Atskleista Landsbergių vilos Graikijoje paslaptis: avansą sumokėjo vos prasidėjus karui Ukrainoje

Paaiškėjo, kad užsienio reikalų ministro žmona 300 kvadratų rezidenciją įsigijo Graikijos saloje, į kurią lietuviai retai užsuka. Bet antakį verčia pakelti ne tiek pati vila, kiek laikas, kada ji buvo pirkta.

Gabrieliaus Landsbergio sutuoktinė Austėja avansą sumokėjo 2022 metų vasarį. Tą patį 2022 metų vasarį, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą ir dar nebuvo aišku, kaip toli nueis. Konservatorių oponentai įtaria, kad ministras ruošėsi iš Lietuvos bėgti. O kalbinti konservatoriai dėl tokio pirkinio nieko smerktino nemato.

Užsienio reikalų ministras dažnai kalbėdavo apie grėsmę, nes 2022-ųjų vasarį Rusija užpuolė Ukrainą.

Aiškėja, kad 2022-ųjų vasarį jo žmona Austėja Landsbergienė sumokėjo avansą už vilą Graikijos saloje.

Avanso dydis – 250 tūkst. eurų. Apie tai pranešė „Lietuvos rytas“.

Salos pavadinimas – Egina. Rezidencijos dydis, anot „Lietuvos ryto“, 300 kvadratinių metrų su dviem lauko terasomis ir baseinu.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Yra ir dalelė Lietuvos – greta Graikijos vėliavos plevėsuoja trispalvė.

Pranešama, kad nuo pašalinių akių rezidencija paslėpta. Ją juosia aukšta mūrinė tvora, o ir lietuvių šioje saloje nelabai būna. Vila registruota A. Landsbergienės vardu.

Seimo narę Agnę Širinskienę, sako, šokiravo data, kada ministro šeima apsipirko, kad avansas sumokėtas 2022 metų vasarį, kai dar nebuvo aišku, kaip toli Rusija įstengs nueiti.

„Jau tapo aišku, kad karas Ukrainoje neišvengiamas. Akivaizdu, kad G. Landsbergis, matydamas tą sudėtingą geopolitinę situaciją, buvo pasiruošęs papustyti padus“, – sakė A. Širinskienė.

Nuo Eginos iki Atėnų – arčiau nei nuo Vilniaus iki Vievio. Sala – už 27 kilometrų nuo Graikijos sostinės. Egina siūlo ir pramogų, ir užeigų.

O čia esanti šventykla datuojama 500 metų prieš Kristų. Ji – maždaug už šešių kilometrų nuo lietuvių rezidencijos.

Akivaizdu, kad G. Landsbergis, matydamas tą sudėtingą geopolitinę situaciją, buvo pasiruošęs papustyti padus.

Egina dar vadinama Pistacijų sala. Jos netgi užregistruotos kaip specifinis vietinis produktas. Buvęs konservatorių lyderis Andrius Kubilius sako, toks pirkinys – natūralus.

„Natūralu, karas vyksta netoli, nerimo gali būti visiems daug. Bet aš nematau nieko blogo, nieko smerktino. Kad žmonės rūpinasi savo gyvenimu yra natūrali būsena ir aš linkiu, kad kiek įmanoma daugiau lietuvių įsigytų nekilnojamojo turto ten, kur jie norėtų jį įsigyti“, – linkėjo EP narys, buvęs konservatorių lyderis A. Kubilius.

Privačių ugdymo įstaigų tinklą valdančios A. Landsbergienės turtas pernai siekė beveik 18 milijonų.

Ministro žmona buvo deklaravusi, kad užsienyje turi nekilnojamojo turto už beveik 800 tūkstančių eurų, bet viešai jie apie tai nekalbėdavo.

„Jūs, ministre, daug kalbat apie karo grėsmes ir tuo pačiu metu jūsų šeima uždeklaruoja užsienyje įsigytą didelės vertės nekilnojamą turtą. Aš noriu paklausti, kokioj valstybėj tas turtas yra įsigytas? Taip pat mus pasiekė žinios, kad jūsų šeima ieško investuotojų, kurie pirktų jūsų ugdymo įstaigų tinklą. Tai tiesiog noriu paklausti, gal galite paaiškinti tokių sprendimų priežastis, ar mes čia visi turėtume dėl kažko nuogąstauti ir nerimauti?“ – klausė „valstiečių“ narys Aurelijus Veryga.

„Kas yra deklaruota, tas yra deklaruota. Bet visa kita, ką jūs kalbate, yra netiesa. Aš šiaip jus laikiau padoriu žmogumi. Norėčiau turėti galimybę ir toliau taip apie jus galvoti. Bet tai priklausys nuo jūsų pastangų“, – įspėjo G. Landsbergis.

Su G. Landsbergiais LNK žinioms susisiekti nepavyko. Ministras šiuo metu atostogauja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kelios dienos iki karo...

kelios dienos iki karo... portretas
Būdamas tikras savo šalies patriotas :) ir gerai apie tarptautinę padėtį informuotas LR užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis-Broileris sumoka avansą už rezidenciją Graikijoje, kadangi Putinas žadėjo okupuoti Ukrainą per kelias dienas. Na, o kai taip neįvyko, tai anūkas papyko ir pažadėjo ukrainiečiams kovoti prieš Rusiją iki paskutinio lietuvio, nes sandėris Graikijoje gerai pavyko ir karo bijoti nebeliko reikalo

Nu

Nu  portretas
ir baisi ta anūko babulka ,tur būt jai jau kokia 69 - 70 metų ,jei neklystu

gruzinas

gruzinas  portretas
Ai, tas karžygys broilerio kailyje!
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių