Balsą prezidento rinkimuose atidavė G. Jeglinskas: balsavau už saugią Lietuvą

Prezidento rinkimuose balsavęs mažiausiai palaikymo pirmajame ture sulaukęs Giedrimas Jeglinskas tikina rinkęsis kandidatą, kuris geriausiai užtikrins Lietuvos saugumą.

„Balsavau už saugią Lietuvą. Už tai, kad liktų ar ateitų žmogus, kuris rūpintųsi saugumu“, – Eltai sakė G. Jeglinskas.

Buvęs Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas pažymėjo, kad rinkdamas šalies vadovą atsižvelgė į tai, kiek jam yra svarbi Lietuvos gynyba, saugumas ir užsienio politika.

„Aš savo kampanijos metu akcentavau, kad svarbiausia Lietuvos prezidento atsakomybė yra užsienio politika ir saugumo bei gynybos politika. Man svarbu, kad tas žmogus, kuris bus išrinktas, kad jam ar jai tai būtų prioritetas ir kad Lietuva būtų saugi“, – sakė G. Jeglinskas.

ELTA primena, antradienį prasidėjo tris dienas truksiantis išankstinis balsavimas prezidento rinkimų antrajame ture. Pagrindinė rinkimų diena – sekmadienis.

Pirmajame rinkimų ture daugiausiai rinkėjų balsų surinko G. Nausėda, kurį palaikė 632 tūkst. 811 rinkėjai arba 43,95 proc. Už Ingridą Šimonytę balsavo 288 tūkst. 774 rinkėjai (20,05 proc.).

Paskutinėje vietoje su mažiausiai rinkėjų balsų – 1,37 proc. – pirmajame prezidento rinkimų ture liko Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas Giedrimas Jeglinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių