Balsą atidavęs V. Landsbergis iš būsimo prezidento tikisi stabilios politikos, charakterio

Pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis sako prezidento rinkimų antrajame ture balsavęs „už“ ir viliasi, kad Lietuva išlaikys stabilia europietišką kryptį.

„Man patiko pasiūlymas nebalsuoti prieš, bet balsuoti už. Taip sakant, pasirenki žmogus, už ką labiau. Aš taip ir padariau, – ketvirtadienį Vilniaus savivaldybėje sakė buvęs šalies vadovas. – Komuna ragina balsuoti prieš. Už bet ką, tik prieš Ingridą. Tai čia komunos stilius, Lietuvos stilius balsuoti už.“

Dėl šalies vadovo posto varžosi perrinkimo siekiantis dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų keliama premjerė Ingrida Šimonytė.

V. Landsbergis iš būsimo šalies vadovo teigia besitikintis stabilios politikos, charakterio.

„Pirmiausia, (tikiuosi – BNS) stabilios politikos – europietiškos ir Šiaurės Atlanto krypties ir stiprybės visuose išmėginimuose. Man atrodo, pakankamai aiškūs prioritetai. Ir, žinoma, charakterio, nesusvyruoti“, – sakė jis.

G. Nausėda pirmajame ture gavo 632 tūkst. arba beveik 44 proc. balsų, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų iškelta premjerė I. Šimonytė sulaukė 288 tūkst. arba 20 proc. rinkėjų palaikymo.

Pagrindinė antrojo rinkimų turo diena vyks gegužės 26 dieną, sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių