyga – dėl koncerto sėkmės neturėtų kilti nė menkiausia abejonė. Jei yra bent krislas rizikos, nuo avantiūros renginių organizatoriai susilaiko.

Todėl Vilniuje iki Naujųjų metų sulauksime tik vieno pasaulyje garbinamų muzikantų koncerto. Gruodžio 9 d. Ūkio banko teatro arenos scenoje pasirodys viena garsiausių Prancūzijos grupių – "Air". Duetas į Vilnių atvyks gyvai pristatyti naujojo albumo "Love 2" ir sugroti garsiausių savo dainų.

Elektroninės muzikos atlikėjus "Air" į Vilnių atveža koncertų organizatorius "Baltic Concert Group".

"Bilietų prekyba puiki – daugiau nei pusė jau parduota", – džiaugėsi bendrovės atstovas Deividas Afarjancas.

Tai ir viskas, ką melomanams pasiūlys "Baltic Concert Group". Koncertų šiemet nenumatyta. Vietoj jų publikai gruodžio pirmomis dienomis bus pristatytas JAV klounų šou "Aga Boom".

Cirko artistų paradas

Praėjusių metų rudenį "Siemens" arenoje skambėjo "R.E.M", šiemet joje teliko laukti įvairaus plauko cirkų ir ekstremalių sportininkų pasirodymų.

Lapkričio 7 d. planuojamas laisvojo stiliaus motokroso turnyras "Freestyle Motocross Show 2009".

Jame sportininkai iš JAV ir Europos motokroso motociklais demonstruos šuolius su akrobatiniais triukais.

Lapkričio 20 d. "Siemens" arenoje bus pristatoma tarptautinio cirko programa su atrakcionu "Baltieji tigrai ir baltieji liūtai". Žadami triukai su žirgais, kupranugariais, oro gimnastų, akrobatų pasirodymai.

Paskutinėmis lapkričio dienomis į "Siemens" areną atkeliaus priešistorinės būtybės. Rengiamas šou visai šeimai "Pasivaikščiojimas su dinozaurais".

"Nebrangūs renginiai visai šeimai – štai kokia šio meto tendencija. Reikšmingiems koncertams turime laukti ypatingų progų ir tada daug iš jų tikėtis", – svarstė V.Šiugždinis.

Kaimynai nukonkuruoja

Koncertų agentūra "Makroconcert" renginių, į kuriuos bilietai būtų nepigūs, iki metų galo irgi nėra numačiusi.

"Pasikeitė mokesčiai, labai išaugo sąnaudos. Branginti bilietų negalime, nes to nepriimtų rinka, o nebranginant galimos pajamos nepadengia išlaidų – neapsimoka. Jau geriau į Lietuvą importuoti bilietus į žvaigždžių koncertus Latvijoje ar Lenkijoje", – padėtį paprastai aiškino agentūros direktorius Vaidas Zdancevičius.

Lietuviai bus maitinami tikrai ne aukščiausios prabos renginiais. "Organizuosime renginius, kuriems nereikia parduoti 10 tūkst. bilietų", – sakė V.Zdancevičius.

"Makroconcert" organizuojamų renginių kalendoriuje – Rusijoje garsių roko grupių "Uma2rmaN" ir "DDT" pasirodymai, rusų humoristų dueto "Novye Ruskie Babki" šou ir baleto trupės "Maskvos miesto baletas" spektaklis.

"Darome tai, ką galime. Konkurencinėje kovoje su kitomis šalimis dėl žvaigždžių koncertų pralaimime. Mūsų kaimynai turi mažiau išlaidų, nes pas juos mažesni mokesčiai. Jie gali atlikėjams pasiūlyti didesnius honorarus, todėl šalyse kaimynėse žvaigždėms koncertuoti yra pelningiau. Mes surinktus pinigus išdalijame mokesčiams už autoriaus teises, bilietų platinimą ir kita, plius reklamos sąnaudos... Pasakę, kiek galime mokėti honoraro, išgirstame, kad per mažai. Atlikėjų agentai mums pasiūlo laukti geresnių laikų", – pasakojo V.Zdancevičius.

Tačiau palankesnės verslo aplinkos renginių organizatoriai tikino kol kas nematantys.

"Kol nekalbama apie mokesčių mažinimą, o tik apie didinimą, tikėtis renginių įvairovės naivu", – įsitikinęs V.Šiugždinis.


Pabėgo dvi stambios žuvys

"Kai atlikėjų agentai sprendžia, į kurią Baltijos šalį važiuoti, jie renkasi Latviją, kur PVM yra 0 proc., arba Lenkiją, kur paslaugoms taikomas 7 proc. PVM", – šalių mokesčių sistemą palygino V.Šiugždinis.

Dėl nepalankių mokesčių Lietuvoje šiemet neįvyks du dideli koncertai. Dar pernai pasirašytą sutartį esą dėl pasikeitusių mokesčių nutraukė atlikėjos Pink agentas.

"Agentas vienašališkai nusprendė, kad mūsų ekonominė padėtis sunki. Visi nori uždirbti kuo daugiau, todėl Pink nusprendė paieškoti pelningesnių pasiūlymų Vokietijoje", – sakė renginius "Siemens" arenoje organizuojančios įmonės "Seven entertainment" generalinis direktorius.

Šią vasarą Vilnių galėjo sudrebinti legendinė australų grupė "AC/DC". Tai esą būtų buvęs vienintelis grupės koncertas Baltijos šalyse. "Vien dėl PVM koncerto rizika buvo įvertinta kaip per didelė, nes artistas kainuoja milijonais. Ir ne litų. Todėl atsisakėme tikrai puikios galimybės. Mūsų kolegos taip pat nerengia Andrea Bocelli koncerto, nors dainininkas pasirodys Latvijoje ir Lenkijoje", – pasakojo V.Šiugždinis.

Kad Lietuvos renginių aplinka vėl taptų konkurencinga, jis mato tik vieną išeitį – reikia keisti mokesčių sistemą.


Šiame straipsnyje: muzikos žvaigždės

NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
nereik čia pasakų pasakot-Ir anksčiau, kol mokesčiai dar nebuvo pakelti,- į lietuvą atvykdavo tiktai kirkorovai ir bilanai, -jokie normalūs vakarų atlikėjai į Lietuvą nevažiuodavo. Ypač juokingi palyginimai su Lenkija-kiek lenkų ateina į AC/DC koncerta ir kiek lietuvių ateitų -Taigi-

Exlietuvis

Exlietuvis portretas
Europos nekultūringumo sostinė.

CHA

CHA portretas
O ką,- jei koncertuoja rusai tai mokesčiai mažesni? ? Tipo pigiau gaunasi?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių